Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MEILLE TULEE TOPI-KEITTIÖ


Yhteistyössä TOPI-KEITTIÖT


- Ei turhaan sanota, että "keittiö on kodin sydän", sillä se on yksi kodin tärkeimpiä (ja kalleimpia) tiloja. 

Hintahaitari vaihtelee käytettävien materiaalien ja kodinkoneiden mukaan helposti vaikka 5.000-50.000 euron välillä, eikä tarvitse kovin montaa vuotta katsoa taaksepäin, kun asiakkaat lähes poikkeuksetta ottivat keittiöönsä kaikki keittiömyyjän ehdottamat herkut.

Omassa keittiössämme olen pitänyt johtoajatuksena kolmea seikkaa:

 1. Keittiö suunnitellaan ergonomia ja toiminnallisuus edellä
 2. Keittiön pitää olla valkoinen
 3. Keittiön tyyli "modernia maalaisromantiikkaa"

Näiden ajatusten kanssa kiertelin keväällä keittiökalustetoimittajia Tampereella. Kaikkein parhaiten keittiötoiveeni osasi toteuttaa Topi-keittiökauppias Sari Airu, joten oli luontevaa myös valita Topi tulevan kotimme keittiöksi.


Topi-keittiötKeittiön ergonomia


Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle ergonomia edellä eli kodinkoneet sijoitettiin kalusteisiin sillä ajatuksella, että kurkottelu ja kumartelu jäisi minimiin. Esim. uni nostettiin sopivalle korkeudelle ja astianpesukone samoin. Tämä tietenkin vie mahdollisuuden täydelliseltä linjakkuudelta, mutta ainakin mulle on tärkeämpää käytännöllisyys kuin se, ovatko kaikki kaapinovet nyt varmasti samassa tasossa. 

Valkoinen keittiö ja jättisaareke


Halusin kokovalkoisen keittiön ja suuren saarekkeen, joten haastetta projektiin toi tasomateriaalin valinta. Saarekkeen koko on 200 x 150 cm ja kaikista materiaaleista ei sen kokoinen kappale onnistu, ainakaan ilman ikävää saumaa. Ja saumaahan minä en siihen luonnollisestikaan halunnut. Tulevassa keittiössä halusin nimenomaan panostaa saarekkeeseen, sillä se tulee olemaan tapahtumien keskiössä. Saarekkeen päälle tulee kattomallin liesituuletin.

- Saarekkeessa saa olla näköä ja kokoa, Amerikan malliin! 

Laminaattitaso oli siis "out of the question", puu samoin ja kivitasokin olisi ollut armottoman painava. Lopulta päädyttiin corian tasoon, sillä se on muotoiltavissa saumattomasti juuri halutun kokoiseksi ja vaikka taso onkin valkoinen, corian ei ime mitään sisäänsä (punaviini, curry jne) vaan hylkii vettä ja likaa. Ehdoton plussa on myös se, että allas voidaan upottaa tasoon ilman saumaa.

Sari Airu Topi-keittiöiltä palveli keittiöasioissa meitä loistavasti ja kokonaisuus on tarkkaan mietitty. Toki kompromissejakin jouduttiin tekemään, mutta ei missään vaiheessa ergonomian kustannukselta. Halusin integroidut kodinkoneet, mutta päädyimme lopulta valkoiseen Festivoon, sillä jääkaappi on nykyisin aina täynnä, mutta pakastin vajaakäytöllä, joten suurempi jääkaappitila on tosi tervetullut.

Myös liesitason valinnassa mietittiin käytännöllisyyttä. 80 cm leveä liesitaso tarjoaa paremmin mahdollisuuksia kokkailuun vaikka koko perheen kanssa. Tokihan jouduttiin sitten hieman nipistämään laskutilasta lieden ja pesualtaan välissä, mutta oikeakätisenä arvostan laskutilaa nimenomaan lieden oikealla puolella - ja se on myös paikka, jossa on helppo purkaa kauppakassit!

Keittiön juju


Keittiön takaseinä on tekniikkaseinä, sillä siellä sijaitsee jääkaappi, pakastin, uuni, mikrouuni, astianpesukone, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin jne.

- Ai missä siis kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen paikat?

Topi-keittiöt aamiaiskaappi


En halunnut perinteisiä yläkaappeja ollenkaan, en liioin välitilaa ja laskutasoa, joka olisi aina täynnä sotkua, niinpä meille tulee Topi-uutuus aamiaiskaappi!

- Aamiaiskaappi aukeaa kevyesti ja ovet työntyvät mekanismien avulla kätevästi kokonaan sivuun.

Kokovalkoisen keittiön "juju" onkin tämä sisältä kelopuun harmaa aamiaskaappi, joka kätkee sisäänsä kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja kirjavat leipäpussit, muruista puhumattakaan. Avohyllyihin tulee ledit ja takaseinään pistorasiat laitteille.

Aamiaiskaapissa on myös oma lusikkalaatikko + isot alalaatikot muroille, weetabixeille, näkkäreille ja kekseille ym. Saarekkeen päädyssä on pari lusikkalaatikkoa lisää ja saarekkeen etureunassa alakaapit muutaman kerran vuodessa tarvittaville astioille, maljakoille ym.

