Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Valkoisia orvokkeja

Vielä on lunta aidan vierustalla ja katolta pudonneissa lumikasoissa. Hienosti on kuitenkin kinokset sulaneet, vaikka viime sunnuntaina heräsimme uuteen aamuun maassa melkein 10 cm yöllä satanutta lunta. Nurmikko on paikoin aika märkää, mutta emmeköhän tällä alkavalla viikolla jo pääse haravoimaan pihaa. Pari lehtikasaakin näkyy jääneen viime syksynä takapihalle.. Hain loppuviikosta puutarhamyymälästä valkoisia orvokkeja ja istutin niitä sinkkiastioihin terassille. Jänisverkotkin voisi varmaan jo ottaa pois. Meillä on terassin edustalla kaksi riippapajua. Ne istutettiin kesällä 2006 ja ovat tuuhentuneet hienosti jokavuotisen kevätleikkauksen ansiosta. Tänä keväänä ajattelin jättää leikkaamisen väliin, sillä viime vuoden kasvu ei riittänyt enää kasvattamaan oksia maahan asti. Terassikalusteitakin jo vähän mallailimme paikoilleen ja pitäisi päästä vielä uusi reissu puutarhalle, kunhan keli vähän lämpenee. Voi, kunpa olisi lämmintä tämä vappuviikko! Kaupasta napattiin maidonhakumatkalla myös käristettä kärryyn - jospa pääsisi tässä joku ilta vaikka herkuttelemaan kevään ekalla grillimakkaralla...

Olisko hei kellään hyviä vinkkejä pitämään naapuruston kissat pois terassilta?

7 kommenttia

 1. Kylläpäs osaa olla kauniit orvokit kauniissa astioissa! <3 Jospa vapulle täälläkin vähän lämpiäisi,että saisi innostuksen ja fiiliksen orvokkien ostoon!:)

  VastaaPoista
 2. Meillä joku naapuruston kissoista piti meidän pihaa ja rapunpieltä talven ajan hiekkalaatikkonaan...patiolta lumen alta paljastui useita kakkakasoja ja rapunpieli haisi sanoinkuvaamattomalta pakkasten hellitettyä. Arvaa sainko kohtauksen?! :)
  Erään ystävän neuvosta läikyttelin etikkaa joka puolelle ympäri taloa...tarttuu kuulema kissan tassuihin ja nenuun ja kerran etikkaa maistettuaan ei pitäis katin enää palata samalle paikalle...eikä ole kissaa näkyny! ...vai liekö se kuuli uhkaukseni, että laitan sen kebab-vartaaseen... ;)

  -A-

  P.s. Myös mulla odottaa valkoiset orvokit, että ihan justsillään lähden niitä istuttelemaan! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit orvokit, kauniissa astioissa! Hieno on tuokin riippapaju. Olen jotenkin tykästynyt noihin riippapuihin, niissä on ihan oma viehätyksensä.

  Käythän kuikkimassa blogissani, siellä on sinulle ylläri ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniit nuo orvokit, täytyy myös minun kipaista kohtapuoleen orvokkikaupassa.
  Kissa-ongelmaan otan neuvoja mieluusti, "kärsimme" samasta ongelmasta, ei auta vaikka sanoin niille tekeväni niistä rukkaset!!!!
  Muuten eivät haittaa mutta kun meidänkin pihasta on tullut heille hiekkalaatikko. ;)

  VastaaPoista
 5. Kissa-asiassa liikutaan herkällä maaperällä. Ne ovat omistajilleen rakkaita perheenjäseniä. Kaupunkialueella niiden annetaan kulkea vapaasti, vaikka itse olisin omistajana kovin huolissani lemmikin auton alle jäämisestä ym.

  Olemme halkaisseet sitruunoita ja levittäneet sitruunamehua terassin kulkureiteille. Grillin suojahuppu on ollut reviirin merkitsemisen "alttari" roiskeista päätellen, joten sinne jätimme lopuksi sitruunat kuorineen astiassa. Toivottavasti voimakas tuoksu pitäisi mirrit poissa. Naapurille, jonka kolli käy nukkumassakin meidän terassipehmusteissa, ei viitsisi mennä valittamaan, mutta rajansa kaikella.. Kahdet pehmusteet olen joutunut jo heittämään roskiin. Yksi tuttavamme käytti loukkua - ja menetti naapurisovun samalla. Mutta pääsi kuitenkin kissaongelmasta (ja samalla siis naapureista ;)

  VastaaPoista
 6. Ihania orvokkeja! Täältä ei millään löydä valkoisia orvokkeja, eivät kuulemma käy kaupaksi. Ihmettelen. Joten jouduin tyytymään vaaleansinisiin..
  Hyvä konsti kissojen karkoitukseen on appelsiinin kuoret. Kissat eivät pidä appelsiinin tuoksusta. Siskoni käyttää hyvällä menestyksellä. Vaikka kovasti eläinrakkaita olemmekin ja kissoista kovasti tykkäämme, ei tietty jätökset ole kovin kivoja nurkissa. Mutta pienet sievät tassunjäljet auton konepellillä ovat niin suloisia, etten meinaa raaskia autoa pestä ollenkaan jos sellaiset ilmestyy : ) Mukavaa kevättä pitsitädiltä : )

  VastaaPoista
 7. Hienosti olet laittanut orvokit.
  Minä hyppisin tasajalkaa, jos meidän nurkkiin kävisi jonkun kissat ruikkimassa ja tekemässä isommatkin asiansa. Eihän meillä ole sellainen edes mahdollista, kun asumme kerrostalossa, mutta jos olisi mahdollista.
  Siinä onkin pulma, miten löytää kultainen keskitie. Säilyttää naapurisopu ja päästä naapurien kissoista eroon.

  Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★