Sisustus & lifestyle since 2009

Search

AIKAA OLLA KOTONAElämme ainutlaatuisia hetkiä, joissa jokaisen yksittäisen kansalaisen panoksella on nyt iso merkitys. En haluaisi, että Suomessa joudutaan määräämään ulkonaliikkumiskieltoa tai muita järeämpiä toimia yksilön vapauden rajoittamiseksi, mutta vaihtoehdot ovat vähissä, jos hallituksen antamia ohjeita ei oteta vakavasti. 

- Ymmärrättehän, että on ihan meidän jokaisen parhaaksi pysyä nyt kotona. Kaikilla asioilla on aina kaksi puolta. Kodin ja läheisten merkitys korostuu nyt entisestään ja joillekin se tarkoittaa lisääntyvää yksinäisyyttä, toisille vallitseva tilanne tarjoaa helpottavan hengähdystauon oravanpyörästä. Läheisistä välittäminen ja omista rakkaista huolehtiminen saavat nyt konkreettiset mittasuhteet. Onneksi nykyään on jokaiselle sopivia vaihtoehtoja yhteydenpitoon, sillä pienillä asioilla on iso vaikutus. Mitä sulle kuuluu? Mitä olet tehnyt tänään? 

- Kyllähän me itse aina jotenkuten pärjätään, mutta huoli ikääntyvistä vanhemmista on suuri. He edustavat nimittäin ikäpolvea, jotka ovat tottuneet pärjäämään omillaan, joten apua kannattaa tarjota ahkerasti ;)


Juuri nyt olen kiitollinen, kun meillä on tämä ihana koti, jossa on mukava olla. Lapset myös pärjäävät koulussa hyvin, mutta matematiikan, kuvaamataidon ja filosofian tehtävissä tarvittiin ekoina etäkoulupäivinä hieman äidin apua. Olen kiitollinen, että työnantajani tarjoaa minulle mahdollisuuden tehdä etätyötä, sillä esim. miehelläni ei sellainen käytännön järjestelyjen vuoksi ole mahdollista. Toistaiseksi korona-arki ei siis näy meillä etäilyjen lisäksi juurikaan, sillä elellään hyvin pitkälti kuten tähänkin asti eli pestään käsiä ahkerasti ja käydään kaupassa kerran viikossa, mutta kyläilyt ja muut asioinnit on vedetty niin nollaan kuin mahdollista. Isovanhemmille viestitellään whatsappilla ja soitellaan säännöllisesti sekä ollaan tarjottu apua päivittäisasioiden hoitamiseen. 

Lomautusten uhka leijuu monella ikävästi horisontissa - niin myös meillä. Toivon jaksamista ja valon pilkahduksia jokaiselle, jota tämä vallitseva poikkeustilanne nyt koettelee. Yrittäkää kaikesta huolimatta pysyä positiivisella mielellä ja lukea vain luotettavista lähteistä saatavaa informaatiota koronasta (esim. thl.fi ja valtioneuvosto.fi). Tämä tilanne ei tule olemaan kuukaudessa ohi eli jaksamisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää keskittyä olennaiseen ja olla murehtimatta liikaa. 

- Noudatetaan pliis meille annettuja ohjeita ja pysytään kotona - sen ei luulisi olevan liikaa vaadittu.


#pysykotona
#stayhome
#kotoilu

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★