Sisustus & lifestyle since 2009

Search

YLIOPPILASJUHLAT 2019



- Kolme vuotta tilauksessa ollut lakki saapui viimein ja sen kunniaksi vietimme 1. kesäkuuta 2019 tyttäremme lakkiaisia!

Sydämellinen kiitos onnitteluista teille lukijat ja instagram-seuraajat sekä erityiskiitos perhe, ystävät ja sukulaiset, jotka teitte juhlapäivästämme täydellisen! Ylioppilas loisti onnellisena kilvan valkoisen lakkinsa kanssa, sää oli kaunis ja vasta illalla vaihteleva pilvisyys kääntyi sateen ropinaksi. Ja äiti on tyttärensä saavutuksesta luonnollisestikin superonnellinen. ♡


Gluteeniton juhlapöytä

Meillä oli sopivan pienet juhlat ja vieraita kävi alle 20. Tein kaikki tarjottavat itse, vain savulohi, juomat ja jääpalat ostettiin valmiina. Neljästä lapsestamme kahdella vanhimmalla todettiin 2017-18 keliakia, siis myös tällä tuoreella uudella ylioppilaalla, niinpä päätin ottaa varman päälle tarjoilujen suhteen ja toimia hellapoliisina, jotta kaikki tarjottava varmasti kävisi kaikille eikä kontaminaation vaaraa olisi. 

- Less is more eli meidän lakkiaismenu oli kokonaan gluteeniton & laktoositon.



Menu

Pienet uuniperunat
Savulohi
Seesamilohi
Yrttilihapullat
Valkosipulijugurttikastike
Kermaviilikastike
Mintulla maustettu porkkana-kikherne-fetasalaatti
Makaronisalaatti
Tomaatti-mozzarellasalaatti
Kylmäsavulohitäytteiset kolmioleivät
Kinkku-paprikapiirakka
Cocktailkurkut
Oliiveja

Yellow velvet cake
Suklaamoussekakku
Sitruunamoussekakku
Mansikoita & vaahtokarkkeja 
Karkkibuffet

Kuohuviinit
Punkku & Valkkari
Kahvi & Tee
Cola
muut juomat


- Ihanaa oli ja napa paukkui kaikista herkuista! Kiitokset vielä apukäsille! 

Kommelluksiakin sattui, niinkuin juhlissa aina, mutta niistäkin selvittiin huumorilla. Sunnuntaina aamukahvia keitellessä huomattiin myös, että unohdettiin juhlien kääntyessä iltaan laittaa juustot ja suolakeksit tarjolle! Noo, olipahan sitten sitäkin paremmat rääppiäiset!

Olen niiiiiiiiiiiin onnellinen ylioppilaastani ja ylpeä kaikista hienoista lapsistani! Pikkusiskon ja -veljen todistuksia odottelemme vielä postissa saapuvaksi, sillä eivät itse niitä päässeet hakemaan, kun Isosiskon juhlat olivat päällekkäin peruskoulun kevätjuhlien kanssa. Myös jatko-opiskelupaikkoja joutuu vielä jännittämään pari-kolme viikkoa. Yhteiskuvassa mun perhe eli mies ja minä, 4 lastamme sekä Mummin kulta Ava 5v ♡ Kuvanottohetkellä alkoi sade ja se harmitti tietenkin Avaa suuresti, kun ei päässyt enää mekko päällä nurmikolle juoksemaan.


PS. Yellow velvet naked caken ohjetta ehti jo moni pyytää, joten laitan sen tänne blogiin (ehkä jo huomenna). 

4 kommenttia

  1. Ihanat juhlat teillä ollut! Saanko kysyä mistä tyttäresi kaunis musta valkoinen mekko on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Mekko löytyi Haloselta Ideaparkin myymälästä. Tytär ihastui siihen heti sen nähtyään! ♥

      Kengät olivat samat kuin Vanhojen tansseissa. Ihanaa hellepäivää!

      Poista
  2. Hei,
    pari vuotta teidän juhlista jo kulunut :). Löysin blogin yo-juhlat tarjoilut hakusanalla kun koronan myötä suunnittelen meidän elokuussa pidettäviä juhlia. Kiinnostaisi kovasti kuulla, miten valmistit pienet uuniperunat. Kiitos jos viitsit vinkata.
    Yt. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna, onnea ylioppilaalle ja ihania juhlia teille!

      Pikkuperunat olivat ainoa lämmin tarjottava juhlapöydässämme (päästiin helpolla). Sitä varten ostin Prismasta 3 kg pikkuperunoita - on ihan sen niminen perunapussi 1kg koko. Pesin ne hyvin, ladoin uunipellille leivinpaperin päälle ja lorautin päälle oliiviöljyä. Paistoin 200-asteessa reilun puoli tuntia. Kun perunat olivat kypsyneet ja saaneet kauniin värin, jauhoin päälle myllystä suolaa & pippuria ja kaadoin sitten tarjoiluastiaan. Helppoa ja herkullista!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★