Sisustus & lifestyle since 2009

Search

SODASTREAM SHE - ARVONTA!


Kaupallinen yhteistyö SODASTREAM


- Ootteko huomanneet, että kadut on nimetty pääosin miesten mukaan (Mannerheimintie, Kuninkaankatu, Aleksis Kiven katu, Alvar Aallon katu, Mikonkatu)? Samoin 10 ensimmäistä presidenttiämme olivat kaikki miehiä. Mutta onneksi sitten tuli Tarja ja muutti maailmaa.Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet suhtautuvat elämään keveämmin kuin naiset ja murehtivat omaa terveyttään, tulevaisuuttaan ja esim. ilmastonmuutosta huomattavasti vähemmän kuin naiset. Mistä se johtuu? Onko miesten elämä helpompaa? Vai johtuuko se meistä vahvoista naisista miestemme elämässä?

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Suomea pidetään tasa-arvon mallimaana, mutta silti naisen euro on meillä yhä vain 84 senttiä. Se tarkoittaa, että perinteisillä naisvaltaisilla aloilla keskiansio on selvästi pienempi kuin miesvaltaisiksi mielletyillä aloilla. Onneksi nämä sukupuolisidonnaiset käsitykset ammateista ovat sekoittumassa ja samasta työstä samalla työnimikkeellä nainen saa jo keskimäärin saman verran palkkaa kuin mies (ero on tutkimusten mukaan vain 3%, mutta mielestäni samasta työstä pitäisi maksaa jokaiselle työntekijälle saman suuruinen palkka).


Minä Mummin sylissä ristiäisissä 1970

Mummin 70v. syntymäpäivät (minä oikealla 15v)

Kuka on mun elämän tärkeä nainen?

Hmm. Mietin ensin, että vastaisinko Oprah tai Michelle Obama, sillä molemmat ovat upeita ja rohkeita naisia, mutta jos sallitte, niin vastaan henkilökohtaisemmin ja nimeän mun elämääni eniten vaikuttaneen naisen, mun Mummin. Isäni äiti oli todella herttainen nainen, mun sielunsisko (55 vuoden ikäerosta huolimatta) ja mulle monella tapaa vahva roolimalli. Hän synnytti sotavuosina 3 lasta, hoiti yksin kodin ja lehmänkantturan sekä siinä sivussa lastensa raihnaisen vaarin, jota ei rintamalle huolittu. Ennen naimisiin menoa Mummi oli ompelijattarena kenkätehtaassa, kävi tansseissa polkupyörällä ja pukeutui siististi ja huolitellusti. Voi vaan kuvitella, miten hurja loikka oli muuttaa rakkauden perässä miehen kotikylälle pienen torpan emännäksi ja miten järisyttävää oli pelko päästää tuore aviomies sotaan. Mutta rakkaus kulkee omia polkujaan ja Mummin iloinen nauru ei unohdu mielestäni milloinkaan.

Kun olin ihan pieni, kävimme Mummin kanssa ostoksilla kauppa-autossa, pappa lämmitti meille pihasaunan ja sitten saunoimme, mulle tehtiin tietenkin oma pieni saunavihta, leivoimme yhdessä pullapitkoja ja sain juoda pienenpienestä Arabian kahvikupista äidiltä salaa kahvia. Perunamaasta Mummi kuokki mulle suloisimmat pikkuperunat, jotka pestiin emalivadissa pihakaivosta nostetulla vedellä. Mummi tuoksuu mun muistoissa pullalta, vasta paistetulta pannarilta, itse tehdyltä mansikkahillolta, kuohkealta mullalta, orvokilta ja Lux saippualta. Hänen leninkinsä alta vilahti pitsireunainen alushame, kutrit oli värjätty hennalla, matonhapsut olivat aina suorassa ja mansikkamaassa kasvoi pulleita punaisia mansikoita, jollaisia en ole koskaan maistanut missään muualla.

Mummi heiluttelee nyt jalkojaan taivaallisen tähden sakaralla ja maailmakin on muuttunut noista vuosista hurjasti. Minusta on kasvanut iso tyttö, jonka ei tarvitse enää juoda salaa kahvia. Pullapitkoja en osaa letittää, mutta paljon muuta osaan kyllä, ja minusta on tullut kolmen taitavan tytön äiti sekä äiti reippaalle jääkiekkopojalle. Ja syksyllä 2013 minustakin tuli Mummi, kun Ava syntyi - ja muutti mun koko maailman!

Ava yhden päivän ikäisenä 2013
Mummin kulta 2019

Mitä haluan sanoa mun tytöille? 

♡ Ootte rakkaita ja arvokkaita juuri tuollaisina. 
♡ Tavoitelkaa rohkeasti unelmianne, olkaa aitoja, eläkää, rakastakaa.
♡ Verkostoitukaa, sillä yhdessä ootte vahvempia. 
♡ Älkää antako maailman lannistaa kauniita hymyjänne. 
♡ Asioilla on taipumus järjestyä.
♡ Kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusia aukeaa. 
♡ "Don't count the days - make the days count"


Hän muutti maailmaa, nyt on minun vuoroni

SodaStream toivoisi naisten tekevän ympäristöystävällisen muutoksen siirtymällä kertakäyttöisistä juomapulloista uudelleenkäytettäviin. Haluatko tulla mukaan? 
EDIT: ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT!

Arvomme SodaStreamin kanssa yhteistyössä yhdelle onnekkaalle SodaStream Spirit hiilihapotuslaitteen + tällaisen upean SHE juomapullon! Pääset mukaan arvontaan, kun kerrot  tekstin lopussa sijaitsevaan kommenttikenttään, ketä naista ihailet ja miksi. Arvonta-aikaa on sunnuntaihin 10.3.2019 puoleen päivään asti ja illalla kerron sitten onnekkaan voittajan nimen. Huom. Palkinto voidaan toimittaa vain Suomeen.

Voit osallistua arvontaan myös blogin facebook ja instagram sivuilla.Kuvissa näkyvät SodaStream tuotteet on saatu. Sally kiittää!