Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Top of Denmark


- Mulla on ihan hirmuinen Tanska-kuume! Jo monta iltaa olen istunut puolilleöin netissä ja surffanut tuon kauniin maan maisemissa. Kuten tänäänkin ;)

Viimekesäinen Tanskan reissumme on vielä niin tuoreena muistissa ja paljon ihanaa jäi silloin näkemättä. Ikävää ei helpota yhtään se, että pala sydäntä jäi sykkimään ikuisesti noille rannoille. Oltiin koko perhe 2012 alkukesästä autolomalla eli mentiin laivalla Ruotsiin ja huristeltiin Tukholmasta sitten E4 moottoritietä Kööpenhaminaan. Aika lailla lasten ehdoilla mentiin koko reissu eli Legolandia ja Tivolia oli ohjelmassa, mutta vietimme myöskin 10-vuotis hääpäiväämme on the road, joten mukaan mahtui pari makeaa majoituspaikkaakin. Vuodentakaisen juttusarjani Tanskasta löydät tästä linkistä *klik*


Tänä kesänä ajattelimme siis pakata lapset taas autoon ja suunnata Tanskaan, yöpyä mökkikylissä, bed & breakfast paikoissa ym. low budget yösijoissa ihan merenrannan tuntumassa, sillä rantaviivaa Tanskassa riittää! Nimittäin nyt, kun ollaan muutosta jo selvitty, niin voi alkaa miettiä näitä lomajuttuja. Ensiksi siis Tukholmaan ja mitäs jos sitten huristeliskin E4 tietä Malmön sijaan Göteborgiin ja ottaisi sieltä lautan suoraan Tanskaan..

Autopaketti Ruotsiin on nyt buukattuna eli upea Skagen Tanskan pohjoiskärjessä hiekkadyyneineen odottaa meitä! Smörrebröd saa veden herahtamaan kielelle ja mä näen jo itseni kävelemässä rakkaani kanssa Juhannusyönä auringonlaskuun, hiekkarannalla, jota jatkuu silmän kantamattomiin. Kööpenhamina pitää tietenkin myös koluta kirpputoreineen ja putiikkeineen ja ja ja... Maltan tuskin odottaa!Skagen on hieman alle 10.000 asukkaan taajama ja alue Tanskassa Jyllannin niemimaan pohjoiskärjessä. Se tunnetaan pitkistä hiekkarannoistaan, jotka leviävät sekä niemen itä- että länsirannikolle. Skagenin sarveksi kutsuttu niemi (tanskaksi Grenen) muodostaa Kattegatin ja Skagerrakin salmien maantieteellisen rajan. Sarven kärjessä kaksi merialuetta yhtyy muodostaen ristiaallokon, samanlaisen kuin Kap Horn ja Hyväntoivonniemi. Uimaan ei saa mennä, koska merivirtojen voima on vaarallinen.


Tanskalaiset kutsuvat Skagenia nimellä Valon maa sen vaaleiden hiekkarantojen takia. Skagenin hiekkarannoilla on liikkuvia dyynejä. Kaupunki on turistien suosima varsinkin kesäaikaan, ja turismi on syrjäyttänyt kalastuksen tärkeimpänä elinkeinona, vaikka kaupungissa on suuri kalasatama.Tekstin lähde: Wikipedia
Kuvat: visitdenmark sekä tripadvisor

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt alkaa olla matkakuviot siinä mallissa, että enää pakataan ja vaihdetaan kruunuja. Talonvahditkin on hommattu!

   Poista
 2. Oi, muistan sen teidän vuoden takaisen loman! Olen elellyt toivossa, että pääsen kysymään Sinulta lomapaikkanne yhteystietoja ym. Ei kyllä hyvältä näytä, kun ei tänä kesänä pääse edes Suomeen :(

  Eikös niin, että Skagen kellot ovat tuolta kotoisin? Mulla on yksi ihana Skagenin kello, jota en ole taas muistanut käyttää pitkään aikaan. Ainoa, missä on valkoinen nahkaranneke. Pitääkin etsiä esille, on niin kesäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, Skagen kellot taitavat olla juurikin tanskalaisia ;) Ja Skagen toast!

   Tällä kertaa emme yövy tuossa upeassa rantahuvilassa, vaan seikkailemme Tanskan muissa osissa ja Kööpenhaminassa ollaan vain pidennetty viikonloppu. Linkin homeaway sivustolle löydät kuitenkin halutessasi tästä: http://www.homeaway.co.uk/p1003081

   Kesäterkkuja Suomesta!!

