Sisustus & lifestyle since 2009

Search

31. RAKSAVIIKON KUULUMISET


- Aamuaurinko paistaa ihanasti keittiön ikkunoista sisään ja valon lisääntyminen tuo toivottuja lisäminuutteja raksailuun.

Nythän meillä on menossa sisäpintakäsittelyt eli käytännössä ne pinnat, jotka jäävät näkyviin ja homma on huomattavasti helpompaa tehdä päivänvalossa. Toki meillä on käytössä tehokkaat raksavalaisimet, joita on helppo siirrellä, mutta kyllä päivänvalo paljastaa monta sellaista seikkaa, jotka jäävät keinovalossa helposti huomaamatta.


Raksamurheita


Keittiön lattialaatat ovat kooltaan 60 x 60 cm ja Pukkilan #CEMENTI BIANCO. Timpurimme laatoitti lattian jo vuodenvaihteen tienoilla, mutta maahantuojan edustaja kävi tammikuussa katsastamassa laatat niiden pienen sävyeron vuoksi. Kaikki 27 m2 olivat merkinnöiltään samaa polttoerää, mutta joukossa oli silti aavistuksen harmaampia yksilöitä muutama paketti ja asia huomattiin vasta, kun timpuri oli kiinnittänyt ne lattiaan. Vaihtoehdot olivat siis käytännössä:

 1. Laatoituksen purkaminen + uudet laatat Italiasta 4-5 viikon toimitusajalla + uudelleenlaatoitus
 2. Tyytyminen näihin + hinnanalennus

"Hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään" eli valitsimme aika- ja kustannussyistä jälkimmäisen. Eron huomaa oikeastaan vain, kun sen tietää ja keittiöön tulee muutenkin iso saareke + ruokapöydän alle matto ym. Mutta harmittaa se silti! Myyjä suositteli keittiöön myös huomattavasti harmaampaa saumalaastia, mutta halusimme laattasaumasta huomaamattoman ja siksi valitsimme vaalean saumalaastin eli sellaisen joka olisi mahdollisimman lähellä laatan omaa sävyä. Saumattiin lattia itse ja kun se oli tehty, laasti kunnolla kovettunut ja lattia pesty useaan kertaan (eli noin tuhat tuntia myöhemmin), ei maltettu olla "mallailematta" jo ensimmäisiä keittiökalusteita paikoilleen. Mm. tästä laattaviivästyksestä johtuen nimittäin Topi-Keittiön kalustetoimitus täyttää meillä tällä hetkellä koko olkkarin!


- Joo, tiedän, kaukanahan tässä ollaan vielä lopputuloksesta, mutta eteenpäin mennään koko ajan.

Seuraavaksi vuorossa on keittiön katon panelointi + keittiön seinien maalaus lopullisella sävyllä vaaleanharmaaksi. Sama seinänväri jatkunee mitä luultavimmin eteiseenkin eli saa ehdottaa, jos sulla on tiedossa mielestäsi hyvä vaaleanharmaa värikoodi! 


10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Jee! Kiitos ihana ;DD Haen tällä viikolla 2-3 koemaalisävyä vertailuun.

   Poista
 2. Vaikka raksalla tuntuu, että paljon on vielä tekemättä, mutta todella paljon olette saaneet jo valmiiksi! Koti valmistuu hurjaa kyytiä. Siitä tulee ihan varmasti upea <3 Harmi, että laatat ovat aiheuttaneet murhetta, mutta kun kalusteet ja kaikki ovat paikoillaan, niin tuskin enää itsekään kiinnität sävyeroihin kovin paljon huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Olet niin oikeassa. Raksalla on välillä "liian lähellä" nähdäkseen metsän puilta. Mutta tammikuussa tuli sen verran takapakkia että ollaan jäljessä tavoiteaikataulusta. Onneksi muuttopäivää ei ole päätetty sen tarkemmin ennakolta, kuin että se on torstaina! Jonkun viikon torstaina ;DD

   Aurinkoa päivääsi! Ja tsempit loppumetreille sinnekin, vaikka aihe on vähän eri ;D

   Poista
 3. Voih, näenkö aamiaskaapin? Se on kyllä omalla listallani ehdoton keittiöön tuleva juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näit ihan oikein! Valkoisen keittiömme juju on sisältä kelonharmaa aamiaiskaappi. Tykkään!

   Poista
 4. Meillä olkkarin ja yläkerran aulan yksi seinä maalattu Ncs S 1502-y50r.On ollut nappivalinta, ei taita siniseen eikä vihreään. Liuskassa näyttää enemmän beigeltä, mutta seinässä hyvän harmaa. Kun olin värisilmässä töissä, niin oli myydyin sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Harmaa on jotenkin niin pelottava väri valita, kun se voi taittaa niin helposti siniseen tai jopa vaaleanpunaiseen! Kultainen aamuaurinko vielä ja isot keittiön ikkunat, niin iiiik, soppa on valmis ;DD

   Poista
 5. Tykkään kovasti Tikkurilan Laasti värisestä harmaasta eli CS-sävy: 2103-Y01R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Tykkään kanssa tuosta "laastista". Täytyy valita 2-3 hyvää harmaata ja koemaalata sitten pari seinää vertailuun ;DD

   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★