Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ISÄLLE


- Mä sain tänään kunnian kokata mun elämäni miehille: omalle rakkaalleeni + omalle isälleni.

Meidän lahjamme oli tämä itse tehty päivällinen ja isäthän tunnetusti rakastavat hyvää ruokaa! Kokoonnuimme  ison pöydän ääreen vailla kiirettä, meidän perhe, vanhempani ja veljeni. Nautimme alkusalaatiksi paahdetuilla pinjansiemenillä ja verigreipillä tähditettyä juustosalaattia sekä itsetehtyä pataleipää valkosipulilevitteellä. 





Pääruuaksi uunissa muhi härän filé, jonka paistoastetta seurasin mittarilla. Mittarin saavutettua 62 astetta otin fileen uunista ja kääräisin sen folioon vetäytymään. Vartin kuluttua leikkasin sen seitinohuiksi siivuiksi ja asettelin tarjolle voisulalla pirskotellun tankoparsan ja makeiden hillosipuleiden kera. Lisukkeena pellillinen itsetehtyjä uunilohkoja. Sitten syötiin pitkään ja hartaasti.

Jälkkärinä herkuteltiin mustikkatäytekakulla + cola-appelsiini-juustokakulla (ohje löytyy täältä). Nyt muksut pelaa alakerrassa iskän kanssa pleikkarilla ja keittiö on kuin hävityksen kauhistus. Mutta iloinen nauru on niin mukavaa kuunneltavaa etten todentotta aio tuhlata tätä iltaa kyökin siivoamiseen.. Taidan sen sijaan ottaa vielä yhden siivun kakkua ;)



15 kommenttia

  1. Cola-appelsiinijuustokakun reseoti kiinnostaisi - onnistuisko?
    Mukavaa loppuiltaa��

    Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki, lisäsin linkin tekstin joukkoon ;)

      Kakku on haastava eli monta työvaihetta, mutta maku on todellakin sen arvoinen! Alkuperäinen ohje löytyy täältä http://www.valio.fi/reseptit/cola-appelsiinijuustokakku/

      Terkuin Sally

      Poista
  2. Oih, mitä herkkuja. Olet huippukokki! Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih AnniK, kauniit sanasi lämmittävät sydäntäni ♥ Menua oli kieltämättä mukava suunnitella ja näin tärkeänä päivänä hieman hifistellä ruuanlaitossa. Sitäpaitsi huomenna saan jämiksistä maailman parhaat voileivät töihin evääksi!

      Ihanaa uutta viikkoa!

      Poista
  3. Näyttää niin herkulliselta. Näitä hetkiä tarvitaan katkaisemaan arki ja makaronilaatikkokierre.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin tota ajoin takaa.. RUOKAA RAKKAUDELLA ♥ ♥

      Poista
  4. Nam! Ihanasti oot hifistellyt ruoan laitossa ja ilman muuta annat kyökin odottaa ja otat vielä yhden jos toisenkin palan kakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Onhan näitä Isänpäiviä järkkäilty jo parinkymmenen vuoden kokemuksella :DD

      Poista
  5. Sally, a fantastic dinner for a special person! You made beautiful pictures of all these wonderful dishes and I love your tie!!! :))))
    Have a happy time
    Elisabeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh thanks dear. I had two special dinner guests: my husband and my father. ♥ So all the cookings were seasoned with LOVE.

      Have a great day!

      Poista
  6. Menu kuulosti tosi herkulliselta! Tuota cola-appelsiinikakkua on kyllä ehdottomasti testattava, vaikuttaa makuyhdistelmänä niin mielenkiintoiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ruoka onnistui loistavasti. Kakku samoin, vaikka olikin haastava. Jälkiruuan aikaan tunnelma oli jo sen verran lämmin, että valkosuklaalastut kakun päällä kumartelivat ♥

      Poista
  7. Upea kakku ja ulkonäön lisäksi myös kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, maku oli loistava! ♥ Sisälle kätkeytyy yllätyksenä suklaakakkusydän, jossa päällä appelsiiniraita ja colakiille viimeistelee herkun. Tuplasin kiilteen määrän eli käytin 1 dl cokista 0,5 dl sijaan (ja laitoin kokonaisen liivatelehden, kun kiilteen ohjeessa oli vain puolikas).

      Suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★