Sisustus & lifestyle since 2009

Search

7. RAKSAVIIKON KUULUMISET


 - Terkut raksalta! Tällä viikolla asennettiin ulko-ovet ensimmäisen kerroksen osalta ja on aloitettu väliseinärunkojen teko. 

Lattiavalusta on kulunut aikaa nyt tarkalleen 3 viikkoa, joten sisähommien kanssa ei ole vielä kiirettä. Karkeasti ottaen ohjesääntönä pidetään, että 10 cm paksu sementtilattia tarvitsee aikaa kuivumiseen 10 viikkoa eli lokakuun puolen välin paikkeilla aletaan olla meidän projektissa niillä main. Laatta- ja laminaattikuvastoja selataan kuitenkin jo ahkerasti, samoin on mietinnässä, että laittaisko sittenkin parkettia, sillä osan niistäkin voi jo tällainen amatöörikin asentaa itse.


- Pääsisäänkäynti. Tuohon oven vasemmalle puolelle tulee portaat, joista pääsee yläkertaan.


- Keittiön "tekniikkaseinän" runkotolpat on jo pystyssä.


- Olkkarissa näyttää tältä! Jee! Villapaalit kannettiin sisälle, etteivät ne kastu. Villaa tarvitaan mm. väliseinien äänieristystä varten. Yläpohjaan tulee puhallusvilla.


Kaivinkone oli pari päivää hommissa tasaamassa täytemaata ja teki samalla hieman porrastusta etupihalle mm. portaita varten. Terassin etupuolelle tulee kolme porrasaskelmaa koko talon leveydeltä eli 11 metriä leveästi! Talon julkisivu muuttui ovien asennuksen jälkeen mielestäni huomattavasti parempaan ja on mukavaa, kun paikat saa nyt lukkoon.

La-su meinataan hoitaa maalaushommat loppuun. Jäljellä on enää kaikista haastavimmat ja korkeimmat paikat, jonne ei ilman apuja pääse, joten otettiin nostin viikonlopuksi lainaan. Kun sain puhelun päätökseen, niin radiossa sanottiin, että sähköyhtiömme kehottaa varautumaan lauantai-iltapäivällä myrskyyn. 

- Iiik. Täytyy nousta huomenna kukonlaulun aikaan maalaamaan! Sunnuntaina sitten kuulemma paistaa taas.


- Mukavaa Venetsialaisviikonloppua, ihanat!

1 kommentti

  1. Ihana pöhinä siellä! Muistan omalta raksalta sen, miten hauskaa oli kun väliseinien rungot nousivat pystyyn - tilojen hahmottaminen helpottui ja pystyi jo niin konkreettisesti kuvittelemaan, miten mikin huone muodostuisi. :) Tsemppiä urakkaan, täällä Savossa myllertää jo nyt kova tuuli!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★