Topi-keittiöt


- Nyt alkaakin sitten täydellisten baarijakkaroiden etsintä! Kerro ihmeessä, jos näet jossain meidän keittiöön sopivat jakkarat.
16 kommenttia

 1. Näyttää muuten tosi kivalta ja toi aamiaiskaappi voi olla hyvä idea. Kerro siitä sitten.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajattelinkin tehdä aamiaiskaapista ihan oman postauksen.

   Kivaa kesää! ;DD

   Poista
 2. Ihanan näköinen keittiö ja kuulostaa toimivalta :) Jos mä saisin suunnitella meille uuden keittiön niin samoja toiminnallisuuksia haluaisin sinne myös :) Saareke olisi myös aivan ihana paikka antaa lasten murustella aamiaiset ja välipalat samalla, kun itse voi kokkailla muita juttuja. Tosta teidän talosta tulee kyllä upea <3 Kivaa alkavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! On kyllä mukavaa saada kerrankin itse miettiä omiin tarpeisiin sopiva keittiö. Tokihan kompromisseja joutuu aina väkisinkin vähän tekemään, mutta olen tosi tyytyväinen, että niin monta toivomaani asiaa saatiin mahdutettua mukaan!

   Suloista naistenviikkoa!

   Poista
 3. Oi Oi, näyttää ihanalta ja todella toimivalta! Tuo aamiaskaappi olisi niin kätevä omaankin keittiöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monen mielestä varmaan tylsä, kun on kokovalkoinen, mutta pääasia, että me ite tykätään! Teidän keittiö on musta kans niiiiin ihana, Jenni <3

   Poista
 4. Ihana keittiö teille tulossa ja tuo aamiaskaappi on luxusta:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä arjen keskelle tarvitaan vähän luksustakin ;DD

   Poista
 5. Aivan mieletön! <3 Innolla seuraan teidän projektia. Oma sisustustyylini on modernimpi, mutta huomaan huokailevani ihastuneena kaikkien sun valintojen kohdalla. Meilläkin on muuten Topi Keittiö, tosin se oli valmiina kun muutimme, enkä päässyt vaikuttamaan väreihin tai materiaaleihin. Nyt olen vähän miettinyt kaapinovien uusimista, mutta se saa vielä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana. Keittiö ilmettä saa aika edullisesti muutettua kaapinovet uusimalla/ maalaamalla!

   Mäkin olen huokaillut modernien, sileiden, jopa mattamustien keittiöiden perään ja ihastellut niiden tunnelmaa ja käytännöllisyyttä. Tällainen me sit kuitenkin valittiin, sillä halusin keittiön sopivan myös talomme tyyliin - se moderni maalaisromantiikka varmaan just kuvastaa tätä parhaiten.

   Poista
 6. Tosi kivan näköinen! Ja aamiaiskaappi on kyllä luksusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Se on just se tän keittiö juju, jonka halusin ehdottomasti mukaan. ♥

   Poista
 7. Onpa tosi jännä ratkaisu tehdä keittiö noin - en olisi itse ikinä hoksannut. Tyyliltään aivan ihana! Riittäähän teillä sitten pöytätila esim. leivinpelleille ja ruuanlaitolle? Jos pari ihmistä istuu jakkaroilla niin mahtuuko pöydälle sitten joku ruokaa laittamaan (pilkkomaan, vaivaamaan taikinaa tms.). Tämmöinen vain ihan pohdinta täältä. :-) Voi olla, etten hahmota tuota saarekkeen kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana. Kyllä mä olen laskenut joka sentin, että pitäisi riittää ;DD Ei vaan haluttu sellaista "perinteistä" keittiötä, jossa tasot kiertää seinänviertä ja niille sitten vaan kertyy kaikkea sälää. Saarekkeen päädyt ovat tässä juurkin leipomista ym. varten. Valkoinen corian-taso sallii hyvin leipomisen ym. sillä se on hygieninen (ei ime itseensä likaa ja on helppo puhdistaa, kun on sileä). Käytäntö sitten osoittaa, miten hyvin tässä mahtuu mitäkin tekemään. Kirjoittelen niitä ajatuksia sitten myöhemmin.

   Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua!

   Poista
 8. Juu kyllä se on aika kiva, ettei tule perinteistä keittiötä tasoineen ja yläkaappeineen. Miksi sen aina pitäisikään kuule olla niin perinteinen keittiö? Hyvä jos olet laskenut, että mahtuu. Kun mietin, että jos tuossa vaikka ei istukaan kukaan, niin siinähän on silti jakkarat, joten siinä istumispuolella ei kauhean näpsäkästi sitten pysty häärimään seisaallaan tason ääressä - ellei jakkaroita voi laittaa sitten kokonaan tason alle. Upea tulee ja seuraan innolla rakennusta. Teille tulee tosi kaunista! :-)

  VastaaPoista
 9. Moi. Meillä on pinta-alaltaa samankokoinen saareke keittiössä. On ihana , keittiön sydän. Minkä verran jätit kulkutilaa saarekkeen päätyihin. Kuva ehkä valehtelee, kun näyttää hieman ahtaalla. Ihanaa rakennusprojektia teille !

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★