Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Keskellä ei-mitään

...on kerran vuodessa, aina näin sadonkorjuun aikaan, järjestettävä suuri ulkoilmajuhla. Tapahtumapaikkana on Uudenkaarlepyyn Juthbacka, Pohjanmaalla. Asukkaita 7500. Mielestäni ulkoilmakirppis tai rompetori on pahasti tapahtuman aliarvioimista, sillä tunnelma paikanpäällä on ihan mieletön: keskellä ei-mitään, vanhan kartanon mailla, on yhtenä loppukesän päivänä yli 700 myyjää + 30 000 hyväntuulista kuljeskelijaa. Mutta ei siinä vielä kaikki - tapahtuma on nimittäin 24h eli avoinna läpi yön!


Mekin suuntasimme siis auton keulan kohti Pohjanmaan rannikkoa. Ilma oli lämmin, suorastaan helteisen kuuma. Vasta viime vuonna kävimme Juthbackassa ensimmäisen kerran, pitkään siitä oli kyllä puhuttu, mutta pelkäksi puhumiseksi se oli aina jäänyt. Viimevuotinen käyntimme meinasi myös jäädä viimeiseksemme, sillä menomatkallamme vältimme vain täpärästi pahan liikenneonnettomuuden, kun vastaantulevasta tukkirekasta irtosi yksi pölli satasen vauhdissa ja tulla mäiskähti suoraan automme keulaan........ Silloin oli suojelusenkeleitä meillä matkassa. Niinpä suorastaan kohtaloa uhmaten päätimme lähteä matkaan myös tänä vuonna.Olen hullaantunut vanhoihin vaakoihin ja punnuksiin. Niinpä "harjaantunut silmäni" etsi väenpaljoudessa pääosin niitä. Yhden aivan huikean hienon kapistuksen löysinkin, mutta 60 euroa oli mielestäni liikaa.. Nyt kyllä hiukan harmittaa.. Mutta katsokaas, mitä harvinaisuuksia - minilipasto 1800-luvulta: hinta 180 eur. Ja vieressä virheetöntä Arabiaa! Ooooh. Tai hellyyttävä nallevanhus: 175 eur. Tavaroita koskettaessa pystyi melkein aistimaan menneen ajan henget..

Parhaat ostokseni tein Lundagårdin pöydästä. Pukinpussiin sujautan nimittäin tarpeellisia vetimiä, nuppeja ja apteekkikylttejä (luit aivan oikein, joulun ajan valmistelut ovat jo alkaneet ;). Etsin myös "amerikka-tavaraa", tällainen hurahtanut tähti-fani kun olen. Cola-aiheisia ihanuuksia löysinkin, samoin yhden vanhan lipun + peltikylttejä, mutta en mitään tähti-aiheista. Niin ja pienen liitutaulun keittiöön löysin myös + punaisen vintage-radion 2 eurolla! Sattuneesta syystä radio puuttuu kuvasta, sillä mieheni tinasi sitä hieman illalla, mutta NYT SE OIKEASTI TOIMII! Lapsetkin saivat yhtä sun toista: popcornia, pehmistä ja markkinalakua + ja kivoja leluja ihan kirppishintaan! Ne hävisivät heti kotiintultuamme lastenhuoneiden kätköihin.


Have a nice weekend!


4 kommenttia

 1. Voi nuo markkinat on kyl ihana paikka! Me kans käytiin ja kyllä siellä onkin tavaraa :) Ihania ostoksia lähti myös mukaan. Niin ja olenkin ekaa kertaa täällä vieraisilla, löysin jostakin toisesta blogista. Alanpa tarkemmin katsella. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 2. Joo kyllä tuota tavaraa on jokapaikassa tarjolla paljon.Olin lauantaina huutokaupassa Bondersbyssä ja siellä myytiin ison maalaistalon koko irtaimisto.Suurinosa talonpoikaistavarasta oli alkuperäistä,hyväkuntoista ja suht kohtuuhintaistakin.Väkeä oli paljon ja tunnelma mukavan rento.

  VastaaPoista
 3. Olin tuolla myös siskojeni kanssa ja ekaa kertaa :)
  Olihan siellä väkeä ja myyjiä pilvin pimein ja tuota Lundagårdin pistettä en edes löytänyt, vaikka etsin...harmi!

  Oltiin siellä perjantaina että lauantaina ja sen verran kivaa oli, jotta varmaan toistekin mennään!

  VastaaPoista
 4. Oih, siellähän on siis liikkunut "tuttujakin" ;)

  Lundagårdin pöytä sijaitsi aika keskellä aluetta, lähellä tuollaista punaista rakennusta, joka näkyy hieman taustalla. Käsittääkseni myyjillä on samat paikat joka vuosi. Tai siis etuoikeus varata sama paikka seuraavaksikin vuodeksi.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★