Sisustus & lifestyle since 2009

Search

HAPPY DAY

Mikä tekee sut onnelliseksi? Onko se auringonpaiste, pala suklaata tai lenkki työpäivän jälkeen? Vai tarvitaanko kokonainen irtiotto arjesta? Lomamatka kauas lämpimään? Tai ihan vaan siivottu koti tai uus tukka, niin jo elämä hymyilee?


"Onni tulee arjesta", sanotaan. Mutta onnen muruset pitää itse kerätä. Ja joku on ripotellut ne tahallaan ylt' ympäriinsä. Se on niin totta, mutta valitettavan usein asioiden todellisen merkityksen ymmärtää vasta, kun elämä antaa siitä ensin rankemman puoleisen oppitunnin. Esim. terveyttä tulee usein arvostaneeksi vasta, kun sen menettää :/

Sama pätee monessa parisuhteessa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Elämänkumppani ei saisi olla itsestäänselvyys. Muistatko vielä vuosienkin päästä, mihin aikoinaan ihastuit omassa puolisossa? Ja onko ne nyt ne samat piirteet, jotka tänä päivänä ärsyttävät? Aivan liikaa on myös tarinoita siitä, kuinka oman terveyden uhallakin tulee vedettyä itsensä piippuun. Se on sääli, sillä meillä on kuitenkin vain tämä yksi elämä. Itseään pitäisi rakastaa edes sen verran, että tulisi pidettyä itsestä ja omasta jaksamisesta huolta.Olen joskus myös kuullut sanottavan, että unelmat ovat riittävän suuria silloin, kun ne melkein jo pelottavat itseäkin. Että pitää tavoitella tyyliin kuuta taivaalta - dream big - jotta voisi saavuttaa joskus jotain suurta. Suuret unelmat siis tavallaan antavat ihmiselle mahdollisuuden kasvaa niiden arvoisiksi.  

Aina sen ei onneksi tarvitse olla niin. Toki suuriakin suunnitelmia ja (mahdottomia) unelmia tarvitaan, mutta ihan vaan sujuva arki tekee ainakin mut onnelliseksi. Lasten nauru. Innokas auringonsäde verhonraossa. Lämmin tuuli kasvoilla. Mud cake. Mukava olo. Kun kaikki ovat terveitä. Kun ei tarvitse kiirehtiä minnekään. Useiden vastoinkäymisten jälkeen rakastan sitä tunnetta, kun asiat alkavat viimein loksahdella paikoilleen, piece by piece. Mun kohdalla onnellisuuteen ei tarvita matkaa kauas pois, muhkeaa lompsaa tai nopeaa autoa (vaikka nekin ois kyllä kivoja). Viikonloppu ja mudcake riittää!

Tänään 20.3. vietetään Onnellisuuden päivää. Olisi kiva kuulla, mikä tekee just sut onnelliseksi?


"Happiness is having what you want and wanting what you have." Kuvat viime vuodelta.

27 kommenttia

 1. Oon yksi niistä jotka oppinut huomaamaan arjen pienet ilon ja onnen aiheet vaikeuksien kautta. Ennen sitä tavoitteli jotain suurempaa. Nyt onneen riittää ne arjen pienet ilot. Se voi tulla kodista, perheestä, luonnosta tai mistä vaan. Irtiotto arjesta on taas onnen luksusta.
  Onnellista päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, elämä opettaa. Toki haaveilen yhä suuria, mutta kyllä onni syntyy pienistä hetkistä ;) Mukavaa päivää, Marru!

   Poista
 2. Kyllä mut saa onnelliseksi tämä oma perhe. Oma rakas mieheni, jonka kanssa ollaan pitkään tehty elämästä elämisen arvoista ja saatu siinä mukana kaksi ihanaa lasta. Arki itsessään on onnea, on ihana huomata miten pienistä asioista oppii nauttimaan ja niistä tuleekin suuria onnen hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, Outi. ♥ Mullakin perhe tulee ekana, vasta sit nää muut höpsötykset.

