Sisustus & lifestyle since 2009

Search

13. RAKSAVIIKON KUULUMISET


Maanantaina raksalla valettiin yläkerran lattiaan kipsivalu. 6000 kg kipsisäkkejä sekoitettiin veden kanssa ja massa pumpattiin yläkertaan. Vuorokauteen siellä ei voinut tepastella, mutta tiistaina töitten jälkeen oli pakko käydä vähän fiilistelemässä, miten tasainen lattiasta tuli. 

- Ja tulihan siitä, sillä kipsivalu mm. asettuu itsestään suoraan, sillä on hyvät äänieristysominaisuudet ja se kuivuu nopeammin kuin sementti.

Yläkerran lattia 3-4 tuntia valun jälkeen

Kipsivalu 1 vuorokausi valun jälkeen 

Kipsivalu 4 päivää valun jälkeen

Iv-asentaja ja timpuri ovat ahkeroineet katolle tulevien läpivientien parissa. Katolle tulevista kuudesta tötteröstä neljä on nyt paikoillaan. Pari lisää tulee vielä, sillä toteutamme yläpohjan tuuletuksen kahdella kattotötsällä päätyritilöiden sijaan. Sitten katolle tuleekin enää savupiippu.

Tällä viikolla ollaan pyydetty tarjouksia valmispiipuista. Habitare-messuilla käydessämme tehtiin nimittäin päätös hankkia uuteen kotiin kamiina. Taloomme tulee pääasialliseksi lähteeksi maalämpö, joten takan tehtävä on olla lähinnä hupituli. Kamiina tuo myös mukavan rentoa fiilistä sisustukseen.Myös maalämpöpumppu saapui tällä viikolla. Pikkuisen nauratti, kun postimies soitti, että teille olisi tulossa 310 kilon paketti. Tulevien naapuriemme ystävällisellä avustuksella pumppu saatiin nostettua sisään tekniseen tilaan ja toivon mukaan parin viikon päästä taloon saadaan kytkettyä lämmöt päälle. Jee! Sitten rupeaa sisälläkin tapahtumaan.

1 kommentti

  1. On ollut hauskaa seurata rakentamistanne blogistasi. Omasta raksailusta on aikaa reilut seitsemän vuotta eikä ole kyllä yhtään ikävä sitä aikaa - teillä asiat näyttää (ainakin täältä ruudun tältä puolen) sujuvan siellä mallikkaasti ja vauhdilla :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★