Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KESÄKUKKIA JA SIXPACK SALAATTIA- Vihdoinkin sain aikaiseksi laittaa vähän kesäkukkia ruukkuihin. 

Valkoista pelargoniaa ja murattia. Joo, onhan se pelakuu vähän mummokukka, mutta tykkään silti! Sisääntulo-ovellemme paistaa vain aamuaurinko, joten toivottavasti viihtyvät puolivarjossa. Takapihan parvekkeelle sen sijaan paistaa aurinko puolesta päivästä eteenpäin koko iltapäivän ja illan, mistä syystä sinne onkin vähän vaikea keksiä mitään kukkaa, joka kestäsi moisen paahteen. Niinpä mä istutin oikein isoon ruukkuun sixpackin salaattia ja törkkäsin keskelle vielä ruukun ruohosipulia. Ne saavat sopivasti suojaa parvekkeen reunuskaiteen laudoituksesta ja ympärillä on (toivottavasti) tilaa kasvaa. Kun nyt joku muistaisi sitten kastella niitä aina välillä.. 

Salaattivärkit löysin Plantagenista eli en oo siemenistä asti kasvattanut niitä. Setissä oli kuutta eri salaattia: Noon, Crisp, Romaine, Rucola, Lollo Rosso ja Cascad.


18 kommenttia

 1. Pelargoniat kestää todella hyvin paahdetta! Niitä voit siis huoletta istuttaa aurinkoiseen paikkaan myös.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tiedosta! Voinkin kuskata ne sitten välillä partsille ottaan aurinkoa ;DD

   Kasvuolosuhdevaatimuksiin kantsis varmaan tutustua ennen puutarhakaupoille menoa, mutta kun se inspis iskee, niin mä huomaan tuijottavani vaan kukan väriä! Eli ei värillä väliä, kunhan vaan on valkoinen!!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää kukat ja salaatit. Mä valitsin tänä vuonna myös mummomaisen pelargonian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Mäkin mietin valkoista hortensiaa ensin, mutten kumminkaan raaskinut, kun 4 pelakuuta sai kympillä ;)

   Poista
 3. En ole mikään viherpeukalo, mutta meillä on vanha talo vanhan ajan kuistilla eli 8 ikkunaa ja vain pelargoniat saan viihtymään siellä helteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kans kuullut, että ne pärjää mainiosti kuistin ikkunalla! Wau, vanha talo..

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hihhih, joo niitä oli kaksikin, ja kovasti olivat kiinnostuneita, mitä mä tulin mylläämään niitten reviirille.. ;DD

   Poista
 5. Eikös pelargonia ole nykyisin ihan trendikäs eikä enää ollenkaan vain mummojen yksinoikeus?

  Istutin yhteen parvekelaatikkoon ruukkusalaatin naatin. Kun se rupesi pukkaamaan uutta lehteä kivasti, olen sen jälkeen laittanut muutkin syötyjen salaattien juuren tyngät multaan ja nyt laatikossa on orastava salaattiviljelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, just kidding! ;DD Trendikäs mummokukka - ja mähän oon MUMMO!!

   Olen kuullut kans, että ne lähtee kivasti kasvuun, samoin yrtit parvekkeella. Harmittavan usein tulee vaan se tynkä napattua ruukkuineen roskiin..

   Poista
 6. Nättejä noi valkoiset pelargoniat. Punaisista pelakuista tulee aina mieleen mummuni, jolla niitä oli paljon ja aina upeassa kukkaloistossa.

  Mä en ole vielä kesäkukkia hommannut, kun on ollut niin kylmää. Mutta eiköhän tässä vielä ehdi. Ja tällainen vähän viherpeukalo keskellä kämmentä oleva jaksaa ehkä sitten kastellakin niitä, yleensä kun loppukesästä meinaa jo tulla ihan uupumus moisesta vastuusta. ;)

  Salaatteja ja yrttejä ja kesäkurpitsaa yritettiin kasvattaa siemenestä asti, vähän heikoin tuloksin. Hienosti ensin lähti kasvamaan, mutta nuupahtivat yhtäkkiä ja lakkasivat kasvamasta. Pitää ehkä yrittää uudemman kerran.

  Leppiksestä tuli mieleen, että eilen lenkkipolulla tuli vastaan kotilollinen etana! Täälläpäin niitä harvoin tulee vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kylmää meilläkin on Heli ollut, mutta katsoin just HÄMMÄSTYNEENÄ kalenteria, että Juhannus on jo ensi viikolla ja tuli kiire saada noi multaan!! ;D

   Mun edesmennyt Mummini oli mestari kasvattamaan rhododendroneita! Tai alppiruusuhan se on toiselta nimieltään, mutta hänestä oli hauska puhutella rhodoksi ja kikatella sitten, kun meillä muksuilla meni kieli solmuun ;D

   Poista
 7. Pelakuut on kauniita, helppohoitoisia ja paahteenkestäviä :) Hyvä valinta! Ja sun salaattimix istutus on napakymppi!
  Mä istutin salaatit ja tillit eilen ihan siemenistä.. saas nähdä tuleeko niistä mitään. Mukavaa jussin odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Jonna! Jos sun viljelmät ei ala itään, niin sähän voit käydä kans Plantagenissa.. ;DD

   Ja Jussihan on jo ens viikolla! Mihin tää aika oikein katoaa?? PS. Nähdäänkö tänä kesänä?

   Poista
  2. Todellakin nähdään! Mennäänkö vaikka arboretumiin? Piknik vois olla kiva juttu :) Palataan siihen ja lyödään päivää lukkoon! Ihanaa viikonloppua!!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★