Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sinä kysyit - minä vastaan ;)

Blogin 2-vuotis arvontaan pääsi mukaan heittämällä Sallylle kysymyksen. Arvonta-aika on nyt päättynyt ja palkintona ollut pöytäkello paketoitu matkaan Marille. Kiitokset vielä kaikille mukana olleille ja onnittelemassa käyneille. Tekemänne kysymykset olivat niin kivoja ja monipuolisia, että mielestäni jokainen ansaitsee vastauksen. Tällä kertaa siis luvassa toivepostaus. Muitakin juttuaiheita saa ehdottaa kommenttilootaan ;)


Kuinka montaa blogia seuraat säännöllisesti ja kuinka koukussa olet nettiin?

Luen säännöllisesti liki kolmeakymmentä blogia ;) Seurailen säännöllisen-epäsäännöllisesti kuitenkin huomattavasti suurempaa määrää, oisko 80-90 lähimpänä oikeaa. Netti on kyllä tosi koukuttavaa. Pystyisin varmaan helposti istumaan sohvalla läppäri sylissä koko päivän. Mutta toisaalta, kesäaikana viikko vilahtaa helposti ilman netin ihmemaailmaa.


Esittelisitkö suosikkiblogisi?

Tottahan toki, kunhan pystyn päättämään, että minkä niistä ;)  Eli siitä oma postaus hieman tuonnempana.


Kuinka opiskelut on alkanut maistumaan ja millaisia projekteja siellä pukkaa?

Kiitos, oikein kivasti. Aikuisena opiskelu on nastaa! Voin vain soimata itseäni siitä, miksen tätä jo aikaisemmin keksinyt.. Opiskelukaverit ovat tosi mukavia tyyppejä, samoin tähänastiset opet + luennoitsijat. Habitare messujen uusimmat trendit käytiin haistelemassa ja sisustamisen/ sommittelun peruskäsitteet on jo tänä syksynä tulleet tutuiksi. Aihealueita tälle vuodelle ovat vielä eteinen, kodinhoitohuone, kylppäri ja säilytystilat sekä rakennusperinteen huomioiminen sisustuksessa. Odotan innolla!


Onko oikea nimesi Sally vai onko vain bloggaamiseen keksitty nimimerkki? ;)

Hei, mähän olen Sally! True country girl.  Ei vaineskaan, Sally on rakas lempinimeni, jonka sain ala-asteen kolmannen luokan enkun tunnilla. Kuitenkin esim. isäni on siitä lähtien kutsunut minua Sallyksi, ja kutsuu vieläkin ;) Siksi oli luontevaa esiintyä myös täällä Sallynä. Oikea nimeni on Sari.


Kuinka hankalaa on keksiä aiheita blogiin? Varmasti joskus on päiviä kun ei ole mitään sanottavaa :D

Joskus on päiviä, kun ei ole mitään kerrottavaa ja joskus taas sattuu ja tapahtuu niin, että itseäkin hengästyttää. Useimmiten kirjoitettavaa olisi paljonkin, mutta oma sensuuri on aika tiukka, mitä täällä kirjoitan ja näytän.


Mikä syksyssä on sinusta hienointa?

Olen syntynyt syksyllä ja siksi sillä on minulle erityinen merkitys. Onhan kesäkin tietty ihana, mutta kyllä syksyssä on toisenlaista sykettä! Lämpimät illat, lyhdyt ja kynttilät. Puolukat, mustikat, punaiset lehdet. Halloween ja kurpitsalyhdyt. Ja syksyn ensimmäinen kuura, joka ritisee jalan alla..Pelkäätkö koskaan saavasi negatiivista palautetta vai oletko enemmän "antaa palaa"-tyyppiä ?

Se joka väittää, ettei pelkää mitään, valehtelee. Pahin pelkuri taas ei uskalla yrittää. Hyvä blogikirjoitus herättää aina lukijoissa tunteita. Mutta kaikkia ei voi miellyttää, eikä onneksi tarvitsekaan. Keskustelu on aina hyvästä ja lifestyle blogina tämä on kerännyt yhteen samoista asioista kiinnostuneita fiksuja lukijoita, joten ongelmia on ollut aika vähän ;)


Missäpäin Suomea tai millä paikkakunnalla asutte nykyään?

