Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2016: SUOSIKIT + TÄRPIT


-  Terveiset Seinäjoen asuntomessuilta! Tämänvuotinen messualue sijoittuu Pruukinrantaan ja yli 40 kohdetta tarjoaa asumisen uutuuksia taatusti jokaiselle!

Alue on kauniisti sopusoinnussa luonnon kanssa. Jäkälämättäät ja puolukan varvut ovat saaneet jäädä luonnontilaan ja rakentaminen on hienotunteisesti ottanut oman paikkansa niiden keskellä. Tässä postauksessa esittelen teille näiden messujen suosikkitalot + annan vinkit onnistuneeseen messupäivään.


Kohde 24: Kannustalo


Kuvasarjan aloittaa itseoikeutetusti Kannustalo uudella Pohjanmaa -malliston talollaan. Punamusta perinnetalo halkoo hienosti pohjalaismaisemaa ja pihapiiri kutsuu tutustumaan kohteeseen lähemmin.

"Kannustalon Pohjanmaa tuo komian pohjalaistalon 2000-luvulle"


Salusiinit tekevät paluun!

Pohjanmaa-taloon tullaan sisään päädystä ja sisääntullessa silmien eteen avautuu koko viihtyisä alakerta. Musta pönttöuuni seisoo jykevästi paikoillaan ja ruokailutilan perällä oleva musta hylly kiinnittää uteliaat katseet. Samoin tekee mustat ikkunaristikot, keittiösaareke, veikeät salusiinit ja mustat portaat, jotka johdattavat yläkertaan. 

- Tyylikästä. Helena Karihtala on onnistunut jälleen!

Pohjanmaa -messutalon makuuhuone

Nukkekoti Onneli ja Anneli elokuvastaKohde 20: Honkatalot Riihi
Samassa pyöreässä perinnekorttelissa sijaitsee myös tämä messutalo. Pihaan astuessa huomio kiinnittyy muutamaan viimeistelemättömään kohtaan ja ajattelen, miten joka vuosi asuntomessuilta löytyy aina kohteita, jotka ovat jääneet vähän kesken. Ystäväni kuitenkin valistaa minua, että tämä talo on ehditty rakentaa kahdesti messujen avajaisiin mennessä, sillä ensimmäinen talo paloi. Hatunnosto siis siitä ja muutenkin pisteet todella kiinnostavasta kokonaisuudesta!

Vesialtaat ovat rauhoittava elementti ja yläkerran lastenhuone on kuin soma karamelli! Oleskelutiloista aukeaa näkymä tekojärvelle ja musta keittiö on hillityn tyylikäs. Käykää ihmeessä tutustumassa!AamiaiskaappiKohde 12: Villa Tango
- No ny on kyllä komiaa!

Tämä keltainen Forte kivitalo saa totisesti haukkomaan henkeä, sillä jo sisääntuloeteinen on kuin astuisi Amerikkaan! Jokaisen Frozen-fanin unelmahuone!


Talon 'kakkostulisija'


Kaikki on suurta ja näyttävää, seinävalaisimia koristaa kristallit ja sisäkatot ovat kuin taideteoksia. Lastenhuonetta koristaa Frozen teema ja yläkertaan tultaessa ruokailutilan näyttävä kattokruunu vangitsee tulijan ja voin vain huokaillen ihailla tyylikästä saarekekeittiötä sen vieressä. 

- Jos olohuoneen takka oli suuri ja komia, niin piste iin päällä on toinen samanmoinen katetulla terassilla! 


Kohde 5:  Kotola


Kohde 5. Kotola konseptitalo


- Edelliseen verrattuna tämä kohde onkin sitten täysi vastakohta. Kompakti 93 neliötä kätkee sisäänsä suomalaisten omakotitalounelmat: tehokkaat neliöt, paljon avoinaista tilaa ja vielä pihasaunankin! Kohde 5. pihasauna

- Tämä pienen perheen koti on kuin suloinen lintukoto ja meinaa sijaintinsa vuoksi jäädä helposti messukävijältä huomaamatta!

Paina siis kohdenumero mieleesi ja suuntaa heti sisääntulon ja tuoteteltan jälkeen vasemmalle tai poikkea kohteessa poislähtiessäsi. Siellä tämä nimittäin seisoo ylhäisessä yksinäisyydessään ja siihen on syynsä - samalle tontille aiotaan myöhemmässä vaiheessa rakentaa lisää samanlaisia.

Fiskarhedenvillan

- Paljon muutakin ihanaa nähtävää on näillä messuilla paljon, mutta tässä mun suosikit! 

Lisäksi korvan taakse kannattaa laittaa kohde 29. Tupien Tupa, jonka sisustuksesta vastaa tänäkin vuonna Adalminan Helmestä tuttu Annarina. Samoin kohde 26, joka on kauniisti puuverhottu kivitalo + kohde 33. Lumiance, joka sijaitsee kauniisti metsän reunassa. 

Kohde 26.


Kohde 26 on puuverhoiltu passiivikivitalo

Kohde 33. Lumiance

Vinkit onnistuneeseen messupäivään


 • Jätä kiire kotiin ja laita jalkaan mukavat kengät! 
 • Tutki messukohteita jo etukäteen esim. netistä tai sisustuslehdistä ja rakenna mielessäsi juuri sinua kiinnostavista kohteista oma messureitti. Ja jos pidit jostakin näkemästäsi, niin kierrä ne ihmeessä uudelleen! 
 • Lapsille on messualueella ihailtavan paljon kiipeilytelineitä ym, samoin kaunis mäntymetsä tarjoaa suojaa kuumuudelta. Nyt, kun kaksi viikkoa on satanut miltei joka päivä, niin se tietty hieman hymyilyttää, mutta pitää muistaa, että asuntomessut ovat avoinna kuukauden ajan.- Juttusarja jatkuu. Lisää kuvia innokkaimmille jo nyt Sally's facebook sivuilla, jonne latasin niitä  eilen illalla koko albumillisen!


Asuntomessut Seinäjoella 8.7.-7.8.2016. 

4 kommenttia

 1. Kivalta näyttää näissä kuvissa ainakin! Näistä mun suosikki on tuo Honkatalo, ihana tyyli ulkoa ja sisältä. Ollaan mietitty, että jos lähtisi Jyväskylästä käymään, mutta meillä on niin paljon kaikkea että aikatauluhaaste taitaa tulla eteen.. Mutta jos sitä vaikka ehtisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Messuilla on paljon nähtävää! Mustia taloja on paljon, samoin tyylikästä perinnetyyliä tuotuna nykypäivään! Tästä ei asuntomessut paljoa parane eli käykää ihmeessä tutustumassa ;DD

   Poista
 2. Onhan ne kauniita nuo uudet talot, mutta kyllä oma on niin rakas.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Oli kiva nähdä sinut livenä. Käytiin moikkaamassa sinua siinä rivitalon edessä. 😊 Olen itse paikallinen ja kyllä täytyy sanoa, että nyt on komiaa! Tervetuloa vaan kaikki Seinäjoen asuntomessuille! 😄

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★