Sisustus & lifestyle since 2009

Search

46. RAKSAVIIKON KUULUMISET


- Ihana aurinko näyttäytyi viikonloppuna ja teki pitkät varjot talo Tähtikallion olkkariin.

Mies piti ekan kesälomaviikkonsa tällä viikolla ja tarkoituksenamme oli naputella talon sisäkatot valmiiksi. Mutta kävikin niin nolosti, että kattopaneelit loppuivat kesken, sillä pikaisen laskutoimituksen ja toimituserän mukana tulleiden asiakirjojen mukaan niitä oli toimitettu meille noin puolet liian vähän! Uskomatonta tuuria taas -  ja vielä ei ole edes tietoa, että minkälainen toimitusaika niillä mahtanee olla. Se on varmaa, että miehen parin viikon loma ehtii ainakin mennä. Blääh. Mutta ei siinä vielä kaikki..


- Perjantai alkoi muutenkin "loistavasti", sillä raksaimurimme sanoi heti aamun alkajaisiksi tööt ja poltti hajotessaan sulakkeen. 

Eikun soittokierros, mihin sen voi viedä huoltoon. Ystävällinen tyyppi huoltoliikkeestä teki  puhelimitse diagnoosin kuultuaan oireet ja arveli moottorin leikanneen kiinni (no ei mikään ihme ottaen huomioon mitä kaikkea moskaa sillä joutuu raksalla imuroimaan). Korjaus menee takuun piikkiin, mutta uusi osa pitää tilata Saksasta. Pantiin siis tilaus vetämään, sillä toimitusaika on reilu viikko. Koska kattopaneelit oli loppu eikä voitu tehdä sisäkattoja, niin päätettiin tehdä alakerran lattiat valmiiksi. Ennen sitä betonilattia pitää kuitenkin imuroida huolellisesti ja harjata siihen pari kerrosta primeria. Koska huolellisella imuroinnilla on tässä aika iso rooli, niin eikun kiltisti rakennuskonevuokraamoon hakemaan teollisuusimuri päiväksi lainaan. Vaan hämmästys oli melkoisen suuri, kun sekään ei toiminut! Koko talon vikavirtasuoja kytkeytyi päälle samalla hetkellä, kun painoi imurin virtanappia. Ihme kyllä, radio toimi silti moitteettomasti, vaikka sekin oli töpselin päässä! Koska radion irrottaminen töpselistä ei auttanut eikä talon yläpuolella näkynyt ufoa, joka olisi voinut aiheuttaa sähkömagneettisen purkauksen, niin päätettiin soittaa aina niin mukavalle sähköurakoitsijallemme ja kehottaa häntä saapumaan paikalle mahdollisimman nopeasti, sillä talon sähköissä on todennäköisesti jotain vikaa (ehdin jo ajatella vaikka mitä aina kärtsänneestä oravasta maksamattomaan sähkölaskuun) ja myös vuokraimurin taksa raksuttaa koko vuorokaudelta, vaikkei saataisi sähköjä taloon (ja itseasiassa myös koko viikonlopulta, jos ei ehditä palauttamaan sitä ennen kello neljää!). Kun puolenpäivän jälkeen saimme maestron kustannuspaikalle, niin johan tuli vipinää. Vikavirtasuojakytkin vaihdettiin, mutta siinä ei ollut vikaa. Sähkärin huolestunut ilme ei onneksi ollut aiheellinen, kun hän seisoi mittarit käsissään eli emme olleet onnistuneet kattopaneeleita naulatessamme osumaan sähköjohtoihin, koska se olisi väistämättä tarkoittanut purkuhommia - niinkin voi kuulemma käydä, kun tuolla kattokoolauksien välissä menee muutama kilometri sähköpiuhaa. Noin kolmen vartin vianetsinnän jälkeen syyksi paljastui nimittäin kaksi viattoman näköistä sähköpiuhaa, jotka törröttivät vierashuoneen ikkunan päällä olevasta keskeneräisestä pistorasiasta ja ne olivat ilmeisesti päässeet koskettamaan toisiaan, kun olin maalannut siellä. Niissä ei ollut sähköiskun vaaraa, sillä meillä tulee tällä hetkellä sähköä ainoastaan sähköpääkeskukseen (ns. työmaasähkö), mutta tulipahan testattua, että talon vikavirtasuojaus toimii! 

Päästettiin sähkäri takaisin töihinsä ja me pääsimme imuroimaan taloa kahdella toimivalla imurilla. Siinä vaiheessa, kun toinen oli palautettu vuokraamoon, niin mä muistin kauhukseni, että hei, se tyyppihän siellä konehuoltofirmassa on tilannut Saksasta meille uuden moottorin, joten äkkiä soitto perään, että imurille on tapahtunut ihmeparantuminen! Huokaistiin, kun se sanoi ettei ollut ehtinyt vielä naputella tilausta eteenpäin ja ruvettiin raivaamaan olkkarin lattiaa. Mies haki avuksi nokkakärryt, että voidaan siirtää noin 150 kg painoinen kamiina pois edestä, niin eikös vaan nokkakärryjen kumi puhjennut! Siinä vaiheessa kun mies yritti epätoivoisesti täyttää sitä paineilmalla, niin meinas meikäläiseltä tulla jo pissat housuun, kun nauratti niin kovin.. eikä ollut edes 13. päivä ja perjantai vaan ihan meidän perusperjantai. Ilmeet oli varmaan kyllä kuin tällä raksaviinin apinalla ja näitä "hauskoja" tarinoitahan meidän raksalta sitten muuten riittää!


- Mutta hei, pikkuvessassa on valkoiset 10 x 30 laatat seinissä ja ne laitettiin toivomuksestani tiililadontaan. Näyttää hyvältä eli jotain positiivistakin sentään! Ja aurinkotuolitkin me koottiin perjantai-iltana parvekkeelle! Mutta saas nähdä, milloin niissä ehtii istuun, ja mitä kaikkea alkava viikko tuo tullessaan.. 


2 kommenttia

  1. Aika perusraksameininkiä. Kovasti tsemppiä loppurutistukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin ;DD Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★