Hämeen sydämessä ♥


Muistatko itse ihan ensikosketustasi blogimaailmaan ja vieläkö Se Ensimmäinen on matkassa mukana? :)

Ihan ekoina ovat jääneet mieleen Hanniksen blogi Kanandan ajoilta (nyk. Toukokuun Tyttö), Mustikkamäki ja VaniljaHouse. Niitä kaikkia luen vieläkin.


Kun olet nyt saavuttanut yhden unelmasi eli päässyt opiskelemaan lempialaasi, niin mikä on seuraava unelmasi?

Seuraava unelma taitaa liittyä talon rakentamiseen ja siihen, että saa toteuttaa oppittua käytännössä :)


Oletko missään vaiheessa törmännyt vastoinkäymisiin blogin pitämisen kanssa ja harkinnut lopettamista?

Kyllähän sitä on miettinyt, että kiinnostaakohan nämä jutut oikeasti ketään.. Palautetta ja kommentteja kun tulee yleensä aika vähän. Mutta tämä bloggaus on Suomessa vielä melko uusi ilmiö, joten varsinaista blogikulttuuria ei ole ehtinyt vielä syntyä.  Loppukeväästä/ alkukesästä pidin bloggaamisessa muutaman kuukauden tauon muuttorumban ja muiden kiireiden vuoksi, mutta mihinkäs sitä leopardi pilkuistaan pääsisi eli täällä sitä ollaan taas.


Voisitko kertoa joskus Amerikan-vuodestasi, ja vaikkapa siitä miten sait sieltä kipinän maalaisromantiikkaan?

Voi, tottahan toki! Teen siitä ihka oman postauksen myöhemmin.


Mistä löydät näitä ihania pikkutavaroita kotiisi ja joskus myytäväksikin asti? Voitko antaa esim. nettikauppojen nimiä....

Olen heräteostaja-hamsteri eli ostan lähes aina, kun näen jotain ihanaa. Se on suuri heikkouteni :/ Aiemmin virheostoksia tuli enemmän, nykyään olen valikoivampi, sillä kaapit pursuaa jo kaikkea. Kodin Ykkönen, Ikea, Stockmann, Amanda B, Huuto.net, Riviera Maison putiikit, Lexington myymälät, kirpputorit...


Mikä on rakkain esineesi, josta et koskaan luopuisi?

"Less is more" eli vähemmän on enemmän! Ei vaan, kyllähän rakkaita tavaroita, joista en luovu löytyy minultakin. Esim. pappani itsetekemä arkkupöytä (meillä olkkarissa) ja Arabian pieni sinivalkoinen kahvikuppi + lautanen, josta sain pienenä salaa juoda mummin keittämää pannukahvia -- tilkalla kermaa tietenkin ;)


Tilaatko Amerikasta sisustusjuttuja kotiisi ja jos tilaat niin mistä?

Amerikkalaiset sisustustavarat kodissamme ovat pääosin peräisin hyvän ystäväni sisustusliikkeestä tai hankittu matkoiltamme. Vierailen toki usein ulkomaisissa nettipuodeissa (ruotsalaisissa, tanskalaisissa, keski-eurooppalaisissa, amerikkalaisissa), sillä valikoima niissä on raikkaasti erilainen ja siksi inspiroiva.


Muistelisin että olet ollut vaihto-oppilaana Amerikassa, missä päin ja pidätkö amerikasta esim tyylistä, ruuasta, kulttuurista etc..?

Olin vaihto-oppilaana Michiganissa, USAssa. Osavaltio sijaitsee noin Ranskan korkeudella, joten ilmasto oli hieman leudompi kuin meillä. Suuret järvet muistuttivat kuitenkin viehkosti Suomesta ja talvella oli ihan luntakin. USA-postaus tulee tuonnempana.