   Poista
 3. Täälläkin unelmoidaan Tanskasta. En ole käynyt koskaan mutta toivon nyt pääseväni mieheni kanssa sinne 20-v hääpäiväreissulle.. Paitsi että hän ei ehkä jaksa käydä ihanat sisustusliikkeet läpi... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanska on onneksi paljon muutakin kuin ihania sisustusliikkeitä! Käytte Kööpenhaminan Tivolissa, syötte Nyhavnin lukuisissa rantaravintoloissa, näyttelyissä, konserteissa, Strögetin putiikeissa, aistitte ihanaa tanskalaista atmosfääriä, hyggeligt, niin ja Hard Rock Cafe on aivan Tivolin pääportilla! Hyvää Hääpäivää!

   Poista
 4. Aivan mahtavaa, että pääsette sinne tänäkin kesänä ♥! Tässä kasvaa Tanska-kuume itse kullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jonna, kun kerran käy Tanskassa, haluaa sinne aina uudelleen! ♥

   Ihanaa Juhannusta!

   Poista
 5. Ihana loma teillä tiedossa :). Mä olen myös Tanska-fani - teimme vuosia sitten tuollaisen autoreissun Tanskaan kahden viikon ajan. Ne rannat, maaseutumaisemat, talot, Kööpenhamina, niin kaunista! Joskus ehdottomasti päästävä uudestaan! Nauttikaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kaksi viikkoa hurahtaa Tanskassa äkkiä. Liian äkkiä ;)

   Poista
 6. Voih, kyllä nyt tarttui matkakuume!! Suunnittelukin on jo kivaa, siksi kysäisenkin tässä, että varasitteko kaikki majoitukset etukäteen, tarkoitan näitä bed & breakfast - paikkoja? Mitä hintaluokkaa ovat? Entä onko ylitys Skageniin mitä hintaluokkaa?
  Köpiksessä ollaankin oltu ja sinnekin voisi mennä uudestaan koska vaan.

  Mä yritän suunnitella meille jotain low budget -reissua, aina niihin kyllä rahaa saa uppoamaan ;)

  Ihanaa reissua ja juhannusta teille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ei olla varattu kaikkia öitä etukäteen. Vain ruuhkaisimmat, kuten Juhannusviikonloppu ja sitten Kööpenhaminan yöpymiset. Meitä on 5 henkilöä, joten monet neljän hengen majoituspaikat täytyy unohtaa - tai sitten saada meidän Pikkusisko 6v ujutettua niihin mukaan. Edullisimmillaan olen onnistunut varaamaan yöpymisen 58eur koko perhe, tosin aamiainen ei sisälly silloin hintaan. Suurinpiirtein majoitukset ovat 90-120e luokkaa aamiaisineen. Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan ja googleta jo etukäteen "denmark vacation rentals" ja tripadvisor on myös suuri apu samoin kuin visitdenmark -matkailusivusto.

   Ruotsiin pääsee edullisimmin Turusta päivälaivalla, Stena Linen lauttayhteyden Göteborg - Fredrikshavn voi myös varata etukäteen netissä, hinnat alkaen noin 100e (sis. auto+5 hlöä) vähän viikonpäivästä ja vuorokaudenajasta riippuen.

   Tanskassa parasta on hengailu. Eväät mukaan ja rannalle. Ja rantaahan siellä riittää! Kannattaa rohkeasti laajentaa reviiriä Kööpenhaminan ulkopuolelle ja mennä paikkoihin, joissa tanskalaiset itsekin tykkäävät käydä, ei niinkään turistirysiin, joissa hinnatkin on sen mukaiset.

   Mukavaa suunnittelua! Se on puolet hauskuudesta ;)

   Poista
 7. Tanskassa en ole koskaan käynyt, mutta kuvia katsellessa täälläkin kasvoi melkoinen matkakuume :)

  VastaaPoista
 8. Apua, en kestä! Kauhea matkakuume tuli : )
  Olen käynyt vain kerran Kööpenhaminassa, mutta tuollainen autoreissu on
  ollut jo jonkin aikaa suunnitteilla. Valitettavasti ei taida tänä kesänä
  onnistua, mutta peukut pystyyn ensi kesän suhteen : ) Innolla siis luen
  sun matkakertomuksia. Ihanaa, leppoisaa lomaa teille ja tunnelmallisia
  hetkiä hyggeligtin maassa : )

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★