Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Aidan takana ruohokin on vihreämpää


Olen itse-oppinut sisustaja eli vaihtelen kotimme sisustusta vuodenaikojen ja ennenkaikkea omien mieltymysten mukaan. Selaan suomalaisia sisustuslehtiä, kirjoja + ahmin ulkolaisten sisustuslehtien kuvia, sillä rakastan niiden selkeyttä ja sitä valon määrää! Täällä kylmässä Pohjolassa valo on totisesti erilaista, kylmempää, verrattuna keski-Euroopan maihin, Englantiin taikka Amerikkaan. Oma sisustusmaku on myös muuttunut paljon vuosien mittaan (onneksi) ja olen oppinut luottamaan omaan "sisäiseen sisustajaääneen". Lähinnä se tarkoittaa sitä, että pähkäillessäni eri vaihtoehtoja, yksi vetää lopulta pisimmän korren ja näyttää varsin pian oman-näköisimmältä eli siltä kuin se olisi aina ollut siinä. Luotan siihen tunteeseen, sillä silloin tietää valinneensa oikein. Pitäähän oma koti olla itsensä näköinen, jotta siellä viihtyy.


Omaa sisustusintoa rajoittaa tällä hetkellä raha + aika + sisustettavat neliöt. Suunnitelmia, unelmia ja haaveita ei onneksi rajoita juuri mikään. Kekseliäisyydellä pääsee yllättävän pitkälle, samoin tavaroita uudelleen järjestelemällä, sillä useimmiten totuus on se, että kukkaro on laihiksella ja talo täynnä jo kaikenlaista mööpeliä. Ektorp sohvat ovat kuin tehty minunlaiselleni - meillä on kierroksessa niissä jo kolmannet irtopäälliset! Niitä ei ole vaihdettu tahrojen tai muun kulumisen vuoksi, vaan vain ja ainoastaan vaihtelun vuoksi. Nykyisten käytössä olevien mustien irtopäällisten lisäksi meiltä löytyy myös valkoiset + vaaleat ruusukuvioiset päälliset.


Blogien kautta on avautunut kokonainen uusi maailma tällaiselle keltanokka-sisustajalle. On kiehtovaa saada kurkistaa ihmisten koteihin, sillä sama Ektorppi löytyy niin monesta muustakin kodista ja näyttää joka kerta ihanasti erilaiselta! Jokaisessa meissä taitaa myös asua pieni tirkistelijä... Ei vainen, blogit ovat avanneet ainakin minulle aivan uudenlaisen kanavan olla ajan hermolla ja saaneet perinteiset aikakausi- ja naistenlehdet tuntumaan vanhanaikaisilta. Uusin löytöni netistä on ruotsalainen kiinteistönvälitysfirma Alvhem. Heidän kokonaispakettiinsa asunnon myyjälle kuuluu sisustaa myytävä koti lattiasta kattoon uusiksi ja laittaa nettiin toinen toistaan herkullisemmat kuvat. Kaunista, kiiltävää, avaraa ja valoisaa.. Mukana on kisut ja puudelit, näkymät kattojen yllä, kesäiset bulevardit katukahviloineen... En tiedä teistä muista, mutta minun silmääni näissä "täydellisissä maailmoissa" kuitenkin hieman häiritsee se, että stailatuissa myyntikohteissa on jokaisessa sama kaava: verhot on riisuttu ikkunoista, vaaleat sohvat, sama valkoinen Ikean lipasto löytyy jokaisesta, sama köynnösmuratti + karamellin punainen orkidea on lähes jokaisen myytävän kohteen valokuvassa (tosin vuoroin makkarissa/vuoroin kylppärissä), samat käsipyyhkeet on kaikissa kylppäreissä, ja olenpa bongannut samat aamiaistarvikkeetkin useamman myytävänä olevan kodin keittiöstä aina samaa marmeladipurkkia myöten ;) Toisaalta olen kade, sillä tällaisia kuvia ei todellakaan löydy suomalaisten kiinteistönvälittäjien sivuilta. Ja niin kaukana on tällainen kekseliäisyys suomalaisten käyttämästä stailauskikasta, joka on aivan eri vuosituhannelta: useimmissa tapauksissa se taitaa nimittäin olla vain turhan roinan kantaminen kanakoppivarastoon + hieman tarkempi viikkosiivous + korkeintaan pullan paistaminen paria tuntia ennen asuntonäyttöä. Siispä hatunnosto Ruotsille! Hurraa.Olen sitä mieltä, että vaikka kuinka järkisyiden perusteella lähtisi liikkeelle oman kodin etsintään, on sen oikean osuminen kohdalle + ostopäätös jokatapauksessa vahvasti tunnelatautunut päätös. Nämä kuvat ovat omiaan herättämään talvihorroksesta. Ihastunein huokauksien saattelemana inspiroidun pian suunnittelemaan jo ikkunoiden pesua.

 Jutun kaikki kuvat: Alvhem Mäkleri & Interior, Ruotsi

3 kommenttia

 1. Hauska postaus,nimittäin itse mietin just tätä samaa yksi päivä tällä viikolla. Jotenkin sama kaava joka kerta ja sama saippuapullo joka vessassa. Huomaa että sama suunnittelija on tehnyt jokaisen stailauksen, kädenjälki näkyy. EIkä sillä,etteivät olisi kivoja, mutta jotenkin se ihan sama hieman kävi silmään ...

  VastaaPoista
 2. Minun piti oikein tarkasti katsoa, että onko näissä nyt sama asunto vai eri asunto. Kauniita, valoisia koteja.

  Kyllä se oma maku on muuttunut aika paljonkin, mutta suurin muutos lienee, että enää ei ole niin altis muotivirtauksille vaan hankkii sellaista, minkä tietää miellyttävän vielä useamman vuodenkin kuluttua. Kiva postaus.

  VastaaPoista
 3. Hannis: Mä jo ajattelin, että olenko kenties ainoa, jonka silmää ne häiritsee.. Mutta toisaalta kiva, että suunnittelijan kädenjälki näkyy joka stailauksessa ;)

  Johanna: Keräsin tarkoituksella Alvhem-sivustolta eri myytävänä olevista kohteista makkarikuvat, olkkarit, keittiöt. Kuten huomasit, niin makkarit ovat hyvin samankaltaiset aina Ikean yöpöytää myöten, vaikka ovat siis eri asunnoista. Samoin olkkareissa näkyy saman stailaajan kädenjälki. En tiedä, ovatko kalusteet edes asunnon omistajan vai lainattuja.

  Anyway, sivustolla piipahtaessa ei pety koskaan. Valoa ja avaruutta taidokkaasti vangittuna jokaiseen kuvaan.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★