Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tukholman terveiset + ARVONTA

Hälsningar från Stockholm! Kesäinen Tukholma on nähty, tosin vain lyhyellä päivävierailulla. Kaupunki teki silti lähtemättömän vaikutuksen! Kaikki kunnia Tukholmalle, jossa vanha skandinaavinen henki oli säilytetty hienosti ja oli sulassa sovussa nykyhetken kanssa. Hienosti osasimme laivaterminaalista Kuninkaanlinnan edustalle, vaikka sitä itse epäilimmekin - terminaalin edestä oli nimittäin halukkaille bussikuljetus keskustaan ja takaisin ;) Aurinko helli meitä koko päivän säteillään ja lasten kanssa mahtui kaduilla hienosti kulkemaan. Vain 3 päivää aiemmin Kuninkaanlinnan edessä oleva silta ja kadut kun olivat olleet täynnä kymmeniä- jopa satojatuhansia Victorian ja Danielin häähumua ihastelleita... Nyt oli paikat siivottu ja kadut lakaistu eikä tungoksesta ollut enää tietoakaan.

Uljaat leijonapatsaat vartioivat Kuninkaanlinnaa. Aseistettu vartijakin seisoi pääoven oikealla puolella vartiokopissa. Hän suostui tulemaan valokuvattavaksi lasten viereen, sillä lapset eivät saaneet mennä hänen viereensä vartiokopin luo. Se oli kielletty alue. Kiipesimme myös kuninkaalliselle tasanteelle ja ihailimme edessämme aukeavaa satumaisen kaunista Tukholmaa. Ja kyllä - kyssa kyssa - vaihdoimme mieheni kanssa suudelman tuolla samaisella parvekkeella, jossa myös Victoria ja Daniel suutelivat (ja josta nousi kohu, sillä Ruotsin televisio missasi kyseisen kuninkaallisen suudelman vain paria päivää aiemmin suorassa televisiolähetyksessä).  


Kuninkaanlinnasta suuntasimme Drottninggatanille, joka on pitkä kävelykatu aivan Tukholman sydämessä. Sen varrella on paljon putiikkeja, myymälöitä ja kauppakeskuksia mm. Åhlens, PUB jne. Monen mielestä astuimme varmaan suoraan turistirysään, mutta ne riittivät ainakin meille ihan hienosti, aikaakin kun oli vain rajallisesti. Sergelin torilla kävi kuhina, samoin Hötorgetilla ja lounasaikaan ihmisvilinää istui mielellään vain katselemassa - jätskitötterö kourassa tietenkin. 

Meille Tukholma tarjosi paljon - niin turistina, shoppailijana kuin kulinaristinakin - ja yllätti positiivisesti joka osa-alueella. Ensi kerralla varaamme ehdottomasti enemmän aikaa ja yövymme tietenkin myös kaupungin sykkeessä. Jospa jättäisimme vaikka lapset kokonaan kotiin sillä reissulla... Laiva-bussia odotellessa nautimme yhdet lasilliset katuterassilla. Alla sopivasti päivän Expressen.
Ja nyt on vuorossa se hetki, jota joku on ehkä jo odottanutkin: nimittäin tuliaisten arvonta! Älköön kukaan tykätkö huonoa, sillä omasta mielestäni tämän arpajaispalkinnon kantava idea on vallan mainio - Prinsessa Victorian ja Prinssi Danielin kuvalla varustettu tiskirätti, jonka Sally postittaa yhdelle onnelliselle - ja Ruotsin lipun väreissä tietenkin! Näin kuninkaalliset tulevat lähemmäksi tavallisen kansalaisen arkea ;) Ja rätti on tietenkin ekologinen + pestävä.Arvontaan pääset mukaan niin helposti kuin jättämällä kommentin tämän viestin kommenttilootaan. Mikäli tahdot linkittää arvonnan omaan blogiisi, muista mainita asiasta minulle, niin saat itsellesi toisenkin eli extra arpalipukkeen. Arvonta-aikaa on ensi viikon sunnuntaihin klo 17.59 saakka eli 11.7.2010 klo 18:00 suoritetaan arvonta.

Tule rohkeasti mukaan! Deltag i lotteri!


 

Summer day in Stockholm - WOW! Can I please go there again? What a warm and beautiful city it is. Unfortunately we had so little time, only a half of day, and then m/s Silja Serenade would take us back to Helsinki. But we managed to do some shopping, sight-seeing, ice cream eating, and enjoying Stockholm in such many ways. Maybe next time we will leave kids home and stay over night at a fancy hotel in the heart of Stockholm....

25 kommenttia

 1. Mekin päästään kohta matkaan! Mukana arvonnassa tottakai :-)

  VastaaPoista
 2. Osallistun totta kai!