Millainen talo olisi se "teidän talo"? Eli kun etsitte uutta kotia, niin millainen se unelmatalo olisi...

Meidän unelmatalo taitaa löytyä suunnittelijan pöydältä. Kaksikerroksinen valkoinen omakotitalo, jossa musta katto ja suuri jenkkiterassi. Manttelitakka, valkoinen keittiö, kattoparrut ja leveät lankkulattiat.

Miten innostuit blogin kirjoittamisesta?

Sally*s blogi syntyi vuonna 2009 kotiäidin tarpeesta saada kirjoittaa eli silkasta kirjoittamisen ilosta. Olin seuraillut jo pidemmän aikaa muiden blogeja ja päätin itsekin yrittää. En olisi tuolloin mitenkään uskonut, että saan vakituisia lukijoita, joista osasta on tullut ihan oikeita ystäviäkin.


Minua kiinnostaa mitä teet työksesi nyt?

Tällä hetkellä kotipaikan vaihtumisen myötä etsin uusia haasteita eli olen innokas työnhakija. Toivon löytäväni koulutustani vastaavaa työtä, jonka voisin jotenkin järkevästi liittää sisustusalan opintoihini.


Mitä osaa elämästäsi et koskaan paljastaisi blogissasi/mistä aiheesta et koskaan kirjoittaisi?

Rakkaimpani eli perheenjäsenet eivät paistattele tämän blogin valokeilassa, eivät oikeilla nimillään eivätkä kuvillaan. En myöskään haluaisi tämän blogin koskaan muuttuvan pinnalliseksi, jossa esittelisin vain päivän asuja, lasten asuja, viimeisimpiä ostoksia, kampauksia, meikkipussin sisältöä -- vaan toivon, että pystyisin säilyttämään kirjoitukset elämänmakuisina jatkossakin.


Kuinka paljon käytät yleensä aikaa postausten tekoon?

Blogijuttu syntyy nykyään melko nopsasti, jopa vartissa. Kun kuvat ovat valmiina, niin ei kun sormet sauhuten näppikselle ;) Kuvia napsin vanhalla HP Photosmart pokkarilla ja uusi läppäri olisi toivelistalla. Tämän jutun kirjoittamisessa meni kyllä reippaasti pari tuntia, mutta se johtuu myös siitä, että hieman innostuin vastauksissani.. Yleensä mulla saattaa olla pari-kolmekin juttua alustavasti työn alla tai ainakin ideana päänupissa ;)


Mikä oli pienenä sinun haaveammattisi? :D

Pienenä minusta piti tulla taiteilija. Melkoista taiteilua tämä elämä on kyllä ollut.  


Saatko ikinä ilkeää palautetta?

Väistämättä sellaistakin tulee :/ Mutta en julkaise anonyyminä kirjoitettuja ikäviä kommentteja, sillä tämä ei ole palsta, jossa ruoditaan toisten asioita. Omalla nimellä/ blogger-tunnuksella kirjoitetut kommentit sen sijaan julkaisen, sillä asioita on joskus ihan hyväkin katsoa uusista näkökulmista.


Haluaisin tietää mikä olisi sinun seuraava asia minkä haluaisit oppia? Virkkausta, skräppäystä, grafiikkaa tms =)

Nuo kaikki olisivat kyllä tosi mielenkiintoisia. Tällä hetkellä haluaisin ehkä kuitenkin oppia lisää valokuvausta + visuaalista viestintää. Haaveenani on myös saada joskus omalle tietsikalle jokin kiva kuvankäsittely/ suunnitteluohjelma, jolla voisin kokeilla kaikkea uutta ja ihanaa.


Jos blogin pito kestää keskimäärin 2-3 vuotta, oletko ajatellut lopettavasi ehkä vuoden kuluttua? Vai murratko tällaista käsitettä ja jatkat kauemmin?

Tottakai murran käsitteitä eli aion pitää blogia niin kauan kuin ehdin + itsestä tuntuu hyvältä!


