Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2017: MUSTAT MESSUTALOT


- Terveisiä Mikkelin Asuntomessuilta!

Tänä vuonna messualue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, aivan Saimaan rannalla. Karu kallioranta ja sinitaivasta halkovat korkeat männyt pistävät kaupunkitytön huokailemaan, sillä makeilta terasseilta ja upeiden messutalojen ikkunoista avautuva järvimaisema on kuin elävä taulu.

On päivänselvää, että näiden messujen kauneimmat talot löytyvät järven rannasta - ja sitä on tutkitusti myös meidän suomalaisten omakotitalounelma. ♥Kohde nro 5. Wave 


- Messualueelta löytyy mustaan väriin hurahtaneille todellisia helmiä! 

Kohde nro 5. Talo Wave on arkkitehtuurinen taidonnäyte, jonka kaarevat muodot ja linjakkuus yhdistävät puun ja metallin. Takaterassin muotoilu ja lasikaiteet luovat illuusion kuin seisoisi Titanicin kannella ja sisätiloissa tyylikkyydessä ja luonnonmateriaaleissa ei todellakaan ole säästelty.


Kannustalo


- Viereisellä tontilla kalliorinteen ottaa haltuun kohde nro 6. Kannustalon Harmaja Saimaa

Tässä on onnistunut malliesimerkki siitä, kuinka tontin ilmansuunnat ja maanmuodot otetaan taidokkaasti huomioon sisätilojen suunnittelussa ja talon sijoittelussa tontille. Ensin hankitaan siis tontti ja sitten räätälöidään siihen sopiva talomalli. 

Näin rantatontilla on luontevaa, että oleskelutilat "aukeavat" järven suuntaan ja tässä kohteessa alas kiemurtelevat mustat portaat houkuttavat laskeutumaan veden äärelle.


Sunhouse 


- Miltä tuntuisi oma golf-viheriö Saimaan rannalla? 

Sun Housen kohteessa nro. 23 Talo Vahvaselkä löytyy nimittäin oma puttigriini. Tämä kohde on kiinnostava myös piharakennuksessa sijaitsevien saunatilojen vuoksi, sillä lauteilta aukeaa esteetön näkymä suihku- ja pukeutumistilojen kautta Drop-altaalle ja siitä vielä kimmeltäville Saimaan aalloille. Wau! Muistakaa käydä siis myös piharakennuksessa!


Honka Ink


- Virkistävää arkkitehtuuria tarjoilee myös jyrkkäkattoinen "käkikellotalo" Honka Ink eli kohde numero 10. 

Talon ulkonäkö muistuttaa tyyliltään tanskalaisia huviloita ja hyötypihalta löytyy ah niin ihanasti samaan tyyliin rakennettu kasvihuone, joka saa suupielet hymyyn. Kohta sieltä kesän ekat tomaatit kypsyvät!


Kohde nro 9. Villa Sukka


- Suupielet nousevat hymyyn myös kohteessa nro 9. Villa Sukka.

Piha on pengerretty vanhoilla kivijalkakivillä, joilla on tehty suurelle kasvihuoneelle ja hyötypuutarhalle suojaisa paikka. Talossa on myös oma porakaivo sekä erinomaiset kellaritilat, jotka mahdollistavat niin kasvimaan tuottaman sadon säilyttämisen kuin monipuolisen harrastamisenkin (kannattaa ehdottomasti kurkata!).

"Asukkaiden toiveena oli saada nauttia luonnon tarjoamasta ekosysteemipalvelusta rakennetussa ympäristössä." Se kyllä toteutuu!- Tässä pikaiset maistiaiset Mikkelin mustista messutaloista!

Pidin muutamasta talosta ylitse muiden, niistä kerron lisää myöhemmin. Yleisesti ottaen minuun teki vaikutuksen näillä messuilla myös se, miten alue on rakennettu taidokkaasti luontoa kunnioittaen ja rakentamisvaiheessa rikkoutuneet alueet on maisemoitu mm. kuntalla ja hyötykasveilla (tämä oli nähtävissä jo Seinäjoen messumiljöössä viime vuonna). Mikkelin asuntomessualueella kasvaa mustikkaa ja ahomansikkaa - ja jos oikein hyvä tuuri käy, saattaa myös nähdä vilauksen liito-oravasta!


Asuntomessut 2017 -juttusarja saa jatkoa ja seuraavalla kerralla kurkistetaan messutaloihin sisälle. Ensimmäisenä esittelyvuoron saa Kannustalon Harmaja Saimaa (edellinen kuva). Innokkaimmille tiedoksi, että latasin aamupäivällä noin kolmesataa valokuvaa tämän vuoden asuntomessuista Sally's blogin facebook kuva-albumiin. Pääset sinne kurkkimaan tästä

Menkäähän messuille fiilistelemään! 

PS. Lapset on huomioitu tänä vuonna todella hienosti, sillä alueen keskeltä löytyy aivan mahtava kiipeily- ja leikkipuisto, jossa viihtyy helposti vaikka koko messupäivän.


Lainaukset DEKO lehti 7/2017, joka on Mikkelin asuntomessujen virallinen messuluettelo

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.-13.8.2017

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★