Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Helsinki - Stockholm

 

"Taa-daa-daa dapa-dapa-dam dapa-dapa-dam...."  Eipä taida ihan Richard Geren veroisia upseereita ja herrasmiehiä olla Suomen ja Ruåttin välisillä risteilyaluksilla, mutta merille mieleni tekevi. Naapurin Victoriakin saatiin viimein aviosäätyyn eli prinsessa sai prinssinsä, siis hurraa-hurraa-hurraa-hurraa, joten tällainen tavis-turistikin lapsineen mahtuu taas Stokiksen meininkeihin mukaan. Kapsäkki on siis pakattu ja kohta meillä koko kööri huikkaa Heja Sverige!  

Ensiksi kuitenkin kolutaan Helsingin matkakohteet lasten kanssa ja sitten risteillään Tukholmaan. Lapset ovat muuten kukin jo suunnitelleet pitkät ostoslistat itselleen pelkkiä laivakarkkiostoksia. Täytyy tunnustaa, että äidilläkin on jokunen asia listalla, mutta lähinnä parfymeriasta ja pitäähän viilenevien syysiltojen varalle hankkia jokunen hyvä viinikin. Onneksi oma mies on herrasmies viimeisen päälle, sillä joka laivamatkalla tulee törmänneeksi myös niihin perheenisiin, jotka joko örveltävät tai maata pötköttävät sammuneina laivan lattialla. Luvassa siis myös kesäinen Tukholma shoppailuineen ja ehkä viemme lapset Junibackeniinkin, vaikkeivät hirmuisesti Peppi Pitkätossusta ja Eemelistä piittaakaan. Maittavaa ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa kuitenkin tiedossa siis usean päivän ajaksi, ai että.. Vaan kyllä nuo uniformumiehet ovat sitten niiiiiiiiiiiiiiiiin komeita, eikös vaan - ainakin valkokankaalla. Omasta mielestäni ei niinkään "tavalliset" pollarit ja palomiehet, vaan lentäjät ja laivaston upseerit. Oih, niissä on sitä jotain. Lemmenlaivaakin katsoin telkusta 80-luvulla ihan vain niiden komeiden valkoisten formujen vuoksi.. Ja sitten 1986 tuli leffateattereihin Top Gun! Iiiiiiiih. Luokkakaverit olivat lääpällään pääosan esittäjään eli Tom Cruiseen, mutta minä näin vain ne tyköistuvat uniformut. Olin tosi lähellä lähteä niiden innoittamana aikoinaan lentoemäntäkurssillekin...

This is what I've been waiting for - the cruise from Helsinki to Stockholm and back. The whole family is anxious to see the capitals of  Finland and Sweden. Kids have already made up some shopping lists where all the items are just candy. I will defenately buy some parfymes and wines, of course, and secretly hoping to see even just a little peek of some handsome Navy Officers - the perfect Gentleman I already have, and that is my Husband who is travelling with me. "Heja Sverige" - Here we come!


Kuvat napattu netistä: eka kuva Richard Gere, viimeisessä Olympiaterminaali, Helsinki.

4 kommenttia

 1. Oikein hauskaa Tukholman reissua koko perheelle!
  Teillä on ollut kiva loma mökillä ja vielä ulkomaanreissu päälle.

  Kiitos kauniista kommentistasi blogissani.
  Tiedätkö, että me lähdemme juhannuksen jälkeen tiistaina Pariisiin. Olisi mukava nähdä, mutta ainoa päivä on maanantai iltapäivä.
  Laitatko s-postia minulle!

  Olet myöskin tärkeä minulle ystäväin!!

  Mukavia lomapäiviä edelleen!!!

  VastaaPoista
 2. Hejsan Ulla-Kristiina. Lähetin Sinulle emailia. Ja haluan toivottaa mitä ihaninta Pariisin matkaa teille! Jään malttamattomana odottamaan matkakuulumisiasi..

  Aurinkoa myös Sinun päivääsi, lukijani, joka piipahdat täällä blogissani ;)

  VastaaPoista
 3. =) Lämpimiä kesäpäiviä =) Oikein mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa reissua (tai siellä te juuri tällä hetkellä olettekin laivalla masut täynnä buffet-ruokaa :)! Ja tosiaankin, hilkusta kiinni ettei nähdä livenä!

  Ihanaa Juhannusta myös teille kaikille!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★