Sisustus & lifestyle since 2009

Search

PÄIVÄ HOBBY HALL STUDIOLLA


- Mahdattekohan vielä muistaa, kun vuodenvaihteen alla 'Aspen hiihtomaja' -tyylinen petaukseni (yläkuva) ylsi voittoon Indiedays Bloggers' Day tapahtumassa järjestetyssä Hobby Hallin 10 minuutin stailauskisassa? 

Kiitos vielä kaikille mua silloin äänestäneille! Tuo vanha postaus löytyy täältä. Voittajalle oli palkintona Hobby Hall studiopäivä ammattilaisten kanssa ja kiireisen kevään jälkeen saimme nyt viimein mahdutettua sopivan päivän kalentereihimme.Haaveet todeksi

Päivän ohjelma oli varsin vapaa ja sain mahduttaa myös omia toiveitani studiotyöskentelyn oheen, sillä valokuvaaja olisi koko päivän käytössäni. Meillä on mieheni kanssa ollut jo monta vuotta haaveissa otattaa muutama perhekuva, joten ennenkuin kaikki lapset ovat äitiään pidempiä, raahasin koko porukan mukaani Helsinkiin ja perhepotretilla aloitettiin! 

Kukin istahti vuorollaan kevyeen meikkiin ja kampaukseen, myös perheen pojat (kiitos Alexandralle), ja sitten vaan hassuteltiin studion puolella, kun kuvaaja Toni ikuisti hetket kamerallaan. Muksut onnistuivat tässä loistavasti! Vielä pikainen vaatteiden vaihto ja se oli siinä. Aamupäivälle täysi kymppi! Henkilökuvauksen jälkeen lähdimme studioväen kanssa lounaalle ja vapautin perheenjäsenet kieppumaan iltapäiväksi Linnanmäelle.
Studiotyöskentely

Helposti liikuteltavilla lavoilla ja rullakoissa oli tämän syksyn Hobby Hall kuvastoon tulevia ihanuuksia: huonekaluja, mattoja, muita tekstiilejä, valaisimia, astioita jne. Päivän hauskin ja samalla haasteellisin osuus oli, kun AD luovutti minulle iltapäiväksi ohjat ja sain käskyttää kuvausassareita ja valokuvaajaa oman haluni mukaan. Päätimme koota Hobby Hall syksyn 2015 uutuustuotteista kivan tuotestailauksen ja saisin oppia samalla, kuinka se tapahtuu ja mitä työvaiheita + muuta huomioon otettavaa asiaan liittyy.

"Olen 1990-luvun alussa muuttanut itse pois kotoa ja muistan jo tuolloin selanneeni ahkerasti Hobby Hallin kuvastoa. Musta oli sisustusvärinä 'in' silloinkin ja ensimmäisessä omassa kodissani Jyväskylässä mulla oli musta kirjahylly ja ruokapöytä."

Siitä ajatuksesta syntyi kuvausidea 'kääntää aikakampi' tuohon elämänvaiheeseen eli ottaa stailauksen kohderyhmäksi nuoret aikuiset ja luoda Hobby Hall tuotteilla kokonaisuus, joka vastaa tämän päivän parikymppisen tarpeita ja toiveita.


Tulevan syksyn uutuuksista iskin heti silmäni isoon mustavalkoiseen mattoon, josta voisin veikata erään ruotsalaisen huonekalujätin vastaavanlaisen 'blogimaton' manttelinperijää. Joten lattiamateriaalin päätettyämme lähdettiin tuotestailausta kokoamaan raitamaton ympärille.

Lisäksi tarvittaisiin tietenkin opiskelijaboksiin sopiva, kätsysti levitettävä vuodesohva + joku kiva hylly ja koko juttu nidottaisiin yhteen kivoilla industrial -henkisillä jutuilla. Viimeinen silaus saatiin sävyihin sopivilla tekstiileillä ja kun seinälle ruuvattiin vielä hauska peltikyltti, oli kokonaisuus valmis (ei tosin ihan näin helposti kuin teksti antaa ymmärtää, sillä täydellisen kuvan aikaansaamiseksi oli tehtävä monta työvaihetta, säädettävä valaistusta ja joskus yksittäisen tuotteen 5-10 cm siirtämisellä oli lopputuloksen kannalta ratkaiseva merkitys)!

