Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Rinnan mitalla

Ihan ensiksi täytyy lausua kiitokset teille ihanille naisille. Olen saanut niin kannustavia viestejä kommenttilootaan, emailiin + facebookiin, että tässähän ihan liikuttuu.. Kiitos jokaiselle tällä piinaavan pitkällä viikolla hengessä mukana olleelle. Tuki on ollut tavattoman tärkeää. Kiitos. On ihanaa huomata, että kiire ja arjen paineet eivät ole saaneet inhimillisyyttä kokonaan katoamaan. On ihanaa huomata, että monella meistä naisista on oma tarinamme. Elämämme hipaisevat pienen hetken toisiaan, kun jaamme kokemuksemme toisillemme. Kannustamme. Tsemppaamme. Osoitamme välittävämme - ventovieraastakin - vaikka omat kiireet vetävät toisaalle. Lukijoiden joukossa on toki myös paljon niitä, jotka ovat ensivilkaisun jälkeen ohittaneet minun "peikkoni" klikkaamalla kiinnostavampien juttujen äärelle. Ja tokihan niin saa tehdä. Mutta tsemppaajien tulva sai yllättymään. Tällä viikolla takki on itsellä ollut tavattoman tyhjä ja olen vain laskenut tunteja perjantain mammografiaan. Listan asiat on hoidettu, auto huollettu, sisareni perheeseen syntynyt terve poikavauva. Seuraamiini blogeihin päivittyi toinen toistaan värikkäämpiä juttuja lasten keväthaalareitten kuvioista ja kotien uusista huonekalujärjestyksistä -- kun minä vain kippuroin ruutuni äärellä ja toivoin voivani julistaa tänään perjantaina, että olen sittenkin terve! Kyllä. Teen sen nyt: mammografia + ultraääni antoivat puhtaat paperit. Olen terve. Oloni on lämmin ja huojentunut.


Rad.erik.lääk. lausunto 11.2.2011:

"Oikeassa rinnassa ylälateraalikvadrantissa runsaan senttimetrin mittainen arpijuoste, ilmeisesti rintatulehduksen jäljiltä. Kasvaimia ei todeta. Rintarauhaskudos symmetrisesti ja säännöllisesti jakautunutta. Kalkkautumia ei todeta. Kainaloissa ei rauhassuurentumia. Ei merkkejä pahanlaatuisista muutoksista."

Kauneimmat sanat, mitä olen koskaan kuullut lääkärin lausumana: Onneksi olkoon, olet terve. He kun eivät turhia puhele ;) Lompakko köyhtyi satasen verran, mukaani sain mammo/uä rompun. Pieni hinta mielenrauhasta. On etuoikeus saada suomalaista erikoislääkärin palvelua näinkin lyhyessä ajassa. Odottavan aika on kuitenkin aina piinaavan pitkä. Mutta tässä tapauksessa loppu hyvin, kaikki hyvin.

Milloin sinä olet viimeksi tutkinut rintasi?
Tai käynyt gynekologilla? 


Rinnat ovat naiselle tavattoman tärkeät. Myös rintojen tutkiminen on tärkeää, sillä jokaisella naisella on mahdollisuus tulla omien rintojensa parhaaksi asiantuntijaksi. Miesten mielestä hyvät rinnat ovat useimmiten aina isot. Minun mielestäni hyvät rinnat ovat kiinteät ja kauniin malliset. Julkisuudessa pullistelee naisia, joilla on tavallisten rintojen tilalla valtavat pallot. Marilynillä nyt vielä oli varmasti ihan aidot luomutissit, mutta monen julkkisnaisen rinnat suorastaan pomppivat silmille - Pamela Andersson, Katie Price, Tori Spelling -- tai seiskan tähtitytöt, salarakkaat, kaikenmaailman marikat ja martinat + tukiaiset ja kalinaiset. Omat rintani pulpahtivat maailmankartalle jo ala-asteen viimeisellä luokalla. Ne haittasivat liikuntaharrastusta, kun kunnollisia urheiluliivejä ei ollut saatavilla. Ne halusi kaikintavoin peittää ja piilottaa, mutta nykypäivänä olen ylpeä rintavarustuksestani, jota olen käyttänyt niiden alkuperäiseen tarkoitukseen eli imetykseen kunnioitettavat viiden vuoden ajan (mainittakoon siis, että vauvojakin on ollut neljä ;). Hyviä liivejä on onneksi nykyään helposti saatavilla. Hyvät rintaliivit myös muovaavat povea ja ryhtiä. Mutta pidemmän päälle rintojen koolla ei mielestäni oikeasti ole niin suurta merkitystä kuin väitetään. Itsetunto on monen asian summa. Sitäpaitsi pienet rinnat pulpahtavat muotiin keskimäärin 30-40 vuoden välein. Kohta on siis taas tavallisten tissien aika ;)


12 kommenttia

 1. Ennen kuin ehdin tuonne FB:iin vastaamaan pidemmän kautta, niin tulin kertomaan tänne, että IHANAA <3 Voiko tälläisissa tapauksissa onnitella...mielestäni voi, joten onnea terveydestä. Se on tärkein aarre, jota vaalia. Palaan siis vielä paremmalla ajalla, kiitos ihanasta viestistäsi :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Päivän hyvät uutiset. Olet ollut mielessäni koko päivän ja nyt töistä päästyäni tulin heti katsomaan. Olen iloinen puolestasi! Terveys, perhe ja läheiset - siinä onnen ainekset. Iloa viikonloppuusi, nyt vielä kaksinverroin!

