Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sally in Stockholm - Part TwoViikonlopun Tukholman reissulla onnistuimme näkemään soittokunnan aivan Kuninkaanlinnan ulkopuolella. Linna itsessään on mahtava ilmestys joka ilmansuunnasta ja vanhat arvorakennukset sen läheisyydessä henkivät menneen ajan vaurasta tunnelmaa. Junior kysyi "miksei Suomellakin voisi olla kuningas?" Niin. Vastasimme, että aiemmin Suomi oli osa Ruotsin kuningaskuntaa. Maamme itsenäisyys on kuitenkin asia, jonka vuoksi isiemme isät ja heidän isänsä kävivät taistoon, jotta meillä olisi tänäpäivänä tämä oma itsenäinen valtio nimeltä Suomi. Isänmaallisuutta on vaikea selittää 7-vuotiaalle. Se kun ei ole mikään "halloween-karkelo", joka jää lapselle mieleen hauskasta teemastaan, vaan ennemminkin jäyhä aikuisten juhla kansallislauluineen ja Presidentinlinnan pitoineen. Toinen yhtä vaikea kysymys tulikin miltei heti perään - "miksi Suomi halusi pois Ruotsista?" Soittokunta aloitti sopivasti juuri sillä hetkellä fanfaarinsa, joten sain nielaistua vastaukseni Suomen kuulumisesta välissä Venäjällekin..


Tukholman Gamla Stan on lähes sadunhohtoinen kapeine katuineen. Kun oikein tarkkaan kuuntelee, voi miltei kuulla mielessään entisajan hevoskärryjen kopseen kaikuvan tai piikatyttöjen juoksevan hengitys huuruten puukengissään ja sarkahameissaan kapeilla käytävillä..
Mutta entäs ne pikkuputiikit ja kivijalkapuodit sitten? Oooh. Burberry tuossa jo vilahtikin.. Näyteikkunat ja ovet olivat apposen auki ja sisällä mukavan kepeä tunnelma. Erityisesti silmään pisti nämä säkkikankaiset "lakanat" sisustukseen. Niitä oli tarjolla monessa puodissa, myös valkoisena ja tekstivaihtoehtoja useita. Oma suosikkini oli tämä "Live the life you love - Love the life you live".
Betty Boop on aina kuulunut suosikkeihini. Tämän oikeanpuolimmainen Disney ym. aiheinen putiikki oli "onneksi" kiinni lauantaina, joten tyydyimme vain tekemään näyteikkunaostoksia ;)

Vaan ette usko, missä söimme Tukholmassa ja kulutimme kukkaron pohjalta viimeiset kruunut?

Tukholman päivämme kruunaus: jiihaa, Sallys Restaurang i Gamla Stan! Vaikea pistää paremmaksi...


Mahtireissu. Mukavaa viikonloppua!


6 kommenttia

 1. Kivalta kuulosti teidän reissu! Ja ihan oikein oma ravintolakin...kävittekö herkuttelemassa Sallyn herkkuruoilla? :)
  Toi pellavalakana näytti mielenkiintoiselta. Saas nähdä, koska rantautuu Suomeen...

  Ihanaa viikonloppua <3!

  VastaaPoista
 2. Frouvalla on ihan ikioma baarikin,
  ouuujeeeeee!!!!!!!!! ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno reissu ollut teillä. Harmi, että saitte flunssan sieltä.
  Minäkin olen flunssan kourissa ollut viime viikon.

  Ihanaa sinulle on "oma" ravintola Tukholmassa.

  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 4. No joo, kuka käski ihailla syksyistä Tukholmaa laivan kannelta käsin.. Ja sää kaupungissa oli lähes kesäinen; ihmiset hiippailivat t-paidoissa ja me oltiin varustauduttu nahkatakein. Hikihän siinä väkisinkin tuli. Nyt on tauti onneksi jo selätetty ;)

  VastaaPoista
 5. Missä puodissa oli tuollainen pellavalakana myynnissä? On tosi kivan näköinen!

  VastaaPoista
 6. Moikkis Mervi! Myymälän nimi liehuu noissa lipuissa eli KRONAN PÅ VERKET. Österlånggatan 37, Gamla Stan Tukholmassa. Ihana putiikki täynnä ihanuuksia ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★