Sisustus & lifestyle since 2009

Search

YELLOW VELVET NAKED CAKE



Yellow velvet caken kirkkaan keltainen väri syntyy luomusti sahramilla. Perinteisestä red velvet kakusta tämä kahvipöydän kaunotar erottuu edukseen raikkaan jogurttisella ja sitruunaisella makumaailmalla sekä rouskuvilla pistaasisattumilla.



Yellow velvet naked cake
(laktoositon & gluteeniton)
★ ★ ★

Pohja

150 g laktoositonta margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin mix)
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl turkkilaista jogurttia (laktoositon)
1 ps sahramia (0,5 g)


Kuorrutus/täyte

600 g maustamatonta Eila tuorejuustoa (laktoositon)
1 ½ dl turkkilaista jogurttia (laktoositon)
1 dl tomusokeria
1 pesty sitruunan kuori ja mehu
1 ½ dl suolattomia pistaasinsydämiä
(löytyy esim. Prisman irtopähkinähyllystä)




Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen leivontamargariini ja sokeri pehmeäksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen sähkövatkaimella vaahdottaen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sahrami jogurtin joukkoon. Lisää taikinaan sekä jauhoseos että jogurtti ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla.

Kaada taikina pyöreään voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Jos haluat kakusta amerikkailaistyyppisen kapean ja korkean, käytä halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa ja vuoraan se vuoan reunan yli nousevalla leivinpaperisuikaleella, jolloin kakulla on tilaa kohota hieman vuoan reunan yli. Kypsennä kakkupohjaa 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla ja ota uunista vasta, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä kakku.

Sekoita tuorejuuston joukkoon jogurtti, tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle kerros tuorejuustoj-jugurttikuorrutusta. Ripottele tuorejuuston päälle rouhittuja pistaaseja. Täytä kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja halutessasi myös reunoille. Jätä reunat kuorruttamatta, jos haluat kakusta naked caken eli "nakukakun". Koristele kakku pistaaseilla sekä esim. pensasmustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Säilytä valmis kakku jääkaapissa. Voit leipoa kakun hyvin jo parikin päivää ennakkoon valmiiksi, sillä kakku mehevöityy jääkaapissa. Koristele kuitenkin vasta vähän ennen tarjoilua, jotta marjat ym. säilyvät tuoreina. 


Vinkit!

Kakkua kannattaa leikata terävällä veitsellä, niin saa kauniita tarkkareunaisia paloja. Vaihda gluteeniton jauhoseos vehnäjauhoiksi, niin saat gluteenittomasta kakusta "normaaliversion" ;) Isolle porukalle kakkupohja kannattaa tehdä mieluusti vaikka 1,5 -kertaisena (5 munaa) eli käyttää vähän isompaa kakkuvuokaa ja paistaa myös hieman kauemmin (noin 1h 15 min) kuten minä tein lakkiaisjuhliimme. Kuorrute riittää aika hyvin isompaankin kakkupohjaan, mutta itse "jatkoin" sitä hieman jugurtilla ja tomusokerilla. Voit halutessasi tehdä myös kuorrutteen 1,5-kertaisena.

Yellow velvet cake tarjoaa mukavaa vaihtelua perinteiseen juhlapöytään, sillä se eroaa  niin koostumukseltaan kuin maultaan perinteisistä täytekakuista ja sitruunan kirpeys, jugurtti ja pistaasi tekevät siitä hienostuneen tuhdin, mutta ei kuitenkaan yhtään liian makean. 



Vaikeustaso: ★ ★ ★ eli hieman normaalia haastavampi

Alkuperäinen ohje löytyy täältä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★