Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kesälomasuunnitelmia

Jokos kesäloma kutkuttaa mielessä?
Tai oletteko jo tehneet tarkempia lomasuunnitelmia?

Monessa työpaikassa ensi kesän lomat on jo lyöty lukkoon ja heinäkuu taitaa yhä olla halutuin kesälomakuukausi. Mutta ajankohdasta viis, kyllä lomalle on aina mukava lähteä! Ensin me ajattelimme miehen kanssa karata 10v. hääpäivän vuoksi kaksistaan kaupunkilomalle Kööpenhaminaan, kunnes osin lapsenhoidollisten seikkojen vuoksi päätettiin, että lähdetäänkin sinne koko perhe eli pakataan myös lapset mukaan ja huristellaan lentämisen sijaan Tanskanmaalle omalla autolla! Siispä tuumasta toimeen ja nyt meillä on varattuna Turku - Tukholma - Turku auto/laivapaketti + viikoksi huvila Tanskasta + kahden päivän liput Legolandiin! Loppu saakin olla sitten seikkailua isolla S:llä eli ei liian tarkkaan organisoitua ohjelmaa, sillä lomailu ja letkeä yhdessäolo ovat pääasia.

Google maps: Suomen Turku - Billund, Tanska

Suomen ja Ruotsin lomakohteita me ollaan sahattu lasten kanssa jo ristiin rastiin, niinpä sisustusopintojeni innoittamana kesäloman vaihtoehdoksi aukesi Tanska, joka sekin on kuulkaas yllättävän lähellä. Fritz Hansenin tietää kaikki sisustamisesta kiinnostuneet, sillä Fritz Hansen on "Tanskan Artek" ja tanskalainen sisustus saa ainakin meidät valkoisen ystävät huokailemaan... Tanskalaiselle sisustamiselle tyypillisiä piirteitä ovat mm.

 • huonekorkeus aina vähintään 280 cm
 • asunnoissa lähes aina takka, vähintään kamina
 • koristelistat katossa
 • parketit/ puulattiat
 • valkovahatut puulattiat (lipeäpesu), valkoiset seinämaalit
 • ei juurikaan käytetä mattoja
 • eikä verhoja!
 • isot ikkunat, avarat tilat
 • tanskalaiset kirpputorit!

Nämä ihanat valkoiset kuvat ovat vuokraamastamme huvilasta Kööpenhaminan liepeiltä. Tanska on pieni maa, joten välimatkat ovat lyhyitä. Ajattelimme, että lasten kanssa perillä on hyvä olla tilaa, kun kuitenkin istutaan autossa mennen tullen tiiviisti ja liki peput muusiksi asti. Tuolta "tukikohdasta" on sitten hyvä tehdä leiskauksia ympäriinsä, sillä kiinnostavaa nähtävää taatusti riittää! Eli tänä kesänä pääsettekin sisustusmatkalle Sallyn kanssa, sillä en tietenkään malta pysyä poissa ihanilta tanskalaisilta kirpputoreilta ja kahviloista/ putiikeista lomallakaan ;)

Vinkkejä autolomalle lasten kanssa otetaan ilomielin vastaan!
Samoin ostospaikkoja, hotellivinkkejä, pysähtymispaikkoja ym.

Olisi kiva kuulla myös teidän perheen lomasuunnitelmista :)

-Sally-


26 kommenttia

 1. Wau!! Nyt oon kyllä kade!:) viime kesänä pääsin köpikseen ja sinne täytyy ehdottomasti päästä uudelleenkin!:) loma alkaa heinäkuun puolivälissä ja suunnitelmat on vielä ihan auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih ;) Mä olen vasta wanna-be-tanskalainen, Hannista lainatakseni. Sä olet sentäs käynyt jo siinä ihanassa kaupungissa. Mistä eritoten tykkäsit Köpiksessä? Olitko työ- vai lomareissulla?

   Poista
 2. Täällä toinen kade!! ;)
  Sitten kerrot kaikki matkasta, ja täällä lueskelen juttusi kuin haukka. Imen sisään kaiken tiedon, että pääsen pommittamaan miestä lähtemään sinne kans;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hurjalta tämä reissu kuulosti jo pelkkänä suunnitelmana, että pakkohan se on totetuttaa. Itse asiassa meinattiin mennä jo viime kesänä, mutta oli talonmyynti ja muutto ja sitten alkoikin jo koulut. Ja kiitos, lukijoiden toivomuksesta juttusarja "Sisustusmatkalla Sallyn kanssa" on siis luvassa ;)

