Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KesälaitumellaKoululaiset ovat lomailleet nyt kaksi viikkoa. Ihan eineslinjalla ei koko kesää voi vetää, joten äidin on mietittävä hyviä ja ravitsevia päiväruokia, välipaloja ym. Näiden lapsille maistuvien ja suht edullisten ruokien suunnittelu/ valmistus meidän vain 5-henkisessä perheessä käy jo melkein työstä, sillä kaikilla kolmella lapsella on käytössään eri ruokavaliot (eli siis mm. eri maidot), kun vain yksi lapsista on normaaliruokainen, yhdellä pitää olla laktoositon ja kolmannella kokonaan maidoton ruokavalio.

Yleensä teen niin, että valmistan iltasella ruokaa sen verran enemmän, että siitä riittää vielä seuraavallekin päivälle. Esim. keitot ja laatikkoruuat ovat tähän oikein sopivia + ovat ainakin meillä lasten suosikkejakin (jauhelihakeitto, nakkikeitto, makaronilaatikko, jauhelihamuussi). Samoin itse tehdyssä pizzassa jokainen voi rakentaa itselleen mieluisen combon - ja ne maistuvat hyvin vielä seuraavanakin päivänä!

Valmistan koko perheen ruuat useimmiten tuon tiukimman ruokavalion mukaan eli kokonaan maidottomana. Siis laatikkoruuat lihaliemeen tai vaihtoehtoisesti soijamaitoon/kermaan, kaura- tai riisimaitoon. Mihinkäs sitä aikuinenkaan oikeasti maitoa tarvitsee, kun kalsiumin saannin voi turvata muilla keinoin? Toisinaan teen ruuasta kaksi eri versiota eli yhdelle lapsista erikseen oman maidottoman pikkuannoksen. Meidän perheessä myös leipää ja maitoja menee näin kesäaikaan kyllä huomattavasti enemmän kuin muulloin, mutta pääasia, että maistuu!

Miten teidän perheessä on järjestetty lasten päiväruokailut + välipalat näin kesäaikaan?Arkena herkuteltiin yhtenä iltana itse tehdyillä hampurilaisilla. Näin kesäaikaan ne valmistuvat näppärästi grillissä. Ja mikä parasta, koko perhe voi syödä samaa ruokaa, sillä myös majoneesi on maidoton! 

1½ kilon jauhelihataikinasta riitti pihvejä paistettavaksi niin monta, että niistä saatiin koottua vielä yhdet hampurilaiset jokaiselle seuraavanakin päivänä ;)

3 kommenttia

 1. Voi nam nuo hampurilaiset. Täytyykin niitä tehdä jättiannos, koska sama tyyli meillä, että mielellään saisi jäädä seuraavallekin päivälle. Ja vaihtamalla ruisleipään saa hampurilaiseen vaihtelua. Melkolailla samoja perusruokia, kesällä meillä syödään myös kesäkeittoa, mikä ymmärtääkseni joissain perheissä voi olla kauhistus, mutta tuoreista vihanneksista se on hyvää. Meillä rytmi lipsahtaa sellaiseksi, että päivisin mennään vähän kevyemmin ja iltaisin (talviajan iltapalan aikaan) grillaillaan vähän tukevammin.

  VastaaPoista
 2. Tuttua puuhaa parin vuoden takaa. Nyt lapset jo aikuisia ja arkisin meillä ei paljon ruokaa tehdäkkään. Kakki syövät arkena töissä ja illalla selvitään evyemmällä linjalla. Varsinaista luksusta! Viikonloppuisin kuitenkin on kiva värkätä yhdessä maittavia aterioita ja meillä on myös aina tehty reiluja annoksia kerralla että jää joko pakastettavaksi tai seuraavalle päivälle. Tänään täällä on tehty siskonmakkarakeittoa ja pizzaa kaksi pellillistä :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Herkullinen kesäruoka ja varmasti lasten lemppari...
  xx

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★