Miltä näyttäisi kotisi jos tyylisi muuttuisikin "romanttiseen hömppään"? =)

Naisen mieli muuttuu. Kirjoitinkin siitä aiheesta juuri. Jos kotimme tosiaan olisi "romanttinen hömppä", niin se olisi sitten viimeisen päälle romanttinen: meillä olisi puhviverhot ikkunoissa, rempseät ruusukuvioiset sohvat, aina tuoreita kukkia maljakossa, plyyshimatot, kynttilänjalkoja, kartanoromantiikkaa, peuranpää takan yllä, komeita kehyksiä valokuville/ tauluille, pitsiä, rimpsua, vekkivarjostimia, laura ashley -tyyliä, paljon tyynyjä, brodeerattuja kuoseja, keittiössä puuhella, suuri puinen pöytä, pannut ja padat kattokoukustossa.

Mikä asia/mitkä asiat sinun mielestäsi on jokaisessa vuodenajassa parasta?

Rakastan talvea ja lunta. Olen jouluihminen! Oih, ne tuoksut ja maut, kynttilät ja odotus.. Kevät herättää luonnon ja saa veren virtaamaan suonissa. Sipulikukat nousevat maasta, aurinko lämmittää nenänpäätä. Kesän raikas tuuli heiluttaa tukkaa, luonto on vihreä ja vehreä, aurinko lempeä. Syksy maalaa purppuraa ja käärii vuoden pakettiin. Itsekin saa kääriytyä sohvannurkkaan lämpimän peiton alle, kaivaa esiin lempikirjan ja mutustaa palan (jos toisenkin) tummaa suklaata..


Mitkä asiat saa blogin pysymään hengissä ja kiinnostavana, niin että se löytää lukijansa??

Hyvä kysymys. Kertokaa te! Itse koitan säilyttää oman tyylini kirjoittamisessa eli että jutut ovat minun näköisiäni ja voin rehellisesti laittaa tekstiin nimen alle ;)


Mun kysymys koskee sun USAn vuottasi. Missä päin olit ja mitä tapoja ja käytäntöjä toit mukanasi Suomeen?

Tästä aiheesta tulikin niin monta kysymystä, että teen siitä ihan oman postauksen hieman myöhemmin ;) mutta jotain mainitakseni ainakin Halloween, sisustustyylit ja ruokakulttuuri.


Paljon kivoja kysymyksiä sinulle onkin jo esitetty, mukana monia sellaisia joita itsekin olen pähkäillyt. Minua kiinnostaa tietää lukeeko perheesi/muut läheisesi blogiasi? ;)

No lukee! Ja saan kommentit päin naamaa :P


Miten lähipiirissäsi suhtaudutaan bloggailuusi?

No, siippa ei voi kun hämmästellä, että miten mä ja mun elämä voi kiinnostaa yli sataa lukijaa.. Ei vaan, hyvin kannustavasti hän suhtautuu, sillä huomaa, että tää on mun henkireikä!


Mikä on ollut mielestäsi onnistunein/mielenkiintoisin muutos/sisustusprojekti minkä olet kotonasi toteuttanut?

Se kaikkein mielenkiintoisin taitaa olla vielä edessäpäin eli oman talon rakennus. Nyt siihen rumbaan on ihan eri juttu lähteä, kun yhden talon rakentaneena on jo monta asiaa viisaampi.. Onnistuneita muutoksia on ollut lähimenneisyydessä useitakin. Mieheni oli kesällä tähän nykykotiimme muutettuamme minusta jo hieman huolissaan, sillä kadotin tyystin "sisäisen sisustajani" useammaksi viikoksi. Olin vain niin toivottoman epätoivoinen, kun tilaa oli vähän ja tavaraa paljon. Mutta sieltä se Sisustaja sitten nosti päänsä, nousi tuhkasta kuin Fenix lintu ja innostui niin, että haki (ja pääsi) sisustussuunnittelija -kouluunkin.


Mitä on syksyn ostolistalla? Jotain erityistä, josta olet haaveillut jo pitkään?

