Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KEVÄTTÄ ILMASSA


- Niin aurinkoisia kevätpäiviä ollut tällä viikolla, ai että! Lumi sulaa ja linnut laulaa. 

Haimme puutarhalta varjostusverkkoa, jolla huputimme etupihan timanttituijat. Ne laitettiin maahan varsin myöhään syksyllä, joten juuret eivät ole vielä kasvaneet kovin syvälle. Havuja uhkaa näin kevättalvella kuivuminen, sillä kun aurinko alkaa paistaa, mutta maa on vielä jäässä, niin juuristo ei kykene ottamaan vettä jäätyneestä maasta, mutta neulaset pyrkivät silti haihduttamaan vettä. 

Varjostuksen tarve riippuu paljolti kasvupaikasta eli aurinkoisella paikalla se on eritoten tarpeen, myös taimen ikä vaikuttaa eli isompana tuijia ei tarvitse enää suojata. Varjostuskankaan annetaan olla paikoillaan siihen saakka, kunnes maa sulaa. Onneksi on ollut tällainen leuto talvi, mutta kuitenkin kunnon lumipeite maassa, niin toivon mukaan kaikki talvehtii paremmin. 


Plantagen myi loppusyksystä kukkasipuleita pilkkahintaan ja hamstrasin silloin ainakin tulppaanin ja helmililjan sipuleita ja tökittiin ne maahan ennen pakkasia. Toivottavasti osoittavat edes jonkinlaisia elonmerkkejä tänä keväänä.

- Nyt kipin kapin suojaamaan tuijat ja muut nuoret havukasvit liialta kevätauringolta! Vielä ehtii!

3 kommenttia

 1. Senkin ahkerat! Meillä on piha täynnä tuijia ja olen pelannut niiden kanssa melkoista riskipeliä: istutin ne muistaakseni kolme vuotta sitten, enkä ole kertaakaan peitellyt keväällä. Toistaiseksi ollaan selvitty yhdellä kasvikuolemalla, mutta pahoin pelkään, mikä on tilanne ensi kesän alussa.. :') Meikäläisen motto on kuitenkin, että se kasvi mikä ei pärjää itsekseen, ei meidän pihaan kuulu.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan hyvä motto! Me laitoimme timanttituijat aika myöhään syksyllä maahan, niinpä ne eivät ehtineet kasvattaa juuristoaan vielä kovin syvälle. Jo siksikin ne on hyvä suojata liialta paahteelta, meillä kun tuota aurinkoa aukealla mäen päällä riittää ;DD

   Mukavaa keväistä viikkoa!

   Poista
 2. Moi! Muistathan laittaa harsot tuijien ympärille kevyesti ja huipusta reippaasti huppu auki. Kevätauringon lämmittäessä huppujen sisällä lämpötila nousee yllättävän korkealle ja varsinkin isot havut tarvitsevat haihduttamiseen "ilmaa".

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★