Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Määränpäänä Legoland - part II

Reilun viikon Tanskan matkallemme olin varannut etukäteen kahden päivän liput Legoland teemapuistoon + yöpymisen Hotel Legolandissa. Ja ne olivatkin sitten ainoat kaksi päivää, kun matkallamme satoi! Mutta suomalaisella sisulla puskimme läpi tuon kaksipäiväisen, ostimme hienot keltaiset Legoland sadetakit ja täytyy sanoa, että eipähän ollut juurikaan tungosta huvipuistossa ;) Sää oli onneksi melko lämmin ja kesäinen, vaikka satoikin eli muksut viilettivät puistossa crocsit jalassa ilman sukkia (kuka pessimisti nyt olisi raahannut koko porukalle kumppareita koto-Suomesta ;)
Kanoottiajelulla sadetakeista oli hyötyä :)
Samoilla pääsylipuilla pääsi ihastelemaan myös merimaailmaan - kuvassa rausku.

Polar Landissä oli ihka oikeita pingviinejä!

Hotelli Legoland oli jo moneen kertaan rempattu/ moneen suuntaan laajennettu. Laajennusosat olivat kuitenkin ihan onnistuneita ja lapset otettiin paikassa hienosti huomioon leikki/ peli/ puuhanurkkauksin. Tanskan reissullamme yhdistimme muutenkin sujuvasti kulttuuria ja viihdettä ja enimmäkseen mentiin lasten ehdoilla. Ja Legolandhan kyllä kuuluu kaikkien lasten ja lapsenmielisten suosikkikohteisiin! Nimikkohotellista pääsi kätevästi suoraan sisään huvipuistoon ja päinvastoin - kätsyä käydä välillä esim. huoneessa syömässä omaa välipalaa, sillä hintataso alueella oli melko suolainen. 
Sukkien/kenkien kuivattelua hotellilla sillä välin kun muksut otti biljardimatsin :)

Hotellissa oli valittavana erilaisia teemahuoneita tavallisten huoneiden lisäksi, mm. prinsessahuone, merirosvohuone ja seikkailuhuone. Valitsimme jälkimmäisen eli Adventure seikkailuhuoneen. Se oli sisustettu Indiana Jones henkeen: kokolattiamatto oli "aarrekartta", lapsille kerrossängyt + oma tv hieroglyyfi/palikka/tornissa ja aikuisten puolella oli nahkapäätyinen parisänky + sohva + taulutv. Veikeä legoapina vartioi tallelokeroa ja lasten puoli oli erotettu aikuisten puolesta kylppärillä, jossa oli kultareunuksinen iso peili, sadevesisuihku ja legoskorpioni/hämähäkki vartioimassa seinällä. Hurrrjan jännittävää! Pikkusisko 5v. varasi oitis nähtyään korkeimman yläsängyn ja olisi tahtonut nukkuakin siellä, mutta se olisi tiennyt unetonta yötä äidille. Sain onneksi lahjottua Pikkusiskon nukkumaan lopulta alasängyssä.

Illalla satsasimme ja söimme hotellin omassa ravintolassa. Aurinkokin kurkisti hetken verran pilven raosta. Lapsille oli tarjolla monipuolinen puffetti, jossa oli mm. hotdogeja, legoranskalaisia, spagettia ja jauhelihakastiketta, nugetteja, salaatteja ym. Jälkkäriksi sai taiteilla itse oman jätskiannoksen. Aikuisten puffet-pöytä notkui myös herkkuja. Päivä huvipuistossa ja ulkoilmassa sai totisesti ruuan maistumaan!


Myynnissä oli paljon kaikenlaista Lego -aiheista tavaraa, vaatteita, eväsrasioita, leluja, legosarjoja ym. mutta hintataso oli korkea ja näitähän saa meiltä Suomestakin. Muutamia kivoja juttuja kuitenkin hankittiin, kuten lego kumeja ja magneetteja, Pikkusiskolle prinsessakorkkarit ja jokainen lapsista sai koota itselleen pari uniikkia legoukkoa -- nimittäin näissä irtokarkkilaatikoissapa ei ollutkaa karkkia vaan legoukkojen osia!Kaksipäiväinen Legolandissa oli meidän poppoollemme ihan riittävä ja oli paluumatkan aika. Reilussa viikossa ehti nähdä melko hyvän siivun Tanskaa -- tai ainakin sen verran, että pala sydäntä jäi ikuisiksi ajoiksi noille rannoille, tuuligeneraattoreiden kansoittamille viljapelloille, rantakatujen upeisiin kivivilloihin, katukahviloiden rentoon sykkeeseen. Olemmekin heittäneet ilmaan ajatuksen, että josko ensi kesänä uusiksi!! 

3 kommenttia

 1. Kaiken kaikkiaan tosi kivan kuuloinen Tanskan-matka teillä! Pieni sadekaan ei haittaa, kun on kunnon varusteet :)

  VastaaPoista
 2. Oliko teillä hotelliin joku tarjous? Olen katsonut että 5 henkiseltä perheeltä matka on käsittämättömän kallis vaikka olisi vain muutaman päivän. Siis tuhansia euroja?
  Hotelli on kuitenkin aivan ihanan oloinen näissä kuvissasi! Pakko päästä ensi kesänä Tanskaan perheen kanssa...!

  -Nippe-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Meillä oli selkeä matkabudjetti ja tämä oli kesän ainoa lomareissumme. Matkan teimme omalla autolla, emme lentäen. Dieseliä kului matkan aikana noin 200 litraa eli polttoainekustannukset olivat noin 300 eur (lennot 5-henkiseltä perheeltä + muutaman päivän majoituskulut olisivat vertauksen vuoksi nielaisseet matkabudjetistamme moninkertaisesti enemmän). Laivaliput tietenkin maksoivat, mutta menimme edullisesti Turusta Tukholmaan. Koska majoituimme vain muutaman yön hotellissa, pystyimme valmistamaan ruokaa itse. Myös erityisruokavalioiden vuoksi tämä oli tarpeen. Supermarkettien hinnat olivat aika samaa tasoa kuin Suomessakin. B&B maatilamajoitus oli myös varsin edullinen ja kiva elämys. Suurimman osan lomasta eli viikon verran majoituimme homeaway.com sivuston kautta löytämässämme rantahuvilassa, jonka sijainti oli aivan loistava, 20km päässä Kööpenhaminasta ja viikkovuokrakin samaa tasoa (tai jopa edullisempi) kuin viikon mökkivuokra Suomessa järvenrannalla. Siitä oli hyvä tehdä retkiä ympäriinsä, sillä Tanska on sopivan pieni maa ja pyykkiä sai pestyä + grillattua itse ruokaa. Kesäkuu ei myöskään ole Tanskassa vielä lomakuukausi, sillä koulut loppuvat siellä vasta Juhannuksen jälkeisellä viikolla. Niinpä pystyimme hyödyntämään sesongin ulkopuolella edullisemmat hinnat hotellivarauksissa, sisäänpääsymaksuissa ym. Legoland oli kyllä siltikin kallis paikka! Vietimme myös 10v. hääpäiväämme (lapset mukana), joten olimme säästäneet hieman extraa tätä reissua varten.

   Suosittelen lämpimästi Tanskaa lomakohteena! Ihmiset ovat ystävällisiä ja maa on todella kaunis, niin erilainen kuin Suomi vaikka Pohjoismaihin kuuluukin ;) Eli säästämään vaan! Reissu on taatusti joka centin arvoinen!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★