Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Ystävyyden kapula - Juttuja lapsuudesta

Heli blogista "Kotoisaa arkea" haastoi kertomaan juttuja lapsuudesta. Oi kiitos, Heli. Otan haasteen ilolla vastaan ;)

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen: "Mikä sinusta tulee isona?"

Ihan pienenä haaveilin tulevani taiteilijaksi. Melkoista taiteiluahan tämä elämä on kyllä ollut. Hieman isompana toiveammattejani olivat opettaja ja insinööri.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareita?

Piirrettyjä ei 70-luvulla paljoa pyörinyt telkkarissa. Taisi näkyä vaan 2 kanavaakin (Yle TV1 ja TV2 ja nekin mustavalkoisena). Vaaleanpunainen pantteri oli lempparini, samoin Nakke Nakuttaja. Meille tuli Aku Ankka -lehti, josta ahmin aina Mikki Hiiri tarinat. Ankkari-taskukirjojen ehdoton lempparihahmoni oli Mikin kaveri Eka Vekara. Hän oli ulkoavaruuden olio, jonka pohjattomista taskuista löytyi vaikka mitä. So Cool!

3. Lempileikkejäsi?

Hypittiin ruutua ja narua. Ja oltiin a-i-n-a ulkona. Seitsemän tikkua laudalla oli kivaa, samoin Kirkkis (kirkonrotta). Rakensimme myös siskoni kanssa ulos majoja. Talvisin kaivettiin lumikinoksiin tunneleita ja käytiin hiihtämässä/luistelemassa. 80-luvun alussa leikittiin sisarusten kanssa, että oltiin toimintasankarit Charlien Enkelit. Mä olin niistä se tummahiuksinen Sabrina (istuu seuraavassa kuvassa edessä vasemmalla).

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Siihen aikaan ei ollut tapana viettää kaverisynttäreitä. Siksi onkin kiva järjestää omille muksuille kunnon kemut.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?

Olin nopea juoksija ja rakastin 100m pikajuoksua, 4 x 100 viestijuoksua + pituushyppyä. Harrastin myös pesäpalloa ja talvisin jääpalloa. Ja kävin Partiossa.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Nauratte varmaan, mutta suomalaisista artisteista se oli Mikko Alatalo. Kyllä vain! Mulla oli sen julistekin oman huoneen seinällä, jolle kävin aina salaa antamassa pusuja.. Tykkäsin myös ABBAsta ja Boney M:stä, kunnes Dingo-huuma iski tajun kankaalle vuonna 1984!

7. Paras joululahjasi/ muu lahjasi, jonka olet saanut?

Se oli aidonkokoinen nukkevauva, jonka sain noin 8-vuotiaana Mummilta ja Papalta ja nimesin sen kauneimmalla nimellä, jonka tiesin: Eveliina. Eveliinalla oli vaaleat hiukset ja selässä pikkuinen levy, jonka toisella puolella oli naurua + jokellusta ja toisella puolella itkua. Tutin ottamalla suusta Eveliina siis joko itki tai nauroi. Nukkevauva on minulla tallessa vieläkin.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Tahtoisin matkustella ja näyttää perheelleni maailman ihmeet. Eritoten käydä jälleen Amerikassa ja niissä paikoissa, joissa liikuin vaihto-oppilasvuotenani 1988 USA:ssa + tietenkin tavata jälleen silloiset ystäväni Valtameren takana. Haluan myös kovasti nähdä omien lasteni kasvavan, itsenäistyvän ja perustavan perheen. Harras toiveeni on siis tulla jonakin päivänä Mummiksi ja pidellä sylissäni ihan uuden sukupolven tuoreinta jäsentä.Tämän viestikapulan haluaisin laittaa eteenpäin blogiystävälleni Marialle blogiin Syrup & Honey! Otatko Maria haasteen vastaan? Toki muutkin saavat napata haasteen mukaansa ;)

Kivaa uutta viikkoa!

5 kommenttia

 1. Kiitos Sally, totta kai otan haasteen vastaan :) Sarppakin haastoi mut tähän samaan viime viikolla ja lupasin viikonlopun aikana paljastaa lapsuuteni salat ;), mutta nyt lupaan teille, että ensi viikon aikana se tapahtuu :)

  Ihanaa sunnuntai-iltaa!
  PS. Toi Mikko Alatalo oli ihana ;))

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja olet laittanut! Tuli mieleeni että minäkin tykkäsin juosta 4x100m viestissä, olin aloittajana joskus jopa piirinmestaruuskisoissa ja taidettiin saada hopeaa. Charlien enkelit oli mulle hiukan outo juttu mutta muistan kyllä että sitä ollaan mekin leikitty. Olin muistaakseni aina se "tumma pitkätukkainen". =D Enemmän kuitenkin seurasin Dallasia ja siinä tykkäsin Lucysta.

  VastaaPoista
 3. Olipa mukavia muisteloita ja voi miten tutulta kuulosti :) Meilläkin oli muuten tuollaiset puhuvat nuket, pikkusiskolla vauvanukke ja minulla isompi tyttö. Selässä oli levy, jonka puolta voi vaihtaa. Tallessa on myös, olinpa vallan unohtanut. Oi niitä aikoja <3

  VastaaPoista
 4. RBW: Haasteen saa vapaasti napata mukaansa! Odotan mielenkiinnolla, mitkä oli sun lapsuuden lemppareita ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★