Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Lomakuumetta

Pidettiin pieni kesän suunnittelupalaveri lasten kanssa eli mitä lomakohteita heillä olisi kesälomalla toiveissa. Ykköseksi nousi laivaristeily! Nämä kuvat ovat viime kesän risteilyltä Turku-Tukholma-Turku. Silloin jäi hieman harmittamaan, kun ei päästy Tukholmaan kiertelemään lainkaan, sillä laiva oli satamassa ainoastaan tunnin ja lähti sitten paluumatkalle. Nyt olisi suunnitelmissa varata risteily Helsinki-Tukholma-Helsinki, jossa olisi aikaa maissa 9.30-17 eli hieman ehtisi tutustumaan kaupunkiin tai kipaisemaan vaikka Junibackenille.

Kertokaahan Tukholmassa käyneet vinkkejä lapsiperheelle?
 
Mihin kannattaa käyttää aika siellä ja mitkä ovat etäisyydet satamaterminaalista? Auton jätämme nimittäin Helsinkiin. Itse olen lapsena käynyt Tukholmassa ja Kolmårdenissa, mutta ei niistä reissuista muista kuin tax-freen karkkimeren ja jokusen laiskan jellonan.


Äitinä sitä tahtoo tietenkin päästä kesällä - ja varsinkin lomalla - helpommalla ruuanlaittojutuista ym. Siksi laivan meriaamiainen + buffet kiehtovat jo etukäteen. Meillä mies tulee helposti merisairaaksi, joten täytyy toivoa tyventä säätä :) Viimeksi laivalla ollessamme satoi ja salamoi!

Tämä vuosi 2010 on Muumien 65-vuotis juhlavuosi. Kivaa ajanvietettä perheen pikkuväelle löytyy juhlavuoden sivuilta http://www.moomin65.com/ Me emme ehkä kuitenkaan suuntaa tänä kesänä Naantalin Muumimaailmaan, siellä on käyty jo niin monena kesänä. Valkoisilla laivoilla Muumit sen sijaan ovat lähes vakiokalustoa eli siinä tulisi kätevästi "kaksi kärpästä yhdellä iskulla".

Pääkaupunkiseudun kohteista kuulisin vinkkejä myös mieluusti!

Lintsi, Merimaailma, Korkeasaari, Luonnontieteellinen Museo, Heureka? Mitä muita?

Joko teillä muilla on lomakuumetta?
We had a little family meeting with the kids. We talked about summer and planned where to go and what to see. Their number one favorite was one day in Stockholm cruise from Helsinki by Tallink Silja. I just can't wait to see Stockholm, do some shopping och prata svenska (speak Swedish I mean ;) Any tips or shopping places etc. with children? We will also visit Helsinki and see at least Korkeasaari, Linnanmäki, Sea World and maybe Heureka.

2010 is the 65th anniversary of the release of "The Moomins and the Great Flood", the first of the world famous  Moomin books. Please visit http://www.moomin65.com/

3 kommenttia

 1. Lomakuumetta pukkaa täälläkin, mutta kovin on vähän yhteistä lomaa miehen kanssa, joten saas nähdä ehditäänkö reisuun. Talonmaalaus voi viedä suuren osan ajasta. Mutta laivalla ois kiva piipahtaa lasten kanssa :)

  Blogissani on sinulle jotain, käythän kuikkaamassa :)

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Meillä myös suunnitelmissa päivä Tukholmassa risteily, joten mielenkiinnolla odotan kommentteja kysymyksiisi :) Ainakin käydään Peppi Pitkätossua moikkaamassa ja ostoksilla, mutta jotain muutakin tekisi vielä mieli tehdä.

  BTW, kävin Siljan sivuilla ja kylläpäs on laivamatkat hinnoissaan; promenade-hytti heinäkuussa 450 euroa. Tähän päälle vielä ruokailut yms.

  Lomakuume on lievä sana tähän mun tilaani...sen verran kovasti tuota lomaa odotan :)

  Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
 3. Siljan kesähinnat ovat tosiaan melko suolaiset ;) Me ajattelimmekin käväistä risteilemässä jo ennen Juhannusta. Muissakin lasten tekemän listan lomakohteissa on kesäkuussa varmasti väljempää, sillä yleisesti suomalaisten suosikkilomakuukausi taitaa yhä olla yhä heinäkuu helteineen!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★