Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Talounelmia

Kävimme tässä taannoin tutustumassa muuttovalmiiseen Kannustaloon. Hitsit, että raksakuume nousee, vaikka oma talo on vielä myymättä. Niissä vain on sitä jotakin.. Jämäkkyyttä ja laadun tuntua jo päällepäin. Kerran rakentaneena asioita osaa myös katsoa eri tavalla, ei enää vaaleanpunaisten lasien läpi. Olkkarit on mallitaloissa usein liian pieniä, sisäovet "pahvia", julkisivut mitättömiä. Talotehtaiden arkkitehdit taitavat olla myös aika usein miehiä, joten myös kodinhoitohuoneet ovat ehkä sen vuoksi epäkäytännöllisiä ja talot pääosin suunnitellaan toimimaan nelihenkisen perheen tarpeita ajatellen. Kannustalon brändi on tehdä koteja. Edelliset argumentit eivät siis päde heihin ;) Myös omat talounelmat muuttuvat ja elävät. Puutalo on kodikas, toisaalta kivitalo jämäkkä. Entä ulkoverhous? Harmaa vai maitokahvin beige? Yläkerta vai ilman? Manttelitakka vai pönttöuuni? Ilman tonttia on vielä helppo leijua haaveiden vietävänä ja vaihdella unelmakodin sisustusta. 

Suomalaisen perheen talounelma taisi vielä jokunen vuosi sitten olla iso omakotitalo järven rannalla, mielellään kaupungin keskustassa. Mitähän se on tänä päivänä? Kodin merkitys on erilainen jokaiselle perheelle. Ja jokaisen perheen resurssit ovat myös erilaiset. Mutta unelmia ja haaveita ne eivät pysäytä. Ei vaikka kotihoidontuella kituutetaan, vain toinen puolisoista käy töissä tai rakentajaperheeksi ryhtyminen arveluttaa. Myös hyppäys omakotitaloasujaksi mietityttää. Tulevaisuudesta ei tiedä varmaksi muuta kuin sen, että asuminen kallistuu ja elinkustannukset kohoavat. Taatusti.Kannustalo on pitkästä aikaa mukana taas ensi kesän asuntomessuilla, jotka pidetään Kokkolassa 15.7.-14.8.2011. Kannustalo rakentaa messuille kaksi taloa samalle tontille: kartanomaisen kivitalon lapsiperheelle + yksikerroksisen talon isovanhemmille. Kätevää! Kivitalossa on mansardiaumakatto ja 2 kerrosta. Lasiliukuovet avautuvat keittiöstä ja olohuoneesta katetulle päätyterassille. Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä on ylellinen pukeutumistila. Isovanhempien talossa on otettu huomioon ikääntymisen vaikutus asumiseen. Esteettömyyteen on siis kiinnitetty erityishuomiota. Molemmista taloista on luonnollisestikin näkymä merelle.

Messutaloilla ei kuulemma ole vielä nimeä, joten nimiehdotuksia voi lähettää nimikilpailu@kannustalo.fi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan vapaalippuja asuntomessuille :)

Halutessasi voit lukea Kannustalo News esitteen sähköisessä muodossa klikkaamalla tästä.

Ja tämä ei siis ole maksettu mainos ;) Olen vain itse hullaantunut näihin ja odotan jo innolla ensi kesän messuja! Siihen asti on hyvää aikaa haaveilla.


Lähde: Kannustalo News Talvi 2011

8 kommenttia

 1. Voi talokuumetta täälläkin ilmassa.. 4v sitten rakennettu ja jotenkin houkuttas uusi talo. Tulis tosiaan mietittyä asioita ihan erilailla ja ajan kanssa. Saahan unelmia aina olla..saapa nähdä käyvätkö toteen :) Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 2. Voi että olishan se niiin ihana saada uusi talo, meillä kun tämä on rakennettu -80 luvulla ja tähän olemme kovasti remonttia jo tehty vaan paljon olisi vielä jäljellä..huh! No unelmia täytyy olla, itsekin olen paljon miettinyt, että yksi-vai kaksikerroksinen, minkä värinen, millainen pohjaratkaisu jne..vaikka mitään uutta taloa ei ole tai emme ole muuttamassa :)

  VastaaPoista
 3. Tämä talokuume taitaa olla tarttuvaa lajia ;) Olen aikaisemmin katsonut Kannustaloja ja ne ovat tavattoman kauniita. Ajattelen niiden ympärille aina omenapuita. Jossain kai on ollut sellainen kuva. Olisi kiva joskus päästä suomalaisille asuntomessuille. Vielä jonain vuona ryhdystäydyn!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin yksi, jolla talokuume on ollut jo monta vuotta. Minä ottaisin sellaisen pienen Kannustalon, jonnekin maaseudun rauhaan, järven rannalle - toki :) Tietäisin monta asiaa, mitä haluan ja mitä en halua. Kertaakaan emme ole vielä rakentaneet, mutta... ehkä joskus. Seurailen haaveidenne toteutumista ja tsemppiä asunnonmyyntiin.

  VastaaPoista
 5. Lohdullista, että rakennusprojektinsa päätökseen saanut haluaa ryhtyä hommaan uudestaan. Se luo uskoa, että urakasta selviää :-)
  Kokkolan messuille on ehdottomasti lähdettävä, vaikka matkaa täältä etelästä kertyy aika reippaasti. Odotukset etenkin Kannustalon talojen suhteen on korkealla.

  VastaaPoista
 6. Kiva,etta messut ovat juuri kesalomamme aikana Kokkolassa,joten ne voi liittaa lomasuunnitelmiin...
  Messut kyllakin laittavat minut unelmoimaan mahdottomia,silla ei nailla nakymin olla Suomeen muuttamassa.
  Jos asuisin Suomessa,haluaisin joko Kannus-tai Kreivitalon(sellaisen joka oli tammikuun Toivekoti ja Puutarha-lehdessa).
  Haaveet olisi ehka toteutettavissa,silla Kreivitalo on serkkuni firma ja talo isani maille...
  Tassa taloasiassa tympii,etta asumme niin kaukana ja maassa,jossa on tosi kallista ostaa minkaanlaista asuntoa....

  VastaaPoista
 7. Taidan olla ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi ja varmasti tulen uudelleenkin :)
  Itse juuri Kannustalon rakentaneena sanoisin, että kiteytit hyvin sen, miksi mekin ko. talotoimittajaan päädyimme: jämäkkyyttä ja laadun tuntua jo päällepäin.

  VastaaPoista
 8. Heip,

  Juu Kokkolaan käy tie myös meillä:)
  Meillä on juuri oma raksaproggis menossa hyvällä mallilla -- siihen voi tutustua http:// tarinoitatalosta.blogspot.com
  Ymmärrän tuon talokuumeen, koska niin kävi meille. Meille tulee Jetta talo ja olemme olleet tehtaaseen tosi tyytyväisiä.
  Toivottavasti pääsette pian uuden talon pariin!;)
  Terkkuja, Tilda

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★