   Poista
 3. Voi, ihana reissu tiedossa! <3 Me ollaan tehty samantyylinen reissu, mutta ennen lasta, joten en osaa oikein kommentoida lasten kanssa automatkailusta, mutta tuon Ruotsin halki ajaa aika nopsaan ja Tanska on ihana! Köpis on unelma paikka sisustajalle ja ylipäätään shoppaajalle, sieltä voisi helposti tuoda mukanaan autolastillisen kaikkea kivaa. :D Odense on aivan upea kaupunki, joka kannattaa ehdottomasti katsastaa! Myös ruoka (erityisesti kala) on Tanskassa herkullista ja kannattaa suunnata lounaspöytiin. Lounas seisovasta pöydästä osui meillä joka kerta nappiin, kalat ovat niin herkullisia, että tulee ahdettua itsensä ihan ähkyyn asti. Niin ja meni melkein mihin pikkukaupunkiin (tai isompaan) tahansa, niin jotain ihanaa on aina kulman takana. Itselläni on lämpimiä muistoja Tanskan reissulta, sydän jäi sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Ollaan me tottuneita lasten kanssa autoilijoita SUOMESSA, mutta Ruotsin ja Tanskan pysähdyspaikat ym. kiinnostavat. Köpiksen vinkkejä haalin tässä kokoon ennen lähtöä, että on sitten ainakin joitakin tärppejä valmiina. Toi kala-vinkki oli ihan paras. Smörrebrödejä odotan jo vesi kielellä ;)

   Poista
 4. Suosittelen sitten oikeasti selvittämään putiikkirn osoitteita yms. etukäteen, koska niitä ei välttämättä muuten helposti löydä. Esim. Köpiksen voi helposti käydä läpi törmäämättä yhteenkään sisustusputiikkiin... Mä tosiaan teen viime vuoden reissusta postauksen heti kun ehdin. Meillä sama suunta tosin laiva hesasta tukholmaan. Ja kesäkuussa tällä kertaa. Viime vuonna oltiin heinäkuun puolivälissä ja porukkaa oli aivan mahdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hannis :) Luinkin facesta, että olette menossa myös tänä vuonna. Putiikkien osoitteita ym. on jo listattuna, samoin kirppiksiä ym. joita Tanskassa tuntuu riittävän!

   Poista
  2. Mulle kävi juuri noin kun kävin ekaa (ja tähän mennessä ainoaa) kertaa Köpiksessä. Olin tosi pettynyt kun en löytänyt kaikkien ylistämästä kaupungista yhden yhtä kivaa vaate- tai sisustusputiikkia :(

   Poista
  3. Tosi harmi Marja, että sulle kävi noin. Turistirysät vetää yleensä väkeä, mutta todelliset helmet löytyvät usein ihan muualta. Sieltä, missä paikalliset asukkaat tykkäävät käydä (kaupat, kahvilat ym).

   Mä ajattelink jakaa mun "Tanskan tärpit" teille eli kirjoittaa niistä oman jutun vielä nyt toukokuun aikana ;) Laitan liikkeiden nimet ja osoitteet mukaan.

   Poista
 5. Kuulostaapa todella mukavalta kesälomareissulta! Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä ihanaa Tanskasta löytyy, jos sinne itsekkin joskus pääsisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Emme mekään ole ennen käyneet, mutta nyt kun lapset ovat jo vähän isompia (pieninkin jo 5v.) niin uskaltaa hieman laajentaa totuttua reviiriä :)

   Poista
 6. Teilläpä on luvassa ihana loma! Meillä on suunnitelmat levällään. Jotain olemme miettineet, mutta kaikki on kovin epävarmaa vielä.

  Mun ohjeet lasten kanssa autoiluun ovat hyvin yksinkertaiset: nautitaan maisemista ja toistemme hyvästä seurasta. Kaksoset oli kolmen vanhoja ja yksönen vajaan vuoden kun autoilimme Amerikan halki ja tämä oli silloin periaate. Niin ja toinen oli, että roskaruokaa ei syödä :) Olen ajatellut, että elämässä on tärkeää oppia viihtymään ihan omia aikojaan ja nauttia. k

  Joskus olen hankkinut matkalle sudoku- tai muut kirjat, joissa ristisanatehtäviä, labyrinttejä ym. Ja kirjathan ovat tunnetusti ihmisen parhaita ystäviä. Leikimem toisinaan myös muistileikkejä esim. että jokainen sanoo aakkosjärjestyksessä sanan ja sitten seuraava muistaa ritirimpsun ja lisää omansa. Tai vakoilemme jotain väriä tai vaikka kirjainta liikenteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Sulla olikin hei tosi paljon kivoja vinkkejä vaihtoehdoksi takapenkkiläisten nahistelulle ;) Me olemme mieheni kanssa puolestaan haaveilleet, että sitten kun lapset ovat "lentäneet pesästä", niin me huristelemme USAn halki idästä länteen ;) Siihen taitaa kyllä mennä vielä 15 vuotta.. Mutta sitä odotellessa!

   Poista
 7. Ollaan vuosia sitten tehty juuri tuollainen reissu - kivaa oli.