   Poista
 3. Minut tekee tänään onnelliseksi oma mies, joka on hoitanut tällä viikolla lapsen ja melkein kaikki muutkin asiat, kun itse olen maannut kuumeessa sängynpohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihana mies sulla on! Pikaista paranemista, Petra :)

   Poista
 4. Oma mies on varmaankin se joka tuo elämääni eniten onnellisuutta. Olen saanut harvinaisen ihanan miehen, vaikka itse sanonkin. Tällä viikolla kun auto on ollut huollossa, mies on pyytämättä vienyt ja tuonut töihin, vaikka julkisetkin kulkevat ihan mukavasti. Arjen onnea!

  Puhtaisiin lakanoihin pujahtaminen, auringon paiste, mukavan pomon hauska kommentti, yyön meneminen (helpolla)yhden reiän kireämmälle, lattekuppi rauhassa aamulla... niitä pieneiä arjen hyviä hetkiä.

  Onnellista päivää, Sally!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumo, ihana kommentti. ♥ Puhtaat lakanat, aurinko, kevyempi olo, oma rauhallinen aamuhetki.. Ja sulla on kyllä niin ihanan huomaavainen mies! Terkkuja täältä!

   Onnellista loppuviikkoa!

   Poista
 5. Juuri se, että pääsee irti arjesta, yleensä kokonaan toiseen kaupunkiin, mielellään ulkomaille on kyllä itselle se.

  Tosin sitä rakkaudenkin onnellisuutta on joskus tullut koettua. Se on kyllä ollut hienoa, mutta nykyään nuoremmat naiset eivät vielä ymmärrä arvostaa sitä. Joutuu varmaan odottamaan, että tämä nykyinen sinkkusukupolvi kasvaa, niin ehkä jossain vaiheessa parisuhdettakin osataan alkaa arvostaa jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen. Kaukana asiat saavat uuden tärkeysjärjestyksen, pystyy helpommin unohtaan kiireen ja stressin. Matkailu avartaa muutenkin!

   Nyky-yhteiskunnassa materialistisilla arvoilla on turhankin iso merkitys. Tahdotaan kaikki tänne heti mulle äkkiä - ja kyllästytään yhtä nopeasti. Siihen ansaanhan toi mainitsemasi nuorempi sukupolvi on osin astunut. Tosin aika erilainen ihminen mäkin olin parikymppisenä, joten en ole mikään tuomitsemaan ketään. Nykyään olen kuitenkin neljän lapsen äiti ja koen haasteelliseksi kasvattaa lapseni näkemään myös muun kuin mikä on pelkkää pintaa. Ihmisen itsensä. Kun kaikilla on kuulemma älypuhelimet jo ala-asteella, tabletit, merkkivaatteet, käydään joka talvi Thaikuissa, Levillä, shoppailumatkoilla Lontoossa, hankitaan tavaraa ja materiaa, jotta täytettäisiin tyhjyyden tunne sielussa ja elämässä. Ennenkaikkeahan lapset kaipaavat kuitenkin aikuisen aikaa ja hyväksyntää. Perusturvallisuuden tunnetta ja yhteisiä hetkiä, jotta voivat kasvaa vastuullisiksi ja toiset huomioon ottaviksi ihmisiksi. Vaikea yhtälö vanhemmalle - olla pehmeä ja jämäkkä yhtä aikaa!

   Tähän loppuun pitää vielä todeta, että kyllähän älykäs nainen/mies on seksikäs! Sellainen, joka osaa keskustella, jolla on mielipiteitä ja joka jaksaa nähdä vaivaa rakkaansa hyvinvoinnin eteen. ♥ Mä olen onnellisessa asemassa, sillä olen löytänyt sielunkumppanini. Ystävät joskus naureskelevat, että kuka nyt menisi parhaan kaverinsa kanssa naimisiin, mutta nössöä tai ei, niin mieheni on myös mun paras kaverini!

   Kyllä se oikea kävelee sunkin elämääsi! Trust me!

   Poista
  2. Olipa upea kommentti! Hienoa, että sulla on tuollainen arvomaailma ja lapsesi saavat hyvän kasvatuksen. Tulevaisuus ei ehkä olekaan niin tuhoon tuomittu jos samoilla ajatuksilla varustettuja nuoria kasvaa aikuisiksi!

