Sisustus & lifestyle since 2009

Search

44. RAKSAVIIKON KUULUMISET


Eilen tapetoin raksalla yläkerran aulan seinät. Oikea käsivarsi vihoitteli viikon verran kyynärtaipeen alapuolelta, joten muutama päivä piti ottaa vähän iisimmin. Selkeesti rasitusvamma, sillä lepo oli siihen hyvä lääke (pahimmillaan nimittäin niinkin iisi homma kuin imurointi oli kädelle liikaa, mutta onneksi lähes kaikkea voi tehdä vasurilla).

Yläaula on sangen haasteellinen, sillä se on pelkkä läpikulkutila eikä siksi kovin suuri. Aulassa on 5 ovea makuuhuoneisiin + kylppäriin sekä porraskuilu alakertaan eli rikkonaista seinänpätkää on paljon. Luonnonvaloa aulaan tulee porraskuilun ikkunasta. 


- Tapetiksi valitsin Riviera Maisonin "Oceans" tapetin, joka on merihenkinen ja väritykseltään vaalea.  

Tapetti on laadukasta kuitutapettia eli liima vaan seinään ja tapetti perään. Laserilla (tai vatupassilla) on helppo tarkistaa, että tapettivuodat tulevat suoraan. Yläkertaan johtavaan portaikkoon teimme talvella lautaseinän ja tämä RM tapetti sopii kyllä hienosti sen kaveriksi. Pakko oli lopuksi vähän raottaa valmista lattiaa suojapaperin alta, vaikka listat ja sähkörasiat puuttuvat vielä, että minkälainen lopputuloksesta tuli... ja aika ihanahan siitä tuli! ♥ 

Kylppärin lattialaataksi päädyin lopulta valitsemaan Kaakelikeskuksen valkoisen Herringbone laatan. Mosaiikkilaatat on kiinnitetty asennuksen helpottamiseksi jo valmiiksi kalanruotokuvioon verkkoon. Laatat tilasimme paikallisen K-Raudan kautta ja niiden pitäisi tulla viikossa (siis jo huomenna, jos hyvin käy!). Kyllä oli muuten vaikea valita kahden kivan laattamallin välillä ja lopulta teinkin ratkaisun laatan sävyn enkä muodon perusteella (herringbone oli valkoisempi kuin hieman off white hexagon). Kylppärin seiniin tulee valkoista mattaa 20 x 40 cm laattaa tiililadonnalla ja peräseinälle, jonne kylpyamme tulee, laitamme 60 x 60 cm Carrara marmorilaattaa. Maltan tuskin odottaa, että pääsen saumauspuuhiin!


*Riviera Maison tapetti hankittu K-Rauta Rauta-Otra Nekalasta Tampereella. Tuotteesta saatu alennusta. 

2 kommenttia

  1. Todella kivannäköinen tapetti! Herringbone oli varmasti oiva valinta. Voi, teille on tulossa kaunis koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Tämä koti on meidän monen vuoden odotuksen tulos. Monta mutkaa on ollut matkalla, mutta just nyt tuntuu, että kaikki on sen arvoista. "Home is where the heart is." ♥

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★