Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KESYTÄ KAAOS ETEISESSÄ


- Miten vielä nykypäivänä kukaan suunnittelijan planttu kuvittelee, että jos asunto on mitoitetaan muutoin 4-5 henkilölle, että noiden henkilöiden vaatteet ja kengät oikeasti mahtuisivat metrin levyiseen avonaulakkoon?

Pitäisi varmaan vaan olla pienestä onnellinen ja iloita, kun avonaulakon vasemmalle puolelle on lisäksi sijoitettu 40 cm leveä kaappi. Kyseiseen kaappiin meillä kerätään paperinkeräykseen menevät sanomalehdet, metallit ja lasit, tyhjät limsapullot jne. Lisäksi siinä säilytetään paristoja, taskulamppuja, sateenvarjot, pyöränpumppu, kauppakori + kestokassit. Ei siis toivoakaan, että sinne mahtuisi kenenkään pipot, hanskat ja villasukat, kuten varmaan alunperin on ajateltu. Ja naulakon hattuhylly sitten taas on muksuille ihan liian korkealla. 

Edellisessä kodissamme meillä oli eteisessä ruhtinaalliset 3 metriä vaatesäilytystilaa siististi peililiukuovien takana + lisäksi kaksi seinänaulakkoa. Olikin pienoinen järkytys kesällä tähän muuttaessamme, kun vaatesäilytystilaa oli yhtäkkiä yhteensä vain tämä 1 metri. Asunnon rakennusvuosi on 2013. Heinäkuussa kuitenkin vaan hekottelin, kun kuvittelin, mitä aikanaan tapahtuu, kun koulut alkaa ja 5-henkinen perheemme vetaisee esiin ensin välikausivaatteet + eri säihin sopivat kengät ja sitten talvitamineet. Nyt ei enää naurata..


- Niinpä ensihätään hankimme eteiseen muksujen korkeudelle naulakon.

Löysin myös pyöräilykypärille, hanskoille, pipoille ja huiveille kivat raidalliset HouseDoctor kangaskorit SisustusChillistä. Niihin mahtuukin jo ihan mukavasti tavaraa. 

Enää pulmana on kenkäsäilytys - kuvittele nyt oikeasti tähän eteiseen 5-henkisen perheemme vähintään kaksikymmentä paria käyttökenkiä plus lisäksi muksujen koulureput, pyöräilykypärät, jääkiekkovarustekassi, mailat, luistimet ym. Ja jostain välistä pitäisi vielä mahtua kulkemaankin..

HouseDoctor kokoontaitettavat raitakassit SisustusChill
Eteisemme ainoa hyvä asia on käynti vaatehuoneeseen. Sinne saa piiloon melkoisen määrän tavaraa.

Hiekkaa kulkeutuu ulkoa kenkien mukana kilokaupalla, jonkinlainen hiekkaa syövä matto siis vielä tarvitaan. Lattialämmitys onneksi kuivaa lumen sulamisvedet ym. nopeasti. Eteinen on käytävämäinen tila, jossa on 3 ovea sekä käynti suoraan keittiöön, portaisiin sekä olohuoneeseen. Ei siis yhtäkään ehjää seinää, johon voisi ripustaa esim. peilin, myös jonkinlainen penkki olisi eteisessä ihan must.

Mulla onkin melkoisen pitkä toivelista, kun suunnittelen uuden kotimme eteistiloja. Se hyvä puoli tässä vuokralla-asumisessa nimittäin on, että tulee testattua monen monta ratkaisua arjessa. Esim. säilytystiloja ei vaan voi olla koskaan liikaa!

6 kommenttia

 1. Hei juuri sain valmiiksi ikuisuusprojektin eteisestä. Meillä on vain 4-henkinen perhe ja lapset jo nuoria teinejä, joten ei muuten eteisessä paniikkia, mutta kun ne vaatteet ei vahingossakaan tahdo mennä naulaan, varsinkaan nuorimmalla. Nyt tein sellaisen systeemin, että johan on kumma, jos ei ala toimimaan. Todennäköisesti ei ihan kivutta, mutta laitan huomenna kuvat ja postauksen blogiini, joten tervetuloa sitten katsomaan. Joku ihme arkkitehti se on, joka säästelee aina suunnittelussa tuon eteistilan suhteen ja tilat on tehty aivan liian pieniksi perheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten mielenkiintoista! Tulen mielihyvin vastavierailulle ;D

   Poista
 2. Vaikka meitä on vain tässä huushollissa kasi niin silti tuntuu että ulkovaatteille ja kengille ei ole riittävästi säilytystilaa eteisessä. Kauniisti olet ratkaissut kodissanne tämän ongelman. Nuo raitakorit ovatkin tosi kivat! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Noi raitakorit on loistavat! Sopivat mainiosti myös lelukoreiksi ja miksei toi isompi vaikka likapyykkikoriksikin!

   Poista
 3. Olen monet kerrat hämmästellyt nykyasuntojen vähäisiä, suorastaan olemattomia säilytysratkaisuja. Kaappeja on pari, vinttiä, kellaria tai ulkovarastoa ei lainkaan. Kuitenkin nykyihmisellä tavaramäärä sen kun kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen ihmisillä oli vähemmän tavaraa, mutta kellareita ja vinttikomeroita löytyi tosiaan joka asunnosta. En tunne ketään arkkitehtuuriopiskelijaa, jolta voisin kysyä, miksi nykyisin piirretään niin olemattomat säilytystilat, mutta kieltämättä olisi kiva tietää, että missä mättää..

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★