Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Rockin' Tivoli Copenhagen


Kesäperjantaisin, pimeyden laskeutuessa Kööpenhaminan ylle, Tivolissa raikuu rock! Erillistä sisäänpääsymaksua ei tarvita, vaan Friday-rockiin pääsee kätevästi samalla piletillä kuin huvipuistoonkin. Tanskan lomaviikollamme hengailimme Kööpenhaminassa useampanakin päivänä, mutta illaksi palasimme aina rantahuvilalle (huvilasta oma juttunsa täällä). Rokkiperjantai oli poikkeus, sillä päätimme jäädä yöksi Köpiksen sykkeeseen ja otimme huoneen hotelli Tivolista.  


Hotel TivoliHotelli Tivoli sijaitsee erinomaisella paikalla Kööpenhaminassa ja se on avattu kesällä 2010. Sen arkkitehtuuri ja teemasisustus ovat erityisen kiinnostavia. Pidin kovasti hotellin raikkaasta ilmapiiristä, kiiltävän mustaksi maalatuista ovista ja upeista aula- & ravintolatiloista. Majoituimme lasten toivomuksesta teemahuoneeseen, joka oli raikkaan sininen ja koristeltu kauniilla tekstiileillä sekä kuumailmapallon muotoisilla seinävalaisimilla ;) Kylppäri oli sisustettu laadukkaasti: paksu maitolasiovi, kivitasot, sadevesisuihku ja suuret laatat. Huone itsessään ei ollut järin suuri, mutta suuresta panoraamaikkunasta avautuva näkymä Kööpenhaminan kattojen ylle loi viehättävän illuusion avarasta tilasta.Hotellin sisustukselle tyypillistä ovat värikkäät tunnelmavalot ja harlekiinikuviot. Sisustus on paikoin värikästä ja leikkisää, mutta ei lainkaan häiritsevää, vaan mielestäni hauska poikkeus moneen tasapaksuun suomalaishotelliin verrattuna.

Pidin myös siitä, kuinka hotelli otti lapsiasiakkaansa huomioon. Hotellin leikkihuone on suuri ja siisti. Samoin allasosasto saunatiloineen. Käytävillä on hauskoja "vääristäviä" peiliseiniä, joissa näytit välillä pitkältä ja välillä paksulta :) Täydet pisteet myös lapsiasiakkaita piristäneestä pantomiimitaiteilijasta, joka hengaili aamiaisen aikaan hyväntuulisena hotelliasiakkaiden joukossa. Myös aamiainen on todella monipuolinen, ehkä jopa runsain koskaan näkemäni.


Tivoli Gardens

Iltaa varten laittauduimme rokkiteeman mukaisesti: koko perheen pukeutumiskoodi oli nahkatakit + pillifarkut. Kaupungin kadut hehkuivat kesän lämpöä, mutta takit olivat silti tarpeen jo iltakymmeneltä, kun bändi aloitti settinsä.Kööpenhaminan Tivoli on varsin perinteikäs huvipuistoalue keskellä Skandinavian suurinta kaupunkia, sillä se avattiin jo vuonna 1843. Tivolin puutarha on ainutlaatuinen kauneudessaan ja illalla värivalot kukkivat alueen tuhansissa puutarhalampuissa. Tämä on paikka, jossa arki + huolet jäävät porttien ulkopuolelle, popcorn tuoksuu, vastarakastuneet kulkevat käsikkäin, uskaliaimmat vaihtavat herkän suudelman puutarhalamppujen alla ja kieppuvat sitten sydäntensä kyllyydestä punertuvaa taivaanrantaa vasten piirtyvissä huimissa huvilaitteissa.. 
Merkillepantavaa alueella on myös tanskalainen sivistynyt juomakulttuuri. Ihmiset hengailevat hyväntuulisina, kaikilla on hyvä meininki, ei roskaamista eikä rähinöintiä millään muotoa. Olutta ja siideriä tarjoillaan lukuisista kojuista pilkkahintaan eikä sitä olla rajoitettu tarkkaan rajattuihin anniskelualueisiin kuten meillä Suomessa. Ihmiset vaeltelevat siis alueella vapaasti mukit kourassa eikä alueelle kerry rikkinäisiä tuoppeja, sillä palautetusta olutmukista maksetaan 10 kruunua vaihdossa ;) Tunsin suurta ylpeyttä näistä Skandinaavisista "siskoistani ja veljistäni", enkä voinut samaan aikaan olla pohtimatta, kuinka pitkä matka meillä suomalaisilla on koskaan päästä edes lähellekään samaa.. Tunnelma Tivolin monituhatpäisen yleisön mylviessä lempibändiään lavalle sekoittui viehättävällä tavalla illan hämyssä loistavien tuhansien puutarhalamppujen taianomaiseen ilmapiiriin... Nahkarotsit niskassa jammasimme siinä missä muutkin kuulijat Kööpenhaminan Tivolin kauniissa kesäillassa ja tämä sinihampainen "cool" 5-vuotiaamme seurasi iskän hartioilta elämänsä ihka ensimmäisen rokkikonserttinsa!

Keep on Rockin'!

-Sally-4 kommenttia

  1. Olen viimeksi ollut Tivolissa vähän erilaista musiikkia kuuntelemassa; Tony Bennett hurmasi sulavalla showllaan paitsi meidät myös eturivin eläkeläisrouvat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille yhteisesti :) Uskomaton paikka! Pakko palata taas ja taas..

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★