   Poista
  3. Kiitos kauniista sanoistasi, Joonas.

   Onnellista viikonloppua!

   Poista
  4. Kiitos samoin. Niin onnellista kuin täältä flunssan keskeltä vaan voi. Onnea voi olla myös hyvä ruoka :)

   Poista
 6. En tarvitse kummoisia juttuja ollakseni onnellinen. Arki on ihanaa ja minä sekä läheiseni ovat terveitä, siinä se! Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, AnniK. Iloa ja onnea viikonloppuusi! Arki rules ;)

   Poista
 7. Onnellisuutta on, ja sen tuo minulle omat pienet prinsessat, ihana aviomies <3 ja tärkeimpänä onnen ja kaiken onnellisten asioiden takana mulle tärkein taivaan isä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Marianne! ♥ Onnellista viikonloppua!

   Poista
 8. Ihanaa onnellisuuden päivää ♥
  Mut teki tänään erityisesti onnelliseksi se, että sain pitää parin tunnin ajan pientä nukkuvaa pötkylää sylissäni tuhisemassa unten mailla ja nyt illalla sain vastaavasti kuunnella noiden kahden isomman prinsessa tuhinaa, kun nukahtivat tänne takkahuoneeseen. Elämän pienet asiat, ne tekevät onnelliseksi:)
  Huomenna yritän muistaa laittaa viestiä siitä 12.4....tässä suunnitelmat jo vähän muuttuivat viikon varrella.

  Ihanaa viikon kivimman päivän aattoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, vauvan tuoksu on yksi maailman ihanimpia! Onnittelut vielä tuoreelle tädille. ♥ Elämä hymyilee!

   Joo, ollaan hei Maria yhteyksissä. Viikot hurahtaa pikavauhtia nykyään..

   Poista
 9. Hih, ai tällainenkin päivä on?! :D Mikään ei tee minua niin onnelliseksi kuin omat lapset <3 ja toki aviomies ja koirakin ;) ja vanhemmat, siskot, ystävät jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikenlaisia "merkkipäiviä" ne keksii :DD Ehkä tää on just siks, että muistuttaa kiireisiä ihmisiä, että ONNI on oikeasti ihan lähellä. Pitää vaan hoksata se.

   Poista
 10. Aika lailla samoilla fiiliksillä mennään...pienet ja arkiset asiat tekevät onnelliseksi, onnellisuuden päivä pitäisi olla joka päivä...alkoi tekemään mieli tuota Mutakakkua <3
  Mukavaa loppuviikkoa.
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Päivi. Mudcake on mulla huomisen agendalla - siis tietty, jos suklaata jää huomiselle ;)

   Poista
 11. Ihana teksti! ♡
  No tietysti perhe on se kaikista onnelisin asia.
  Mutta arkisista askareista löydän sitä iloa juuri siitä auringosta ja etenkin juuri siivotusta kodista Heheh :) Hassua, ehkä :)
  Mukavaa ja ONNELLISTA viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Aino-Kaisa. Kyllähän siisti koti vaikuttaa mielialaan. Tuo harmoniaa ja rauhaa hektiseen päivään. Mutta ei meilläkään sentään joka päivä imuroida XP

   - Onnellista viikkistä sinnekin!

   Poista
 12. Perhe ja oma ja läheisten terveys ovat minullakin onnellisuuden perusta. Siihen sitten omien juttujen toteuttamista, jotka voi olla aika pieniäkin. Koti tekee onnelliseksi, aurinko, kauniit asiat ympärillä. Ja irtiotot voivat olla pieniä, ja silti ne piristävät. Onnellisuuteni tulee tosi pienistä arjen asioista, koska juuri se asioiden soljuminen hyvin ei ole ollenkaan itsestään selvää omalla kohdalla. Hyvää onnellisuuden päivää ja viikonloppua Ihanainen Sally!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne omat pikku jutut ovatkin tosi tärkeitä! Parhaimmillaan ne auttavat jaksamaan vaikka minkä yli. ♥ Voimaa ja valoa viikonloppuusi!

   PS. Itse olet ihanainen ;)

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★