Sisustus & lifestyle since 2009

Search

BLOGIMUIJAT KOKKAA MESTAREIDEN OPISSA


Moni ei varmaan tiedäkään, että Mansen blogikirppis järkättiin täysin talkoovoimin. Priimusmoottorina toimi Retromoderni blogista tuttu Suvi, mutta mukana touhussa oli tapahtumaa edeltävänä päivänä myös yli kaksikymmentä bloggaajaa ja osalla lisäksi miehet vahvistuksena. Riuskaa voimaa ja kantoapua totisesti tarvittiin, sillä pelkästään myyntipöytien roudaamisessa oli melkoinen urakka - myyntitavaroiden raahaamisesta puhumattakaan. Kaikesta selvittiin kuitenkin hienosti ja kokonaisuus oli enemmän kuin osiensa summa. Hyvä me ja loistava naisenergia!

- Aherruksen päätteeksi meillä oli ansaitut etkot eli kulinaristinen ilta huippukokki Arto Rastaan johdolla.


Rastas saapui Vooninki saliin kera keittiömestari Juho Rajamäen ja tämän kaksikon taitavassa opissa meistä ihan tavallisista sisustus- ja lifestylebloggareista kuoriutui mestarikokkaajia, kun pääsimme valmistamaan yhdessä heidän opastuksellaan neljän ruokalajin illallisen.

- Rastaan suunnittelema menu oli sangen innostava:


Optimismia ja Energiaa blogin Katjan kaksiviikkoinen pikkuneiti

- Salaattiryhmään taisi olla eniten tulijoita, sillä ihan niinkuin yläasteen köksän tunneillakin, niin salaatin teossa harvemmin epäonnistuu! Mutta Rastas jakoi meidät neljään ryhmään ja olisittepa nähneet porukan ilmeet, kun hän kertoi, että jälkkärin valmistukseen tarvittaisiin niin ilokaasua kuin hiilihappojäätäkin..
Mä olin  Retromodernin Suvin ja Pieni talo Helsingissä blogin Piian kanssa pääruokatiimissä ja koin tähänastisen elämäni ruuanlaittokliimaksin, kun pääsin pilkkomaan couscousin sekaan tulevia pienenpieniä paprika- ja tomaattikuutioita Arto Rastaan ikiomalla kokkiveitsellä. Jota muuten piti varoa pudottamasta, sillä sen arvo oli huimat 800 euroa. Ja aikamoinen vehje se olikin, täytyy sanoa, sillä pilkkoi miltei itsestään!

- Mutta liekö skumpan syytä vai johtuiko siitä, että hurmaava Rastas seurasi leikkelyä ihan vierestä, niin onnistuin nirhaamaan myös hieman vasemman käden etusormea.. Auts! Mutta mestari oli mitä ilmeisimmin varautunut myös haavereihin, sillä kaivoi mulle tottuneesti työkalupakistaan laastaria.

Rastas antaa viime hetken ohjeita grilliryhmälle
Couscous valmistuu

Herkullinen pähkinäsalaatti


Tässä syntyy illan pitaleivät


Ulkona Weberin grillissä valmistui pääruuaksi kanaa lisukkeineen. Ja suurella parilalla paistettiin ensin käsinpyöritellyt pitaleivät ja keitettiin lopuksi maittava couscous. 

- Illan odotetuin hetki oli istahtaa blogisiskojen kera yhteiseen ruokapöytään! Aaah.


Penan vuoro
Ja miten loistavasti me olimme onnistuneet kokkauksessa! Aplodien paikka, sillä samaa mieltä olivat myös Rastas ja Rajamäki. Ruokailuamme säesti Pena, joka oli singlen julkistamiskeikalla meille Vooninki-salissa.

Iltaa olisi voinut jatkaa helposti pikkutunneille saakka, sillä harvemmin sitä pääsee jakamaan tuntemuksiaan näin samanmielisessä seurassa. Mutta väsy painoi ja seuraavan päivän blogikirppiksen jännitys kutitteli jo mukavasti vatsanpohjassa. 


Mukana etkoilla olivat blogit - Oli tosi mukava nähdä teitä kaikkia, blogisiskot! Ja suloiset vauvat, jotka olivat tottuneesti mukana ;)

16 kommenttia

 1. Mahtavaa ruokaa saatiin aikaiseksi! Oli mukava tutustua. :) P.S. Pilviraitti puuttuu listasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan mukava tutustua! Ja pahoitteluni, että olit pudonnut listalta. Nyt asia on korjattu ;)

   Aurinkoa päivääsi!

   Poista
 2. Hei, kuulostaa niin mukavalta tapahtumalta etkoineen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä oli oikein mukavaa! Nää on just näitä bloggaamisen tähtihetkiä, kun saa viettää aikaa toisten samanmielisten kanssa ;DD

   Poista
 3. Ihania kuvia ja ruoka oli superhyvää! Pitikin kysyä miten sun sormen kävi mutta unohtui. Hei voisinko saada ton kuvan meistä spostiin? En ole lapsista laittanut kuvia blogiin, mutta tossa oli kivasti suurin osa piilossa ilman tyhmiä sydänkuvioita tms. :) Jos jaksat heittää spostiin optimismia(at)gmail.com? Kiitos! <3 Ja kiitos naulakosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun sormella oo hätää, pikku nirhauma vaan, mutta Rastaan veitset oli just teroitettu ;DD

   Laitoin sulle meiliä. ♥ Oli mukava nähdä pitkästä aikaa! Joko naulakko löysi paikkansa?

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Näin Dioriinan eilen, hän kehui iltaanne ja etenkin hiilihappojään kokeilua kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Jännittäviä kokkailuja meillä olikin ja koko menu oli ihanan raikas ja maut täyteläisiä!

   Tuutko indiedays päivään?

   Poista
 5. Niin ihanat kuvat. Kyllä probloggari osaa. Sinä luovit kyllä hienosti tilanteesta toiseen, itse en tajunnut syömiseltäni muutakuin nauttia kaikesta. Kiva oli tavata vihdoinkin, teidät kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Tässähän ihan punastuu.. ;DD Jäi oikein kivat muistot päivästä. Ja niin kiva tavata viimein sutkin livenä!

   Poista
 6. Hui, en olis itse varmaankaan uskaltanut koskea niin arvokkaaseen ja terävään veitseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, sehän oli suuri kunnia! En olisi kehdannut kieltäytyä ;DD

   Poista
 7. Ihania kuvia meen illasta olet ottanut ja ruoka oli loistavaa <3. Hieman siinä käsi tutisi sen hiilihappojään kanssa ensi alkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Rastas pisti jokatytön kädet tutiseen.. ;DD Onneksi oli skumppatarjoilu, niin pääsi eroon ramppikuumeesta.

   Poista
 8. Ihana postaus muru. Tää on niin parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli niin mahtava päivä ja ilta! Oot Suvi SUPER!!!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★