Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Eläimellistä menoa Helsingissä


Perjantai-aamuna aikaisin hyppäsimme Pendolinoon ja kiidimme Helsinkiin. Tämä reissu oli siksikin suuri seikkailu koko perheelle, sillä yleensä liikumme omalla autolla, mutta tällä kertaa auto jätettiin kotiin ja matkustimme junalla. Lapset eivät olleet koskaan aiemmin olleet junan kyydissä. Matka taittui nopeasti ja Helsingissä suunnistimme ensimmäiseksi Luonnontieteelliseen museoon. Upea arkkitehtuuri hiveli silmää ja luurangot + täytetyt eläimet olivat toinen toistaan upeampia! Tämän kohteen valitsimme tarkoituksella, sillä kaksi lapsista "lintsasi" kyseisen perjantain koulusta ja itsestä näin vanhemmiten kulttuuri + museot + näyttelyt ovat ruvenneet yhtäkkiä tuntumaan yllättävän mielenkiintoisilta ;) Vai mitä sanotte näistä? Porukan pienin ainakin luuli näitä eläimiä ihka eläviksi..


  Dinosaurus oli näyttelyn ehdoton vetonaula. Tosin eräs museohemmo, joka hiippaili näyttelysalissa, valisti meitä ystävällisesti ja kertoi kyseessä olevan vain jäljennöksen alkuperäisestä, sillä kyseisen dinosauruslajin fossiileja on onnistuttu löytämään maapallolta vain yksi ainoa kappale.


Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka eli pankaapa ruksi ensi kesän toivelistalle! Koska sää oli ihan ok, niin Kampissa kiertelyn ja pizzan syönnin jälkeen lompsimme Olympiaterminaaliin. Pari julkkistakin bongattiin ja Senaatintorin täydeltä karhuja - tai oikeammin karhupatsaita! Iiiih. Hyvä Helsinki!
 Seuraavaksi Siljan valkoinen laiva kuljettaisi meidät syksyiseen Tukholmaan...

1 kommentti

 1. Tuo Eläintieteellinen museo on katsomisen arvoinen paikka.
  Näyttää olevan lapsilla hauskaa.

  Itse kävin luokkaretkellä siellä ja muistin kaksipäisen vasikan.
  Kun Nuori Aikuinen oli n.10v veimme hänet kyseiseen museoon ja yövyimme viereisessä hotellissa pari yötä. Sitä poikaa tuli kuljetettua paikasta toiseen ja yleensä aina mentiin lentokoneella Tikkakoskelta Helsinkiin.

  Mukava reissu ollut teillä koko perheen voimin.


  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★