Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Rohkea rokan syö


Minulta on usein kysytty, että olenko töissä sisustusalalla. Tietenkin sellainen imartelee, kun sisustaminen on vain rakas harrastus. Toki tässä iässä tietää jo, mistä tykkää (muustakin siis kuin vaihtelusta), mutta varsin usein arjen toimivuus ja käytännöllisyys nousevat sisustamisen pääasiallisiksi valintakriteereiksi -- varsinkin kun perheessä on lapsia. Silti kahta en vaihda: valkoisia sohvia ja nykyistä lasipöytää ;)


Nämä sisustuskuvat ovat edellisestä country-tyylisestä  kodistamme. Raksaprojekti on melkoisen hyvä oppikoulu moneenkin asiaan, mutta eritoten materiaalivalintojen ja värien kiehtovaan maailmaan. Myös remontoija kokee saman, sillä itselle on palkitsevaa pakertaa. Harvaa naisihmistä loppujen lopuksi kiinnostaa, montako senttiä väliseinien koolausväli on tai onko gyproc-seinissä saumanauha vai ei, mutta pintamateriaalit ja sisustusvärit kiinnostavat useimpia! Monet tärkeät (ja kalliit) ratkaisut rakentamisessa jäävät piiloon pintamateriaalien alle ja uudessa talossa nähdään vaan pinta. Tai ei mikä tahansa pinta, vaan ne pinnat, joiden ansiosta talo muuttuu viihtyisäksi kodiksi.

Yhden talon rakentaneena olen nyt sitten menossa niin sanotusti "peppu edellä puuhun". Aloitin nimittäin tällä viikolla sisustusalan opinnot! (Itse asiassa tämän jutun ilmestymishetkellä istun parhaillaan koulun penkillä ja juttu tulee ajastettuna ulos ;) Melkoinen ylläripylläri, vai mitä?? Pari vuotta opiskelua työn ohessa on tässä iässä ihan sopivan verkkainen tahti. Haaveissa siintää myös uusi raksaprojekti.. Edellisessä postauksessa meidän nykykotiimme kurkistaneista muutama olikin rohkeasti kommentoinut, että sisustamisesta voisi vaikka allekirjoittaneelle ammatti lohjeta, joten kiitosta vaan ja terveisiä teille tytöt: olitte lähempänä oikeaa kuin arvasittekaan ;) Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella, ihan omaksi iloksi tai vaihtaa vaikka kokonaan ammattia. Rohkeasti vain omaa juttua etsimään! Ja sisustamista tulee olemaan tämän blogin aihelistalla varmasti jatkossa(kin), voitte olla siitä ihan varmoja. Mihinkäs pantteri pilkuistaan pääsisi..

Ihanaa viikonloppua!


-Sally-


12 kommenttia

 1. Onnea opiskeluille! =D Oikean alan olet valinnut!

  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa!!
  Onnea sinulle opintiellä!

  VastaaPoista
 3. Onnea opiskeluun!Oikealla alalla olet todellakin! <3

  VastaaPoista
 4. Ahaa! Minä sitten veikkailin alaasi oikein. Se on ainakin sieltä puhkeamassa kukkaan. Onnea opinnoille. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Uskon, että olet ihan oikeaa alaa opiskelemassa.

  VastaaPoista
 5. Noniin,jotain tällaista olin uumoillut,hieno juttu ja jaksamista opintielle. Varmaan on niin,ettet valinnut alaa vaan toisinpäin,se kun on sisäsyntyistä.Have a nice weekend.

  VastaaPoista
 6. Upeaa,mahtavaa!!On kyllä niin sun juttu.Saadaan siis jatkossakin sisustusvinkkejä,sillä niitä ei ole koskaan liikaa:)

  VastaaPoista
 7. Pia: Kiitos. Siltä itsestänikin tuntuu ;)

  Minna: Kiitos kannustuksesta. Onneakin aina tarvitaan!

  Niina: Joo, uskottava se on, kun niin monet vuodet olen kuullut samaa sanottavan.

  Johanna: Sisustusala on valtavan laaja. Mielenkiinnolla mutustelen kaikkea näkemääni ja oppimaani.

  RBW: Kiitos. Arvostan mielipidettäsi suuresti. Take care! Ja onnea omiin opintoihisikin ;)

  Tanja: Kiitos. Sydäntäni lämmittää tällainen ystävien tuki. Lämmintä syksyä!

  VastaaPoista
 8. Kirjoitit tuossa alempana, että asutte nyt lähes puolet pienemmässä asunnossa ja kuitenkin huoneita on noin paljon.
  Minua kiinnostavat isot talot, siis perhekäyttöön. Sellaisia pohjia on kuitenkin aika vähän. Olisiko mitenkään mahdollista, että laittaisit tänne tuon teidän vanhan talon pohjapiirroksen. Olisi kiva nähdä minkälainen pohja on näillä kuvilla , joita näytät.

  Sisustaminen on tärkeää, mutta kyllä on se mikä on siellä kipsilevyn allakin.
  Monta kertaa olen harmitellut, kun en aikanaan miettinyt, että mihin tarvitaan palikkaa kipsilevyn alle, jotta saadaan esim. verhotangot, kuraeteisen naulakot yms. tukevasti kiinnitettyä. Kipsilevy kun on aika hötöä.
  Olemme joutuneet tekemään kuraeteiseen valeseinän päälle, kun oskarinoksat irtosivat jatkuvasti. Vaikka kiinnityksenä oli ankkurit, niin eivät ne pysyneet lasten käsittelyssä.

  Onnea opintoihin!

  Sirkku

  VastaaPoista
 9. Sirkku: Lämmin kiitos pitkästä viestistäsi. Harvaa naista kiinnostaa, mitä pinnan alla on, mutta sisustaminen kiinnostaa useimpia. Tekniset ratkaisut ovat erittäin tärkeitä ja kertomasi esimerkit olivat todella hyviä. Kokemus luo varmuutta.

  Rakentamamme koti on saanut uudet asukkaat ja asumme nyt paritalon puolikkaassa vuokralla. Edellisessä kodissamme oli 185 neliötä + 70 neliön piharakennus. Nyt meillä on tilaa 116 neliötä joten ero on huomattava, sillä tavarat ja huonekalut ovat samat :) Kokeilemalla ja pohtimalla olemme saaneet lähes kaiken mahtumaan. Varastotilojen ja autotallin puute ovat suurimmat. Kummasti noilla miehilläkin on tuota tavaraa... Sisustusratkaisuilla saa jo paljon aikaan tilojen toimivuuden parantamiseksi ja saa paikat näyttämään kodilta. Ainakin minä perheenäitinä arvostan sujuvaa arkea, en niinkään design huonekaluja. Ehkä niiden aika tulee sitten, kun lapset hieman varttuvat.

  VastaaPoista
 10. Lenni: Oi kiitos, onnea aina tarvitaan! On mukava tunne, kun ystävät ovat tukena ;)

  VastaaPoista
 11. Onnea opintoihin! Olet tehnyt hyvän valinnan :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★