Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Haloo Helsinki


Kesäinen Helsinki koluttiin juhannusviikolla pikaisesti parissa päivässä. Tässä kiivettiin Tuomiokirkon rappusia aina ylimmälle portaalle asti, mikä tuntui ihanasti pohkeissa, sillä takana oli jo koko päivän retki Korkeasaaressa (perheeni on kuvassa nuo muurahaisen kokoiset pläntit kirkon ylimmällä portaalla ;). Käytiin tietenkin myös sisällä tässä upeassa kirkossa ja ihailtiin entisaikojen rakennusarkkitehtuuria ja sitä, kuinka kirkko rakennettiin aina keskelle kylää + tietenkin kylän tai kaupungin korkeimmalle paikalle. 


Korkeasaaressa olin käynyt lapsena viimeksi, mutta muistin tietyt paikat, kuten esim. lintutalon, kuin eilisen. Hieman jäi tällä kertaa harmittamaan omien lasten kannalta se, että useimmat eläimet olivat nukkumassa tai kokonaan piilossa eli mitään nähtävää ei ollut monessakaan häkissä/aitauksessa. Myös lisärakentaminen alueella oli jokseenkin häiritsevää. Hienosti kaikki jaksoivat kuitenkin kävellä koko päivän, myös Pikkusisko 3v. eli korkeuseroista huolimatta lapset jaksoivat ihastella eläimiä - ja eritoten vapaana tepastelevia riikinkukkoja. Valkoposkihanhilla oli poikaset, joten niitä täytyi varoa, sillä emot nokkivat helposti, jos erehtyi kulkemaan liian läheltä piipertäviä pienokaisia. Nekin kun siis tepastelivat saaressa vapaina. Lauttamatka Kauppatorilta Korkeasaareen ja takaisin oli elämys. Hieman rahastuksen makua oli kuitenkin havaittavissa Korkeasaaren kokonaisuudessa kaikenkaikkiaan eli antaisin arvosanaksi vain nippanappa 7


Helsingissä yövyimme hotellissa, joka oli Katajanokan laiturilla sijaitseva Grand Marina. Se oli vanhaa makasiinia kunnioittaen merihenkiseksi hotelliksi muutettu tasokas yöpymispaikka, jonka asiakaskunnasta suurin osa oli ulkomaalaisia + bisnesmatkustajia. Arkkitehtuurista kiinnostuneelle se oli ihana miljöö, ja tietenkin jokaisen perheenäidin unelma meriaamiaisineen, mutta myös sijainti aivan Kauppatorin kupeessa teki siitä oivan yöpymispaikan lapsiperheelle. Vikingin ja Siljan risteilijät lähtivät laiturista päivittäin, ja olipa satamassa suurensuuri ulkomaalainen loistoristeilijäkin, m/s Silver Whistle vieraana, jonka yksityisparvekkeilta smokkeihin ja iltapukuihin pukeutuneet äveriäät heiluttivat meille, kun puksutimme Korkeasaaren vesibussilla paluumatkalla samaiseen laituriin (punatiilinen hotellirakennuksemme näkyy taustalla loistoristeilijän keulapuolella). Hotellille arvosanaksi 8½.


Silja Line kuljettaisi meidät pian kesäiseen Tuhkolmaan, mutta sitä ennen vietimme vielä toisen päivän Helsingissä - tietenkin lasten suosikkikohteessa Linnanmäellä + Sea Lifessa. Lintsi aukesikin yllättäen vasta klo 13, joten vietimme aamupäivän tutkien kalojen ja muiden merenelävien elämää. Sea Life vetosi meidän lapsiimme eritoten, sillä hait, piraijat, ravut, meduusat ym. olivat helposti nähtävissä tilavissa ja siisteissä akvaarioissa. Linnanmäellä oli hurjat jonot, minkä vuoksi vierailumme siellä jäi melko lyhyeksi. Silja Serenade kun odotteli meitä jo Olympiarannan laiturissa... Arvosanat vielä: Sea life 9, Linnanmäki 8.


Seuraavassa postauksessa tunnelmia sinivalkoiselta laivalta seka Ruåttista.... Myös Tukholman tuliaisia on luvassa eli arvonta tulossa!! 


Summer in the city. We spent 2 lovely days in Helsinki with the family. Visiting Korkeasaari, Helsinki Cathedral, Linnanmäki and Sea Life (follow the links and learn more if interested ;). Kids loved all of them and were tired when got back to the hotel. The next day this blue/white ferry m/s Silja Serenade would take us to Stockholm, Sweden. More stories popping out next time... Stay tuned!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★