Auto pitäisi vaihtaa. Mutta sitä ei kait lasketa? Sisustusrintamalla on aika hiljaista, sillä meillä on ihan liikaakin tavaraa. Blogikirppis on luultavastikin tulossa kohtapuoliin eli seuratkaa ilmoittelua ;) Kynttilävarastot pitäisi täydentää ja Arabian uutta tummansini/valkoista 24h Tuokio astiasarjaa tekisi mieli hankkia. Joka syksy minut valtaa myös Tukholman kaipuu.. Kalenteri on kyllä niin täysi, että taidan vaan jäädä odottelemaan ensi helmikuun Tukholman huonekalumessuja, sillä piletit sinne on jo varattuina.

Onko teillä tarkoitus vielä ruveta talonrakennuspuuhiin? Jos on, niin minne päin Suomea?  

Kyllä, tarkoitus olisi ryhtyä rakentamaan ensi vuonna eli tonttia etsiskellään. Maantieteellisesti alue löytyy Tampereen eteläpuolelta ;)


Kysymys kuuluu, koska me oikein ehdittäis treffaan :) ? Ruuhkavuodet iskee päälle oikein urakalla ja ihistää, kun ei ehdi hoitamaan sosiaalisia suhteita.

Sama vika täällä päässä, syksy toi omat kiireensä. Mut eihän se ole kuin, että kalenterit kouraan ja sovitaan ronskisti joku päivä!


Onko vaikea antaa lasten toteuttaa sisustusmakuaan? Ohjaatko oikeaan suuntaan? :)

Mielestäni lasten huoneiden pitää olla asujansa näköiset. Lapsi viestii huoneellaan monenmoisia asioita eli ilmaisee kiinnostuksen kohteitaan, harrastuneisuuttaan, lemppareitaan ym. Aikuinen asettaa lastenhuoneiden sisustukselle tietyt käytännöllisyyden kannalta tärkeät raamit eli ei meillä sentään nukuta riippukeinussa, vaikka Junior niin olisi tahtonutkin ;) Huoneensa värit ym. lapsi saa tietenkin itse päättää ja huonekaluja + niiden paikkoja mietitään yhdessä.


Haluaisin kysyä sinulta missä päin maalimaa/Suomea te nykyisin asutte, lähtikö muuttokuormanne kohti pohjoista vai etelää, itää vai länttä?


Länteen ei päässyt, kun meri tuli vastaan, niinpä lähdettiin sisämaahan päin ;)


Mistä ammennat kaiken inspiraation sisustukseesi?

Luen kiinnostavia blogeja, sisustuslehtiä, kirjoja, katson telkkaria, kuljen silmät auki kaupoissa, kahviloissa, matkustellessa, revin irti inspiraatiokuvia milloin Pirkasta, milloin vanhoista Avotakoista, kirjoitan ylös ostopaikkoja, nettiosoitteita ym. ja värkkään itselleni kiinnostavia kollaaseja, kerään inspiskuvia tietsikan kovalevylle.. 


Onko sisustusmakusi muuttunut vuosien saatossa ja jos, niin miten?

Kysy vaan kuinka paljon! Tykkään vaihdella sisustusta ja mielestäni kotimme on nuorekkaampi ja oman näköisempi nyt kuin esim. 10 vuotta sitten. Amerikkalainen tähtityyli on kulkenut viimeiset 20 vuotta enemmän tai vähemmän näkyvästi mukana. Kirpputoriaarteet ja kierrätys kuuluvat myös filosofiaamme eli kaiken ei tarvitse olla uutta ja kallista, sillä nimenomaan uutta ja vanhaa yhdistämällä syntyy mielenkiintoisin lopputulos.  


Mua kiinnostaisi vähän, miten pärjää neljän lapsen kanssa niin hienossa vaaleassa kodissa :)?