Tässä lähtötilanne."Iltapäivän anti oli mittaamattoman arvokas ja imin kaiken ammattilaisilta saamani informaation kuin sieni."

Sain ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua studiokuvauksen saloihin aidossa ympäristössä ja paljon kullanarvoisia vinkkejä mm. yksittäisten tuotteiden kuvaamiseen verkkokauppaan ja tärkeää tietoa valaistuksen saloista, kuvankäsittelystä ja stailauksen nikseistä ym. Varsinainen tuotoksemme säilyköön arvoituksena vielä SYKSY 2015 kuvaston ilmestymiseen saakka, joka muuten on elokuun puolivälin tietämissä, eli palaamme tuolloin vielä asiaan! 


- Tosi kivat muistot jäivät koko päivästä ja täytyy kyllä todeta, että teillä on siellä ihan huippuihmiset töissä!

Yhteiskuvassa päivän kuvaustiimimme. Vasemmalta lukien AD Arja, valokuvaaja Toni, kuvausassarit Milo ja Tuija, minä, sekä yhteiskuvastamme puuttuvat markkinointikoordinaattori Katri + kuvausjärjestelijä Alexandra. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, Hobby Hallille vielä suuret kiitokset tästä mahdollisuudesta kurkistaa kulisseihin!

18 kommenttia

 1. Wau, takuulla mahtava ja ikimuistoinen ikimuistoinen päivä tuollainen! Lucky You!

  Yhtään en kyllä ihmettele voittoasi, sillä sänkystailauksesi oli ihana ja toki minäkin annoin sille ääneni ;)
  Tuskin maltan odottaa uutta HH-kuvastoa ja tuota uusinta tuotostanne, näytti tosi kivalta jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos. Ton päiväinen Hobby Hall stailaukseni ei pääse kuvaston sivuille, sillä se tehtiin varsin 'vapaasti' eli kuvastokelpoisen kuvan kriteerit jätettiin pois ja 'rikottiin rajoja', mutta kaikki kivat tuotteet löytyvät sieltä ;D Annoin kuitenkin suostumukseni kuvan vapaaseen käyttöön, joten kyllä se netissä saattaa vilahtaa...

   Poista
 2. Wautsi ! Kuulostaa ihanalta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä se olikin :DD Hurjan kiva päivä, jota vieläkin muistelen lämmöllä!

   Poista
 3. Voi minkä kokemuksen olette saaneet! Uskomatonta ja hienoa! Maltan tuskin odottaa kuvastoa :) Lasten kuva on huippuhyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Lapsista tuli monta hyvää otosta, ihan valinnan vaikeus iskee!

   Kuten ylempänä vastauksessani kerroin, niin 'päivän kuva' tulee nettiin, ja tänne blogiin siis ainakin, mutta kaikki stailauksessa käyttämäni kivat Hobby Hall tuotteet löytyvät elokuun kuvastosta ;D

   Poista
 4. Upeeta! Ääneni on kuultu ��.
  -minna-liisa-

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hauskalta -ja opettavaiselta- päivältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se olikin. Ainutlaatuinen mahdollisuus kurkata kulisseihin!

   Poista
 6. Wau, mahtava päivä teillä! Taatusti olet saanut paljon uutta tietoa ja ideoita. Muksut ovat niin suloisia tuossa hyppykuvassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittaamattoman arvokas päivä kaiken kaikkiaan! Noi perhekuvat ovat piste iin päällä! Toni oli todella taitava kuvatessaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Wau todellakin! Samaan aikaan viihdyttävä, hyödyllinen, opettavainen ja niiiiiiin hauska!!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★