  VastaaPoista
 3. Onnea tuoreelle, uudelle, TERVEELLE tädille! Sulla oli aikamoinen viikko. Hienoa on sekin, että sait asian selväksi ennen viikonloppua. Toivottavasti aurinko paistaa ja linnut livertävät.

  Olen tätä liiviasiaa miettinyt paljonkin. Nyt on jo pienille tytöille tarjolla harjotteluliivejä ja -toppeja. Silloin 30 v. ja rapiat sitten ei ollut oikein mitään. Niitä puuterinvärisiä samoja, mitä aikuisillekin. No, oli ehkä mustia ja valkoisiakin ja mummun vaaleanpunaista. Niin ne ajat muuttuvat ja onneksi näyttää siltä, että tyttärillä (ja tietysti myös pojilla) on sitten vähän helpompaa :)

  Onnellista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hienoa että sait hyviä uutisia! Käyn lukemassa blogiasi mutta kommentointi on jäänyt. Yritän nyt tsempata itseäni myös jättämään kommentin edes silloin tällöin. Auringonpaistetta viikonloppuusi!

  Iitu

  VastaaPoista
 5. Onnittelut mainioista tuloksista!! Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Onnittelu päivän hyvistä uutisista :)

  VastaaPoista
 7. Hieno juttu, että kaikki on hyvin! Aika stressi tuommoisesta epäilyksestä varmasti tulee. Aikas hyvä postaus muutenkin! Leppoisaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 8. Mukana jännäämässä ollut, vaikken saanut aikaiseksi mitään kommenttia aiemmin... Nyt sanon: paljon onnea!!

  VastaaPoista
 9. Onnea hienoista uutisista!
  Tällaiset asiat saa aina jotenkin ajan pysähtymään.. Mutta hyvä kun kaikki on hyvin!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos ahkerille kommentoijille! Jokainen viesti lämmittää sydäntäni kovin ♥

  Terveyden menettämisen pelko on melkoinen PEIKKO. Tämän jälkeen en taatusti pidä omaa terveyttäni itsestäänselvyytenä. Toivottavasti et sinäkään :)

  VastaaPoista
 11. Päädyin ensimmäistä kertaa blogiisi, pakko on kommentoida. Tosi hienoa että sait terveen paperit, elämä kyllä hetkeksi pysähtyy totaalisesti kun vakavan sairauden uhka koskettaa. Veljeni vaimo sairasti rintasyövän, erittäin ärhäkän sellaisen pian 10 vuotta sitten, vain vähän päälle 30-vuotiaana. Hän on toipunut ja saanut jo uuden, korjatun rinnan tilalle, mutta elämä kyllä heitti häränpyllyä pitkän aikaa. Moni toipuu ja rintasyöpä on aika hyvin hoidettavissa. Moni siihen myös menehtyy, valitettavasti. Mitä enemmän tulee ikää, sitä useampaa meistä naisista tämä aihe koskettaa joko omalla tai jonkun läheisen kohdalla. Iloitaan jokaisesta terveestä päivästä :) aurinkoista sunnuntaita Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Fredrika: Kiva, kun löysit tiesi tänne. Kiitos kommentistasi. Mukava myös kuulla, että veljesi vaimo on selvinnyt taistelustaan syöpää vastaan. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpälaji ja Suomessa tautiin sairastuu vuosittain yhä enemmän ja enemmän nuoria naisia. Itselleni herää väistämättä kysymys, onko ravinnossamme lannoitteiden ja ympäristömyrkkyjen ym. vuoksi liikaa estrogeeniä? Miksi rintasyöpä iskee niin usein juuri pikkulasten äiteihin, joita tarvittaisiin perheissä kaikkein eniten?

  Minun tarinani oli lyhyt. Vain pelko sairaudesta. Koen olevani onnekas. Mutta piinaava viikon odottelu jatkotutkimuksiin oli pitkä. Aivan liian pitkä. Toivon voimia kaikille, joita tämä sairaus koskettaa joko henkilökohtaisesti tai lähipiirissä. Läheisen ihmisen tuki on tärkeää. Ei jätetä heitä yksin.

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★