Sisustus & lifestyle since 2009

Search

4. RAKSAVIIKON KUULUMISET


- Taas olisi vuorossa väliaikatietoja raksalta. Vieläkö te jaksatte näitä viikkopostauksia töiden etenemisestä?

Joka päivähän me raksalla nimittäin ollaan ja aina hommat vähän menee eteenpäin. Hitaasti mutta varmasti ;) Tällä viikolla itsellä on jo ollut hieman aikaa hengähtää raksatouhuilta, tai sanotaanko, että olemme ottaneet aikaa muullekin. Käväistiin keskiviikkona asuntomessuilla Seinäjoella pihaideoita haeskelemassa ja huomenna suunnataan Eppujen 40v juhlakonserttiin Tampereen stadionille. Tänään tapahtuu myös jotain tosi kivaa, sillä Ava-neiti vanhempineen tulee meille viikonlopuksi. ♥ Jee!

Hurja ukonilma hieman verotti suunnitelmia tutkia asuntomessupihoja sillä silmällä. Pääasiassa nimittäin juostiin messualueella talosta taloon suojaan jäätävänkokoisia vesipisaroita ja salamointia, mutta muutama piha-ajatus sai kyllä vahvistusta, kun nähtiin onnistuneita toteutuksia paikanpäällä. Myös Unidrain linjalattiakaivoja oli monessa kohteessa, ja Unidrainit tulevat myös meille. Niitä bongailtiin siis myös, samoin saunaideoita ja terasseja.

Anna hali -patsas asuntomessuilla

Ollaan tällä viikolla myös siivottu raksa kaikesta sälästä eli puupalikoista, muoviroskista, metallipannoista ym. ja lajiteltu/ viety ne kierrätykseen. Maalausurakka jatkuu aina vaan, tosin tällä viikolla on satanut ikävästi muutamana iltana, niin sillä hommalla ei ole oikein ollut kannatusta. Siistillä raksalla on kuitenkin huomattavasti mukavampaa ja turvallista työskennellä!

Sadex kävi myös tänään asentamassa tikkaat ja puuttuneet syöksytorvet paikoilleen, kun raksatelineet eivät olleet enää tiellä ja myös yksi varsin tärkeä etappi raksatouhuissa saavutettiin tänään: meillä oli nimittäin alakerran lattiavalu ja nyt ruvetaan sitten laskemaan viikkoja, milloin lattia on kuiva.
- Betoniauto toi "kurat" aamukasilta ja töistä päästyäni meillä oli lattia liipattuna

Sitä edelsi monta työvaihetta, sillä tiistaina lattialämmitysmies kävi ensin asentamassa lattialämmitysputkiston, timpuri teki väliaikaiset tuennat Unidrain kaivoille + valun aikaisen "poteron" Matline kurasyöpölle, myös kaikki vesiputket/ viemärit ja sähkövedot piti olla valmiina, jos halusi, että ne kulkevat lattiavalun sisässä esim. keittiösaarekkeeseen. Ulkoseinäelementeissä oli Kannustalon jäljiltä gyprocit paikoillaan ja ne kuten myös ikkunat piti suojata muovilla mahdollisten roiskeiden varalta. Taitava porukka meillä kuitenkin oli töissä ja terassin suojana oleviin kovalevyihin jääneet sementtiset jalanjäljet vaan naurattivat!

Mies pitää 2 viikkoa kesälomaa, kun muksujen koulut alkavat ensi viikolla. Tai eihän se tiettykään mitään lomaa ole, sillä betoni pitää hioa, maalausurakka jatkuu ja toivon mukaan päästään tasoittelemaan pihaakin jo lähemmäs lopullista korkoa. Piha-ajatuksista ym. lisää tuonnempana. 

- Mukavaa viikonloppua, ihanat!

1 kommentti

  1. Hyvällä mallilla näyttää teillä hommat olevan. :) Meillä puretaan korotusvalua ja laitellaan salaojia. Sitten alkaa se tähän mennessä jännittävin homma eli rungon pystyttäminen. Me teemme pitkästä tavarasta, joten tämä on nyt sitten sitä rakentamishommaa, johon ollaan odotettukin pääsevämme käsiksi. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★