  Vähän magee tiskirätti! Itse en törmännyt häätavaroihin Tukholmassa...ehkä siksi ettemme juuri käyneet muualla kuin Vanhassa kaupungissa ja sielläkin juhannusaattona oli monet liikkeet kiinni ;)

  Juu, ja linkitän blogiini!
  -Maria

  VastaaPoista
 3. Tokihan minä haluan pyyhkiä kuninkaallisten kuvalla varustetulla liinalla pöytääni ;)
  Mukana siis!

  VastaaPoista
 4. Vaikka ajatus pöydän pyyhkiminsestä Vikken kauniilla kasvoilla kauhistuttaakin ;) , olen ehdottomasti mukana kokeilemassa onneani! :)

  -A-

  VastaaPoista
 5. Teillä on ollut kiva reissu! Ja ehdottomasti arvonnassa mukana, tuollaisella rätillä kun pyyhkii niin arkikin on juhlaa :)

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa. Heh aika överiä pyyhkiä tiskipöytää kuninkaallisilla, mutta menköön nyt tämän kerran jos sattuisin voittamaan ;)

  VastaaPoista
 7. Wau mikä rätti! Tuota en raaskisi käyttää, ihailla sais kaikki vain köökissä :D

  Mukana siis... ;)

  VastaaPoista
 8. Olisipa hauska saada tuo tiskirätti :) joten tietysti mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 9. Hih, näin hauskaan arvontaan on osallistuttava ilmanmuuta! :)

  VastaaPoista
 10. Hei, mielelläni osallistuisin mukaan kivaan arvontaan. :)

  Jo keväällä aloin odottelemaan ja fiilistelemään kuninkaalisia häitä. Kävimme myöskin kesän alussa risteilyllä Tukholmassa ja aivan ihana reissu olikin. Olen niin ihastunut kyseiseen kaupunkiin. :)

  Kiitos kivasta blogista, teillä on niin kaunista. :)

  -Sannas-

  VastaaPoista
 11. Hei vaan :)

  Eka kertaa blogissasi ja huomasin, että sinulla on aivan mahtava arvonta :) Tottahankai tahtoisin tuon kuninkaallisen siivosuvälineen, mutta en raaskisikyllä sivoukseen käyttää :D

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 12. Osallistun minakin arvontaan.Palkinnossa on vain yksi ongelma,silla en varmasti raaskisi sita kayttaa...

  VastaaPoista
 13. Hih, onpas harvinaisen hilpeä palkinto :D mukana tietenkin! :)

  VastaaPoista
 14. Mukana myös arvonnassa, ihana katsella toisten lomakuvia, itse vaihdoin työpaikkaa toukokuussa ja taitaa tämän kesän lomat jäädä vain haaveeksi.
  -Annikka-

  VastaaPoista
 15. Me kävimme siinä vaiheessa Tukholmassa, kun häiden järjestelyt olivat kiivaimmillaan. Katuja putsattiin yms.

  En kyllä raski Viccanilla pöytää pyyhkiä:) mukana silti.

  Sirkku

  VastaaPoista
 16. Heissan!

  Minä myös mukana,jospa joskus onni potkii!

  Kesäterveisin ,Marjo.

  VastaaPoista
 17. Hauska palkinto - paitsi että eihän tuota kyllä raaskis käyttää, jos sattuis voittamaan!
  Mukana tavoittelemassa sitä yhdellä arpalipukkeella.

  VastaaPoista
 18. Miekkii osallistun yhdellä arvalla!! :)Jos vaikka kävis tuuri..

  VastaaPoista
 19. Jag e med, jag e med :D

  Mä ainakin pyyhkisin pöydät rätillä, tulis varmaan aika prinsessamainen olo :D

  Toivottavasti teillä oli mukava matka ja että löysitte kaikkea uutta kivaa shopattavaa.

  Terkkuja Petolahdesta!
  -mia-

  VastaaPoista
 20. Vau, hieno palkinto. Kukahan tuota raaskii käyttää :D Osallistun arvontaan ja linkitän sivulleni.

  VastaaPoista
 21. Hih!Kiva palkinto,kelpais kyllä tännekkin:)
  Arvonnassa mukana siis.

  Iitu

  VastaaPoista
 22. Ihana palkinto. yhdellä arvalla mukana, jos tärppäisi.

  VastaaPoista
 23. Heippa!

  Toden totta "kaukainen ystävä"osallistuu arvontaan,siis silläkin uhalla ettei arpaonnea ole juurikaan ollut;)siivous intoilijana rätti kädessä kyllä usein heiluupi mutta tämä kyseinen ihanuus varmaan saisi olla vain koristeena......
  On teillä ollut mahtava reissu!

  Aurinkoisia kesäpäiviä -Tanja-

  VastaaPoista
 24. Nettipimennossa ollut... reissusta kotiuduttu ja heti haluaa arvontaan mukaan kun vielä ehtii:)

  VastaaPoista
 25. Kiva palkinto,täytyy yrittää tärppäiskö:)Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★