Sisustus & lifestyle since 2009

Search

VILLA CARLEBORG

Hagströmin kulman kellotorni seisoo ylväänä Kokkolan kaupunkimaisemassa. Nahkatehtailija Carl Hagström kulki isänsä jalanjäljissä viimevuosisadan Suomessa. Hän toimi nahkatehtailijana ja  rakennutti vuonna 1928 perheensä kodiksi upean mansardikattoisen, linnamaisen rakennuksen, jonka arkkitehtuuri oli saanut vaikutteita Saksasta saakka. Tarina kertoo, että joka aamu Carl-herra tarkisti keittiönsä ikkunasta näkyvästä kellotornista, joko on aika lähteä töihin.. BLOGIYHTEISTYÖ | Tänä päivänä kaunis valkoinen rakennus on saanut uudet omistajat ja toimii idyllistä kotimajoitusta tarjoavana majatalona. Rakennusta kunnostetaan pieteetillä ja rakennusperinteitä kunnioittaen. Sähköistys ja putket on jo nykyaikaistettu, ikkunaremontti, lattiat sekä lämmitysjärjestelmän muutos odottavat ensi kevättä.
- Talon tunnelma on valloittava! Kuin astuisi sisään aitoon, vanhaan miljööseen.

Villa Carleborgissa on 8 huonetta kolmessa kerroksessa. Kaikki huoneet ovat yksilöllisiä, tilavia ja sisustettu rakennuksen tyylin mukaisesti. Jokaisessa kerroksessa on suihku/wc sekä keittiö. Alimmasta kerroksesta löytyy lisäksi viihtyisät saunatilat, joissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Lapsiperheille plussaa on paikan sijainti sekä mahdollisuus valmistaa aamiaista/illallista itse.

 
- Kodikasta "mummolaromantiikkaa" räsymattoineen!
 

Sauna lämpiää joka ilta: naisten saunavuoro klo 19-20, miesten 20-21. Myös tilaussauna klo 21 alkaen!Majoituimme syyslomalla perheemme kanssa tässä hurmaavassa, sinisävyisessä "Pitsihuoneessa" (2 aikuista + 2 lasta). Huone toimi aiemmin salina, mistä kielii mm. tämä upea, alkuperäinen kaakeliuuni.

Telkkarin puuttumista tuskin huomasi, sillä meillä oli niin monta kyläpaikkaa ja paljon tekemistä syyslomalla. Ilmainen Wi-Fi oli onneksi tarjolla, samoin petivaatteet ja pyyhkeet sisältyivät huonehintaan.


- Hyväkuntoinen kaakeliuuni määritti huoneen sinisen värimaailman.
- Aamulla herättyämme maa oli peittynyt lumeen ja Villa Carleborg oli kuin sokerileipurien taidonnäyte!

Vinkki! Mikäli tarvitset majoitusta Pohjanmaalla ja haluat majoittua kodikkaasti, entisaikojen tyyliin, kannattaa tiedustella, olisiko Villa Carleborgissa tilaa. Huonevaraukset ym. löydät täältä *klik*

Villa Carleborg
Hakalahdenkatu 69, Kokkola
Finland


Katriina Isotalo pyörittää myös Brinkin Wanhaa Pappilaa *klik*, joka tarjoaa niinikään lämminhenkistä ja viihtyisää majoitusta Kokkolassa.


Hello there. If you are looking for tips to travel cheaper in Finland you have found a right page. Villa Carleborg in Kokkola, Western Finland, offers nice accommodation if you are travelling alone, with the family or in a small group. By clicking booking.com/VillaCarleborg you can find prices and check if the rooms are available. BR, Sally
 

14 kommenttia

 1. Tuttu talo!Aina koulumatkalla bussin ikkunasta ihailin tata taloa.
  Tiedan nykyiset omistajatkin ja olisi kiva kayda ihailemassa sisaltakin,mutta tiedan jo etukateen,ettei aika riita lomalla kaikkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa pieni maailma, Lisay! Mekin asuimme Kokkolassa pitkälti toistakymmentä vuotta!

   Minusta on ihanaa, että tämä arvotalo palautetaan alkuperäiseen loistoonsa rakennusperinteitä kunnioittaen eikä pureta ja rakenneta rumaa betonikerrostaloa tilalle. Tämän ikäiselle rakennukselle on annettava mahdollisuus, sen tietävät onneksi myös uudet omistajat Katriina & Päivi.

   Mukavaa uutta viikkoa sinne lämpimään Israeliin!

   Poista
 2. Upea talo ja niin kaunista sisältä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, talo oli kyllä upea ;) Ja sinisen ystävänä pidin huoneestamme kovin!

   Poista
 3. Kiva postaus! Olet näköjään lomaillut melkein kotinurkillani! Minullekin talo on tuttu näky ja tunnen nykyiset omistajat hyvin. Ihanaa, kun talo pääsi uuteen käyttöön ja sisällä näkyy olevan kodikasta.
  Mukavan kirpeitä syyspäiviä täältä jokirannasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos, maailma on todellakin yllättävän pieni ;)

   Ihanaa uutta viikkoa sinne Keski-Pohjanmaalle!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eiks olekin. ♥ Huoneet on kaikki sisustettu yksilöllisesti eli löytyy myös muun värisiä huoneita, jollei sininen ole lemppariväri... Voinee varmaankin huonevarausta tehdessä esittää toivomuksia!

   Poista
 5. Ja meidän vanhat kattokruunut ovat saaneet arvoisensa paikan! Nyt ne on oikeuksissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa! Ne jatkavat nyt elämäänsä tässä kauniissa talossa ja ilahduttavat majoittujia kauneudellaan.

   Poista
 6. Varmasti kiva paikka, kiitos vinkistä! Brinkin pappilassa olimmekin lasten kanssa toissa kesänä, se oli oikein mukava kokemus myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Fredrika, mäkin olen kysynyt Brinkin Wanhaa Pappilaa meille jo aiemmin, mutta täyttä on ollut. Nyt kävi hyvä tuuri tämän Carleborgin kanssa, että päästiin ;)

   Poista
 7. Oih kuinka kaunis talo! Samaa mieltä olen, että jokin vain tuossa arkkitehtuurissa kiehtoo enemmän kuin että tilalle rakennettaisiin betonilaatikko;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin. Onneksi tähän kauniiseen taloon pääsee myös tutustumaan sisälle!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★