Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tähtihedelmää ja arkea uudessa kodissa


Tuhannet kiitokset ihanista viesteistänne ja onnitteluista uuteen kotiin muuttomme johdosta! Asumme siis tällä hetkellä vuokralla omakotitalossa, josta pidämme huolta, kun omistajaperhe lähtee vuodeksi Amerikkaan. Jännä juttu, miten elämä kutoo vyyhtiään - toi Amerikka se pyörii nimittäin Sallyn ympärillä aina vaan!

Maanantai järjesteltiin makkareita. Pikkusisko on hirmuisen iloinen omasta vaaleanpunaisesta huoneestaan sekä pihan perällä nököttävästä leikkimökistä. Tyhjensin juuri viimeisen lainassa olleen muovilaatikon, sillä ne pitää palauttaa illalla kuuteen mennessä. Nyt on sitten astiatkin ojennuksessa keittiössä - ja viime postauksessa vilahtanut olkkarin kaaoskin selätetty ;) Kadoksissa ollut kännykkälaturi löytyi eilen illalla, juhuu. On se puhelin ihme vempain, kun ilman sitä on ihan orpo olo!

Vanhempanikin piipahtivat pihvillä ja kahvilla. Mies toimi grillimestarina ja mä testasin talon uunin ja paistoin makoisan sitruunakakkupohjan, jonka kuorrutin vielä sitruunan makuisella tuorejuustolla sekä mansikoilla + carambolalla. Erikoinen tähtihedelmä oli varsinkin lasten suosikki! 


Kuvassa näkyvä JVC putkiteevee (+ jalusta) annetaan ilmaiseksi, jos joku vaan viitsii tulla hakeen!


Uudessa kodissa kaikki toimii hienosti ja tavarat alkavat löytää paikkansa. On grillattu, saunottu, pesty pyykkiä ja tutustuttu oravaperheeseen, joka majailee talon ylisillä. Oisko kellään hyvää vinkkiä, millä kurret saisi häädettyä? 

Ovathan ne tietty hellyyttäviä, mutta kuuluvat mun mielestä mieluummin metsään kuin meidän vinttiin. Yöunet ovat olleet itsellä muuton vuoksi viime aikoina vähissä ja oravanpoikasten villi tanssi on nyt herättänyt kahtena aamuna klo 04! Ja kovin kiinnostuneina ne muuten kurkkivat räystäältä, että mikä tuoksuu niin hyvältä, kun eilenkin grillattiin. Joku loukku/ häkki vois tietty olla hyvä, jos sais ne makupalalla houkuteltua sinne ja laittais sitten niille laput silmille, kun kuskais ne autolla naapurikuntaan, etteivät näkisi kadunnimiä ja osaisi enää tulla takaisin... Vuokraisäntämme on jo kokeillut houkutella niitä ansaan makkaralla ja jopa suklaalla, mutta ovat yllättävän viekkaita otuksia ;)

16 kommenttia

 1. Huh, huh tuota teidän tahtia. Hurjalla vauhdilla olette kyllä muuttamisen ja kotiutumisen hoidelleet! Ei voi kuin ihailla. Samoin kuin tuota kotiakin! Ja oravaongelma on meilläkin - vaikka talossa asustaa kissa. Ei ne pelkää mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kokemus luo varmuutta ;)

   Oravien suhteen olen kyllä ihan pihalla. Kun ovat melko röyhkeitä otuksia eli tulevat pian vaikka ovenraosta sisälle ja vievät pikkulintujen pesästä munatkin. Blaah.

   Poista
 2. Kyllä en itsekkään olisi kovin iloinen moisista aamuvirkkuista naapureista! Toivottavasti löydätte jonkin ratkaisun ongelmaan. Kauniilta uudessa kodissanne näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin toivomme. Joku tiesi, että oravalla on monta pesää siltä varalta, että se tulee häirityksi, niin se häipyy sitten toisaalle ;) Pitää vissiin järkätä kunnon tupaantuliaiset!