Vaalea rauhoittaa kiireisen päivän jälkeen ;) En voisi kuvitella asuvani "riemunkirjavassa" kodissa, sillä ympäristö tulvii värejä ja virikkeitä ja kaipaan sen vuoksi kodilta vastapainona vaaleutta ja harmoniaa. Allergiakodissamme ei ole lemmikkejä ja käsiä pestään paljon. Eli kait lapset ovat tottuneet ja kasvaneet tiettyyn siisteyteen (komentavat kaverinsakin sisään tullessa ensien käsien pesulle). Jotain hyötyä ahkerasta käsienpesustakin on, sillä meillä ollaan aika harvoin sairaina *kopkop* koputtaa puuta*  Siisteys tarkoittaa myös valintoja. En ole himosiivooja, mutta olen valinnut materiaaleja, jotka helpottavat siistinä pitämistä: valkoisissa sohvissa on pestävät irtopäälliset, samoin tyynynpäälliset voi sujauttaa pesukoneeseen. Pestävän/pyyhkimistä kestävän keittiötapetin voi laittaa yhtä myös eteisen seinään ja laattalattia on lapsiperheen eteisessä ja keittiössä nappivalinta. Vien myöskin aina mennessäni ja tuon tullessani -- sillä filosofialla ei nimittäin pääse syntymään ikäviä "tavarakekoja". Lapset osallistuvat kotitöihin petaamalla sänkynsä, imuroimalla omat huoneensa ja järjestämällä omat tavaransa.


Sally - miten voitte (koko perhe) nyt muuton jälkeen? Onko ollut ikävä taloa vai tuntuuko siltä että "hengitätte raitista ilmaa" uuden kodin kanssa?

Kiitos kysyjälle. Muutto oli raskas projekti, mutta muutoksella on positiivinen + tervehdyttävä vaikutus ;) Lapset ovat löytäneet kavereita, meille aikuisille tämä taitaa olla hivenen vaikeampaa, kun ei voi vain juosta tuohon pihalle ja huutaa "moi mä oon Sally" ;) Eiköhän moni asia kuitenkin loksahda paikalleen tässä loppuvuoden kuluessa.. Uskotaan unelmiimme!


Jos saisit esittää kolme toivomusta niin mitkä ne olisivat?

Peace - Joy - Love. Eli rauhaa, rakkautta ja iloista mieltä jokaiselle ;)

Näihin kysymyksiin vastasi suurella sydämellä

-Sally-
Jutun kuvat löytyivät netistä.

7 kommenttia

 1. Kiitos näistä. Oli mukava lukea sinusta tällaisia asioita:D

  VastaaPoista
 2. Hei Sally,

  Tosi kivoja kysymyksiä ja kiva vastauksia!!
  Tossa meidän vieressä tököttää tyhjä tontti;) -- ja hämeen sydämmessä ollaan...
  T, Tilda

  VastaaPoista
 3. Oi,olen otettu! <3 <3
  Näitä oli kivaa lukea!!:)

  Blogissani on sulle tunnustus!

  VastaaPoista
 4. Mustakissa: Kiitos, tämä toivepostaus oli itsellekin kivaa vaihtelua ;)

  Tilda: Kiitti vinkistä. Taidanpa laittaa sulle emailia ;)

  Niina: Kiitos tunnustuksesta. Palaan asiaan hieman tuonnempana ;)

  VastaaPoista
 5. moikka sally,

  laittele viestiä osoitteeseen ;)..
  tarinoitatalosta@luukku.com.
  T, Tilda

  VastaaPoista
 6. Olipas kiva postaus! Hyviä kysymyksiä ja vielä parempia vastauksia :) Ja mikä parasta, olet siis muuttanut aivan meidän kulmille, tänne Hämeen sydämmmmeen. Tervetuloa kovasti! Meilläkin päin on tontteja vapaana ja ihka uusi aluekin on juuri kaavoitettu joten tuumasta toimeen. Iloiset Syysterkut Sallylle!

  VastaaPoista
 7. hei, kivoja kyssäreitä ja vastauksia. asut luultavasti tampere/ hämeenlinna/ ja itselleni rakas hyvinkää sektori ? ervetuloa hyvinkäälle, täällä on oikein mukava asustella :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★