Sisustus & lifestyle since 2009

Search

HOPEINEN OMENA

Päädyin pitkällisen pohdinnan jälkeen hankkimaan Applen MacBook Airin. Kiitos kaikille, jotka jätitte vinkkejä ja suosituksia uudeksi läppäriksi! Niinhän se on, että kaikki hajoo tietty just silloin, kun siihen ei oikein olis varaa, mutta toisaalta olen iloinen, että vanha läppärini kesti hienosti yli 6 vuotta mun ahkeraa käyttöä. Ja kaikki tärkeät kuvatiedostot on nyt siirretty pilveen turvaan. Huh, viikon urakka, mutta nyt voi jo huokaista.

Tämä hopeinen omena on nyt sitten mun uusi paras ystävä ja parin päivän käyttökokemuksella olen haltioitunut esim. kuvien synkronoinnista iPadin ja iPhonen kanssa. Eli kun otan kännykällä kuvan, niin se on samalla sekunnilla myös läppärillä muokattavissa (vasemmanpuoleinen kuva on siis  napattu iPhonella).


- Näyttö ja näppis ovat ihanat ja kone käyttövalmis parissa sekunnissa kannen avaamisesta.

MacBook Air on nimensäkin mukaisesti ihanan ohut ja kevyt, mun vanhaan rohmuun verrattuna varsinkin, eikä prosessorikaan huuda koko ajan, niin kuin Fujitsu, joka puhalsi sivusta kuumaa kuin hiustenkuivaaja. Pariin käytännön ongelmaankin olen keltanokkana törmännyt: koneen käskyttäminen on nimittäin hieman erilaista normiläpykkään verrattuna (outoja symboleja näppiksessä) enkä oo vielä keksinyt, millä komennolla oikean reunan vierityspalkin saa aktivoitua. Helpottaisi kummasti esim. blogien selaamista. 

Aiemmin käsittelin kuvat ilmaisella Picasalla ja ilahduin, kun sen sai ladattua myös Macille. Picasalla ei valitettavasti voi pienentää kuvakokoa, joten pienensin kuvat aiemmin niinikään ilmaisella Pixresizerilla. Siitä vaan ei taida olla Macille versiota :/ Ensihätään latasin ilmaisen Pixillionin, jolla nämäkin kuvat pienensin, sillä kuvien nopea latautuminen tuo mukavuutta blogia luettaessa.


Tää alkuvuosi on ollut melkoista matalalentoa ja varsin moni asia mennyt mönkään. Tekniikan pettäminen on varmaan meidän kaikkien mielestä yksi viheliäisimmistä jutuista arjessa. Eli kun kerrankin voin vaikuttaa johonkin, niin halusin nyt satsata laatuun ja toteuttaa pitkäaikaisen haaveen hankkia Applen tuoteperheeseen yhden jäsenen lisää.

Viikonloppuna testaan, kuinka tässä pyörii leffat ja minkälaiset äänet laitteessa on. Onpahan sitten kone sisäänajettu, kun jään parin viikon päästä saikulle. Ja ettei nyt vaan jää kenellekään epäselväksi, niin ostin tän MacBookin ihan omilla rahoilla täältä. Toimitus oli nopea ja laite mulla jo seuraavana päivänä ihasteltavana.

- Vinkkejä Macin käyttöön otetaan mielihyvin vastaan! 

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Samoin sinne Outi! Koko maassa vissiin paistaa viikonloppuna ☀️

   Poista
 2. Ihana ja jotenkin niin piristävä blogi! <3 Jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa omaa blogiani osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit ilahduttavat ja lukijaksikin saa alkaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amanda! Tottakai tuun kurkkimaan ;)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★