   Poista
 3. Onnittelut uuteen kotiin, nopeasti olet saanut kaiken tehtyä!

  Noista oravista, että onnistuisikohan niitä karkoittamaan samanlaisella pistorasiaan laitettavalla pikkuboxilla kuin hiiriä ja rottia varten on? Meillä loppui hiirten tanssi saman tien, kun hommasin sellaisen (Tokmannilta n.12 e). Ihmiset ja kuulemma kissat ja koirat eivät kuule siitä lähtevää ääntä. Oravista en kyllä tiedä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos vinkistä! Pitääpä tutkailla asiaa tarkemmin.

   Ei meillä ihan kaikki järjestyksessä vielä ole, mutta voiton puolella ollaan jo ;) Mukavaa puuhaa, tulee inventoitua tavarat samalla. Kirppiskasa kasvaa kasvamistaan...

   Poista
 4. Mukavan näköinen koti teillä! Ja heti kiinnitin huomion noihin tapetteihin :)

  Meilläkin oli vanhassa kodissa oravia ja hiiriä välikatolla ja ne löytävät aina tiensä takaisin jollei kaikkia aukkoja tuki. Ja tukkiminen on omakotitalossa aika hankalaa. Ehkä tuo pistorasiaan laitettava karkoitin voisi toimia, hiiriin se ainakin kuuleman mukaan tehoaa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tapetit ovat munkin mielestä kivat. Omistajaperheen pikkunaisten (3 ja 6v) itse valitsemat ;)

   Täytyypä tutkailla, onko tuosta vekottimesta apua, kun kaikki siitä puhuu. Ja onko välikatossa edes pistorasiaa.

   Poista
  2. Kommentoin vielä tähän tuosta vekottimesta, että asuintilan pistorasiaan voi laittaa. Sen kattavuusalue on muistaakseni 150 m2.

   Poista
 5. Onnittelut uuteen kotiin! Ihailen kykyäsi laittaa koti kuntoon noin nopeasti. Tosin jos tietää vain vuoden talossa asuvansa, niin tottakai haluaa koko ajan kodistaan kunnolla nauttia. Tekisköhän oravat muuttopäätöksen, jos sitten tupareihin kutsuisitte myös kissan, joka viettäis siellä vintillä sen muutaman tunnin --- tietysti hyvin muulla kuin oravilla ruokittuna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Vuosi on hei pitkä aika ;) Mun mielestä ainakin.

   Tuparit suunnitteilla, toi kissa vois olla kyllä kans vieraslistalla! Kiitti vinkistä.

   Poista
 6. Mä oon häädellyt oravia mökiltä niin, että jätän radion viikoksi TÄYSILLE yläkertaan. Viikossa ovat vaihtaneet maisemaa (kunnes aina lopulta palaavat, mutta onpahan edes hetken rauha...). Että jos teillä on jotain pikkureissua tiedossa niin volumet kaakkoon vaan siksi aikaa!
  Ihanalta näyttää uusikin kotinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ihan uus vinkki ;) Ja tosi hauska! Pitää varmasti myös murtovarkaat loitolla.

   Poista
 7. Kaunis koto teillä ja aikas vauhdilla olette tavarat laittaneet paikoilleen :) Täytyy myös kommentoida tuohon hiiri ja rotta- "karkottimeen"....nimittäin on myös meillä hyväksi todettu...samantien loppui hiirten rapina ja juoksentelu välikatolla kun tökättiin laite pistorasiaan! Tehoa oravaisiin en tiedä mutta kannattaa kokeille ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanalta näyttää teidän uudessa kodissa! Onnea siis uuteen kotiin <3

  Hei, meillä myös parit häätölaitteet tökätty pistorasioihin pari vuotta sitten; samantien loppui rapinat välikatolla :)

  Ihkua viikkistä :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★