- Koska raakakakut ovat tän kevään juttu, niin pitihän munkin testata tätä sitruunajuustokakun reseptiä!
Että kuinka ihmeessä sen saa pysymään kasassa ilman uunia ja vieläpä ilman liivatetta? Mutta niin se vaan pysyi ja jähmettyi yön yli jääkaapissa ollessaan ihanan pehmeäksi ja ilmavaksi kahvipöydän kuningattareksi!
- Geometrisen tarkkarajaisia paloja tästä on lähes mahdoton leikata, toisin kuin liivatteella hyydytetyistä juusto- ja rahkakakuista, mutta se ei ole tarkoituskaan, sillä kakun samettisen pehmeä rakenne ajaa sen ohi mennen tullen.
Pohjassa käytin murskattuja Marie-keksejä, joihin sekoitin sulatettua valkosuklaata. Loistava yhdistelmä! Ylioppilasjuhliin sopisi väriensä puolesta mainiosti esim. versio, jonka pohjassa on murskattuja dominokeksejä + tummaa suklaata. Perinteisestihän näiden juustokakkujen pohjaan murskataan digestive-keksejä ja keksimuruihin lisätään sulatettua voita/ margariinia, mutta suklaan kanssa suutuntuma on mielestäni mukavampi. Tämän kakun parhaita puolia on ehdottomasti se, että ohjetta on tosi helppo muokata! Laktoositon versio syntyy käyttämällä laktoositonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tuoteperheeseen on nyt tullut myös laktoositon tuorejuusto!), laktoositonta kermaa ja pohjaan tummaa suklaata. Ja jos käyttää vielä keksipohjaan gluteenittomia keksejä, saa tästä todella helposti kahvipöytään gluteenittoman/laktoosittoman tarjottavan.
Mutta nyt se tärkein eli OHJE tähän herkulliseen sitruunajuustokakkuun löytyy täältä.
Vinkki! Itse käytin 24 cm kokoista irtopohjavuokaa ja tein ohjeen 1,5 kertaisena, jotta kakusta tuli tarpeeksi korkea.
Itse käytän hyytymisen apuna tomusokeria tuossa rahka-juustoseoksessa. Tämä nopeuttaa hyytymistä.
VastaaPoistaKakku näyttää todella hyvältä. Mä olen niin jymähtänyt digestivepohjiin, että vois olla hyvä kokeilla välillä jotain muuta, esimerkiksi tuota Marie-keksiä.
Makoisaa sunnuntaita!
Kiitti vinkistä ;D Täytyypä laittaa korvan taakse!
PoistaKiitos ohjeesta, ensi viikonloppuna onkin esikoisen valmistujaiskahvit, teenkin tätä :)
VastaaPoistaKiva juttu! Nää onkin ihan parhaita, kun voi tehdä edellispäivänä rauhassa valmiiksi ja nostaa sitten vaan juhlapöytään tarjolle.
PoistaOnnittelut valmistuneelle!
Ah pakko todeta, että täydellisyyttä, ei voi juuri mitään parempaa <3 Nam. <3
VastaaPoistaJuu tää oli ehkä paras juustokakku ikinä - totesivat kaikki meidän perheen jäsenet mummia ja vaaria myöten kun tätä äitienpäiväksi tein :) Pakko tehdä kohta taas... :)
VastaaPoistaAurinkoista maanantaita Tampereelta!
VastaaPoistaVoi, tuota on pakko kokeilla, kun näyttää maistuvan kaikille:)
T. Anu 'Sous le Nord' -blogista (eilen avattu uusi blogini)