Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Takaisin Tanskaan

Hupsheijaa, se olisi uusi viikko ja uudet kujeet! Lunta, räntää, pyryä, vesisadetta. Ulkona harmaata ja ankeeta eikä pakoon pääse minnekään, sillä meidän perheen seuraava loma on vasta kesällä. Missä vaiheessa tää talvisää tällaiseksi muuttui? Ollaan perheen kanssa fiilistelty ja muisteltu kesää 2012 ja katsottu ahkerasti Tanskan matkamme kuvia + videoleikkeitä.


Oltiin perheen kanssa siis autolomalla Tanskassa viime kesänä. Ensin laivalla yli Turusta Tukholmaan ja sitten E4 moottoritietä Ruotsin halki, aina Tanskaan asti. Ihan mahtava reissu! Nuo pitkät sillat, tasainen maisema, vieraanvaraisuus, ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka, Kööpenhaminan Tivoli, upeat hiekkarannat, lämmin merituuli, aurinko... Oih. 

- Jos kiinnostuit, niin juttusarjani Tanskasta sisustajan ja perheenäidin silmin löytyy täältä *klik*


Omatoimimatkalla kun kerta oltiin, niin halusimme tutustua tanskalaiseen elämänmenoon emmekä ainoastaan yöpyä hotelleissa ja käydä "turistirysissä" (vaikka käytiin kyllä niissäkin). Tanskassa meri on aina lähellä, niinpä vuokrasimme Kööpenhaminan kainalosta kauniin rantahuvilan, joka oli jusuriniin upea kuin näissä kuvissa! 

Hinta oli aavistuksen edullisempi kuin 5-henkisellä perheellä hotellimajoitus samalta ajalta, mutta aamiaiset ym. ruokailut piti valmistaa itse. Viikkohintaan sisältyi liinavaatteet, kylpypyyhkeet, rantapyyhkeet ym. sekä loppusiivous. Varustelutaso oli todella hyvä ja muksut tietenkin tykkäsivät, kun oli tilaa juosta niin sisällä kuin ulkona. Meri näkyi yläkerran ikkunasta ja voitiin grillata ja tehdä ruokaa itse, mikä oli musta hyvä juttu, sillä perheenjäsenten erityisruokavaliotkin oli siten helpompi huomioida. Tanskalaisissa ruokakaupoissa käynti oli myös seikkailu sinällään. Aika harvassa tuotteessa luki nimittäin tiedot englanniksi. Ruoka Tanskassa on suunnilleen samanhintaista kuin meillä Suomessakin.


Lapsille oli tietenkin luvattu käydä Legolandissa. Tuolle viikonlopulle osui sitten meidän Tanskan lomamme ainoat sadepäivät. Yksi hyvä puoli siinä kyllä oli: huvipuistolaitteisiin ei nimittäin ollut kovinkaan pitkät jonot! Kirkkaan keltaiset Legoland sadeviitat päällä siis painettiin eikä ketään haittanut sade, vaan ainoastaan seuraavaksi koittava kotimatka. Siis ei niinkään pitkä automatka Suomeen, vaan se, että pitäisi jättää tämä kaunis maa kokonaan taakse. 

Mutta jollei palaa välillä kotiin, ei voi lähteä uudelleen. Mun tänvuotinen Uudenvuoden tina oli ihan selkee merenneito [*kurkkaa postaus tästä*]. Voisinpa meilkein väittää, että "sosiaalinen tilaus" Tanskan matkalle on olemassa! Tiesitkö muuten, että Kööpenhaminan Pieni Merenneito patsas täyttää tänä kesänä jo 100 vuotta?


Huomaan kaipaavani kesää ihan mielettömästi: lämmintä ja ihanaa säätä, auringonpaistetta, paahdetta, kuumaa hiekkaa, jätskitötteröitä, hellemekkoja.. En jaksaisi tätä harmaata loskaa enää yhtään. Näiden Tanskan kuvien fiiliksissä innostuttiin jopa kaivamaan muksujen kanssa kesävaatteet kaappien kätköistä ja kokeilemaan, vieläkö ne mahtuu, vaikkei niitä ihan vielä voi ottaakaan käyttöön. hän nappi kiristi allekirjoittaneella, mutta onneksi on vielä hyvää aikaa saada napaseutu kesäkuntoon!
It's snowing and raining. I love winter time but summer with warm weather and beautiful sunshine seems to be too far away. In these rainy days in middle of February we have just been thinking of summer 2012. Those beautiful two weeks we spent on road trip to Denmark with my family. Beautiful landscape, beaches, the ocean and the lovely white villa we stayed in near Copenhagen. The weather was warm and sunny, expect those two days we had booked up a hotel in Legoland, of course. But it didn't matter ;) I miss Denmark a lot and would like to see more of its beauty in this summer 2013. Maybe we should plan another road trip and go back. That would be soooooo neat and the best idea ever!

4 kommenttia

 1. Oi voi :)
  Kuulostaa kyllä todella mahtavalta reissulta. Ja kuvatkin ovat todella ihanat. Niin iloiset.
  Mekin muistelimme kuvien ja videoiden kera viime kesän matkaa Tallinnassa(ihanat 4päivää).
  Ensi kuussa matkaamme auton kanssa Puolaan vanhempieni luo. Matkalla poikkeamme Riiassa ja Vilnassa :)
  Voi minäkin ikävöin kesää NIIN paljon, että tekee kipeää :)
  Oho, tulipas paljon tekstiä :) Hauskaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Kesä on kyllä mielessä, olen katsellut omia kesäkuviani kaipauksella. Onneksi päivät sentään pitenevät ja ehkä kaikki tämä lumikin joskus sulaa (vaikka sitä sataakin tällä hekellä vähän lisää...)

  Lomasuunnitelmat ovat täysin auki, mietimme myöhemmin mihin suuntaamme.

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva kertomus! Tuli ihan Tanska-kuume : )
  Me on käyty Kööpenhaminassa miehen kanssa ennen lapsia,
  ja suunnitelmissa on ollut lähteä sinne uudelleen koko perheen kanssa.
  Ja nimenomaan autoreissulle. Kiitos, tästä saatiin paljon mukavia vinkkejä!

  VastaaPoista
 4. Hei ja kiitos kivasta blogista! :)
  Nyt on ihan pakko kysäistä, että mitä kautta tuo huvila on vuokrattu?
  Näyttäisi juuri sellaiselta mitä ollaan (tuloksetta) etsiskelty...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★