  Te olette siellä viikon, joten varmasti jäisi aikaa kokea Möns Klint (sori, jos virhe kirjoitusasussa), joka sijaitsee Köpiksestä etelään, oisko se kaakkoiskulmaa. Hieno paikka ja vaikuttava! Tanskassa tuon matkan suorittaa tosi nopsaan, kun tiet ovat niin hyvät. Etelästä löytyy myös Maribon eläintarha, jossa ajettiin autolla leijonien seassa. Ja se oli lapsista tosi vaikuttavaa - meistäkin.

  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ISO kiitos! Ja kirjoitusasu oli hei täydellisen oikein! Olen kuvien perusteella jo lisännytkin Möns Klintin meidän "must see" listalle. Viikossa ehtiikin tutustua jo moneen kivaan paikkaan. Vaikka riittääköhän sekään kun oikein vauhtiin pääsee ;)

   Poista
 8. Automatka Tanskaan ja Eurooppaan on omista lapsuusmuistoistani parhaimpia ja haaveilen, että mekin ehdittäis toteuttaa se viimeistään vuoden päästä. Toi huvila kuulostaa kiinnostavalle, laita sitten linkit vuokraajaan, jos osoittautuu hyväksi kokemukseksi. Toivotan jo nyt ikimuistoisen ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mun lapsuusmuistoissa on vain Kolmården ja se kuinka autossa pelotti, kun eläimet käyskenteli auton vieressä. Ja kuinka vaikeaa oli keksiä laivan seisovasta pöydästä syötävää, kun tiesi ulkonäöltä korkeintaan lihapullat.. Pikkusiskoni oli ihan paras, kun sillä oli lautasella vain yksi ainoa lihapulla! Meinas kyllä meidän äiti repiä pelihousut sen vuoksi. Mutta kukapa ekaluokkalainen sitä ymmärtäisi sillin ja mädin päälle, kun ei moni aikuinenkaan.

   Kirjoitan ja kerron taatusti, jos huvila osoittautuu sellaiseksi, kuin kuvissa eli että voin aidosti suositella. Mutta onhan aina vaara olemassa, ettei koko huvilaa ole olemassakaan.. Hih, kirjoitan kyllä taatusti siitäkin sitten!!

   Kiitos matkatoivotuksista!

   Poista
 9. Kuulostaa mahtavalta! Tänä vuonna meidän loma vietetään mökillä, joten odotan innolla Tanskan-postauksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkiloma taas kuulosta mun mielestä mahtavalta! Juhannus, tyyni järvi ja hyttysten ininä ;) Koivuvihta, valoisat yöt ja makkara!

   Poista
 10. Oi vitsit, kuulostaa ihanalta! Me ollaan pikkasen mietitty samanlaista reissua... meillä tyttäret ovat tottuneita automatkaajia joten sen suhteen reissu varmastikin onnistuisi. Mistä bongasit tuon huvilan? Jos saisin miehen innostumaan moisesta.. näyttää nimittäin ihanalta! Laita vaikka mailitse infoa marja72@gmail.com - tuhannesti kiitoksia!!

  VastaaPoista
 11. Me ollaan tehty vastaavanlainen Tanska-reissu muutama vuosi sitten kolmen lapsen kanssa, hyvin meni ja kivaa oli. Lähdettiin Helsingistä ja oltiin matkalla 10päivää. Tanskassa oltiin 3 yötä. Nuo huvilakuvat näyttävän hulppean ihanilta!! Meillä pian tiedossa kahden viikon reissu Nizzan kupeeseen - ei tartte enää montaa yötä odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla, että tykkäsit Tanskasta! Meillä taitaa mennä just päinvastoin eli 3 päivää matkalla ja 8 perillä ;)

   Ihanalta kuulostaa teidän Nizzan matka. Täytyypä kurkkia, milloin saamme nähdä kuvia sieltä ;) Mukavaa reissua teidän perheellenne!

   Poista
 12. olen yritellyt huonolla menestyksellä löytää noita second hand shoppien osoitteita....olisko teillä? ollaan myös turku-ruotsin läpi tanskaan ja viikko mökissä menossa 2012/29.6 olisi lähtö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis! Tässä joitakin Vintage & Second hand Shops osoitteita Köpiksessä (nää on kyllä etupäässä kenkä- ja vaateputiikkeja):
   - Atelier Decor, Rømersgade 9
   - Carmen and Fantasio, Larsbjørnsstræde 11
   - FN92 Vintage, Larsbjoernstraede 6
   - Melange de Luxe, Ravnsborggade 6, Albertslund
   - Time's up Vintage, Krystalgade 4

   Kaikki Tanskan kirpputorit + osoitteet löydät tästä linkistä:
   www.markedskalenderen.dk

   Ja lukaise ihmeessä toukokuun loppupuolen juttuni aiheesta "Menovinkit Kööpenhaminan kävijöille" ;)

   Mukavaa matkaa teille!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★