Sisustus & lifestyle since 2009

Search

3. RAKSAVIIKON KUULUMISET


- Aika menee tosi nopeasti ja raksalla tapahtuu nyt paljon!

Tällä viikolla saatiin parveke valmiiksi eli pikimiehet kävivät asentamassa vedeneristyshuovan + reunapellit, sitten Kannustalon timpuri teki ruskeasta painekyllästetystä laudasta parvekkeen lattian, kiinnitti kaidetolpat ja kaiteet. Nyt talon julkisivu rupeaa muotoutumaan lopulliseen asuunsa.
Parveke
Talo sisältä

- Keskiviikkona Sadex kävi asentamassa rännit, mutta koska nurkkalaudat eivät olleet kaikki vielä silloin paikoillaan, jäi syöksytorvien kiinnitys jäi odottamaan seuraavaa kertaa (siksi vain tuollaiset nysät).

Autokatos on saanut myös puusäleikön ja Rototec kävi poraamassa maalämpöä varten 180 metriä syvän porakaivon autokatoksen päätyyn. Siitä saadaan meille maalämpöä - ja maakylmää! Nämä muutamat viikot ovat nimittäin osoittaneet, että talo on sangen aurinkoisella paikalla ja viilennystä tullaan varmasti tarvitsemaan. Alakerran lattia on myös saanut lattiastyroksit ja putkimies kävi vetämässä vesiputket ja viemärit paikoilleen. Lattiavalu lähestyy ja sitä varten styroksin päällä on nyt raudatkin valmiina. Ensi viikolla asennetaan vielä lattialämmitysputkistot ennenkuin "kurat" tulee. Sitten on väliseinien rakentamisen vuoro.

Mekin olemme taas ahkeroineet kaikki illat maalaushommissa, sillä rakennustelineet purettiin eilen. Maalausprojektista tulee vähän tuonnempana ihan oma postauksensa eli jahka päästään inasen vähän eteenpäin. Otimme nyt viikonlopuksi vuokralle sellaisen kätevän liftin, jolla ylettyy (toivon mukaan) turvallisesti kaikkiin hankaliin ja korkeisiin paikkoihin talon harjalla ym. eli pääsee nostokorista käsin maalaamaan. Vielä ei tosin olla vedetty pitkää tikkua siitä, kumpi koriin kiipeää, mutta luotan kyllä vahvasti omiin suostuttelutaitoihini..

Klo 22.30


- Aurinkoista viikonloppua, ihanat!

4 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää :)

  Mulla on korkeanpaikankammo, mutta kummasti se raksa-ajan kiipeily pikkasen totutti minua korkeisiin paikkoihin... Parantanut ei tosin siitä vaivasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Mullakin on korkeanpaikankammo, joka on vaikuttanut jopa ammattinvalintaan (musta ei sitten tullutkaan kemian prosessi-insinööriä). Mutta pakkohan nuo paikat on maalata, vaikka sitten spiderman puvussa ;DD

   Poista
 2. Äkkiä se talo nousee paikalleen, mutta sitten oikeestaan vasta ne raksahommat alkaa...muistan kyllä kokemuksesta..:)
  Kaunis talo tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Ihan alkutekijöissäänhän tässä ollaan vasta.. Kannustalo tekee talon ulkoapäin täysin valmiiksi ja sisältä "levyvalmiiksi" eli väliseinät paikoilleen ym. Me jatkamme sitten kaikki näkyvät pinnat. Luoja yksin tietää, koska valmistuu!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★