Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Habitaren parhaat 2011

Päivä Habitare messuilla meni kuin siivillä. Perjantaina oli melko paljon porukkaa liikkeellä ja yhteensä Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja design-tapahtuma keräsi 5 päivän aikana 70.000 kiinnostunutta kävijää. Nähtävää oli todella paljon ja uusia innovaatioitakin mielestäni kivasti esillä. Antiikki- ja taideosastoillekin ehdin pikaisesti kurkistaa, mutta täytyy myöntää, että jalat olivat kyllä muusina illalla. Näin perheenäidin näkökulmasta messupäivä oli kiva kokemus jo pelkästään siksi, että muksut eivät olleet mukana (monilla näytti kyllä olevan).Kiinnostavin osasto oli mielestäni ehdottomasti Trash Design. Siellä oli kekseliäästi yhdistelemällä saatu vanha tavara uudelleen käyttöön. Vai mitä tuumitte siitä, että lasten juomajugutölkeistä on nyt muodikasta kasata lampunvarjostin, vanhat naistenlehdet aplikoidaan seinävaatteeksi, mummun vanhat pitsiliinat pääsevät  lipastonkätköistä todellisiksi katseenvangitsijoiksi, kun ne heitetään kattolampun päälle killumaan, skeittilauta saa uuden elämän jakkarana ja vanhat levikset voi taitava kutoa räsymatoiksi!
Maalaisromantiikka oli myös hyvin edustettuna. Pehmeän romanttiset tekstiilit on nyt muodikasta yhdistää sisustuksessa ruosteisten ja romuromanttisten kovien esineiden, kuten metallikirjaimien, peltikaappien ja rautahuonekalujen kanssa. Kiva uutuus olivat myös talolyhtyjen näköiset valaisimet!Nunnauunin uusi injektoritakka oli messujen iloinen väriläiskä ja toi ainakin itselleni mieleen paitsi avaruusraketin niin myös jollain tapaa 60-luvun jenkkiraudat. Petrooli, purppura ja iloinen oranssinpunainen olivat messujen hallitsevia tekstiilivärejä. Minun messupäiväni kruunasi yhteispotretti Marko Paanasen kanssa. Vaati kyllä melkoista pokkaa napata sisustusgurua hihasta ;)
Kivaa viikkoa!

-Sally-

3 kommenttia

 1. kiitti kun jaoit habitare kokemuksen täällä :) Harmiitti kun itseltä jäi väliin !
  Osoitit tolla viimeisellä kuvalla todellisen rohkeutesi ;D

  VastaaPoista
 2. Mulla tulee tuosta uutuus takasta mieleen Tintti sarjakuvat. Johtuu varmaankin tuosta rakettimaisesta fiiliksestä.

  Kiitokset kuvakavalkadista. Kiva päästä näin kurkkaamaan Habitareen. Trash Design -osastosta olisin ollut kiinnostunut itsekin.

  VastaaPoista
 3. Riitta: Kiitos. Monessa postauksessa näitä kuvia on jo ollutkin. Mutta jokainen näkee messut omalla tavallaan.

  Anne: Tintti vertaus on kyllä ihan paras! Sait multa hymyn korviin sillä :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★