Sisustus & lifestyle since 2009

Search

TALVI YLLÄTTI


- Tilattiin puutarhalta tontin kadunvarsiosuuksille aitataimet ja haettiin ne perjantaina. Melkein 250 puskaa mahtui yhteen sievään säkkiin! Onneksi ei sentään nolattu itseämme ja oltu peräkärryn kanssa liikkeellä ;)


Illalla tulee pimeää jo puoli seitsemän aikaan, joten aloitettiin taimien istutus heti lauantaina aamupuuron jälkeen. Heti, kun hommaan tuli rutiinia, niin rupes istutuskin sujumaan reippaammin. Harjoitus tekee nimittäin mestarin tässäkin hommassa. Ennen pimeän tuloa saatiin 1/3 puskista maahan.

Hulluja kun ollaan (tai sitten vaan tavattoman ahkeria), niin viimeiset niistä vedettiin kyllä maahan otsalampun valossa ennen lauantai-illan Possea (instastoryssä on hauskaa kuvamateriaalia). 

- Mutta onneksi tehtiin, sillä sunnuntaiaamuna kauniit lumihiutaleet leijailivat jo ilmassa!


- Nyt on sitten se tilanne, että maa on pinnasta jäätynyt ja 2/3 puskista vielä istuttamatta eli ei menny ihan niinku Strömsössä...

Pyöräytettiin sunnuntain päiväohjelma uusiksi, Pikkusisko puki kärppänä ulkovaatteet ja meni ulos leikkimään, pistettiin pyykkikone pyörimään ja mies vaihtoi ensitöikseen autoihin talvirenkaat. Sitten me jo naurettiin! Sulaahan se maa nimittäin varmasti jossakin vaiheessa - viimeistään sitten ensi keväänä, mutta mitä me nyt tehdään noille istutusta odottavalle 160 taimelle? Happy Sunday!

4 kommenttia

 1. Aina ei mene niin kuin on suunnitellut :( ja toivottavasti ehdit istuttaa kaikki taimet ja ehtivät juurtua. Tänne kans tuli talivn ns. yllättäen. Lähdin perjantaina äidin viemään kotia ja tie oli ihan sula ja aurinko paistoi.Kaverin kanssa jatkettiin vielä matkaa Rovaniemelle, mutta keli muuttui täysin ja tietysti kesärenkaat vielä alla. Löydettiinki vähän ajan päästä ittemme auton kanssa ojasta, joten se siitä Rovaniemen reissusta :( Onneksi saimme traktorin, joka veti auton ojasta. Autoon tuli pieni naarmu ja me onneksi selvittiin vain säikähdyksellä. Eikö takasin samaa reittiä ja kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompas teillä ollut jännittävä reissu! Hyvä, että selvisitte ulosajosta säikähdyksellä.

   Me ollaan jatkettu taimien istutusta ja puolivälissä ollaan jo! Ei maa ole jäätynyt kuin ihan pinnasta ja juuret menevät mehevään multaan 40 cm syvyyteen. Ei siis huolta, mutta olisitpa nähnyt ilmeemme, kun taivaalta alkoi sataa lunta ;DD

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Tuota auton tunkkia ei ole suunniteltu käytettäväksi renkaiden vaihtoon, vaan hätävaraksi jos yksittäinen rengas pitää vaihtaa matkalla.

  Toki jokaisella miehellä tästä oma, oikea, mielipide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ANONYYMI valaisevasta kommentistasi (harmi, kun et muistanut laittaa nimeäsi).

   Mun autossa ei muuten ole edes vararengasta vaan sellainen paikkavaahto, joka vulkanoituu yhteen renkaan kanssa - ja mahtuu vaikka pari kassia enemmän reissuun mukaan!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★