Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Arvostele mun kämppä ;)

Kaunis kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoimassa käyneille. Tasapeliin päädyttiin, mutta yksitasoinen asunto oli monen mielestä parempi, koska siinä oli mukavamman kokoinen "olokeittiö" eli olohuone/keittiöyhdistelmä. Myös siivoaminen olisi monen mielestä helpompaa yksikerroksisessa asunnossa. Asunnossa numero kaksi tykättiin vaatehuoneista, runsaista säilytystiloista ja moneen suuntaan olevista ikkunoista. Myös siitä, että yläkerta voisi olla "lasten valtakuntaa". Vain muutama kommentoija oli huomannut 2. asunnon 2 erillistä kylpyhuonetta/suihkua. Takan puuttumista 1-kerroksisessa pohjapiirroksessa kommentoitiin vain kerran, mutta kyllä ne syksyn viileät illata taas jossain vaiheessa tulevat ;) Tarkkasilmäisimmät lukijat saattoivat ehkä myös huomata, että blogijuttuun oli kätkettynä "miina". Nimittäin asunto 1 oli ihan satunnaisesti valittu 1-tasoratkaisu, mutta arvosteltavana ollut asunto nro 2 oli meidän perheemme vuokra-asunto! Hihhih. No hard feelings ;)  Asunto nro 2 oli siis se sama, jonka pikkuruista 16 neliön olkkaria mä olen moittinut siitä hetkestä asti, kun tähän muutettiin, eli tervetuloa meille! Tässä samainen pikkuolkkari livenä, johon saa tiukasti sovittamalla mahtumaan kaiken tarpeellisen ;)


Keittiö meillä on samaista miniatyyrikokoa kuin olohuonekin. Takka on sijoitettu hieman hassusti "irralleen" olkkarin ja keittiön väliin tilanjakajaksi, joten takan takana sijaitsevaan ruokapöydälle varattuun paikkaan mahtuu nippanappa neljän hengen ruokapöytä. Ja perheenjäseniä meillä on viisi. Vieraiden kanssa kahvittelut täytyykin aina tehdä kahdessa kattauksessa eli useimmiten lapset ensin. Onneksi terassilla taas tarkenee! Astianpesukoneen hankimme tähän keittiöön itse eli se ei kuulunut alkuperäiseen varustukseen. Pääasia siis, että sellainen on ylipäätään olemassa. Melkeinpä ainoa, mistä tässä keittiössä tykkään, on tuo ylä- ja alakaappien välitilassa oleva ikkuna. Se on ihan mahtis -- ja sietää ollakin, sillä se on keittiön ainoa ikkuna!


Vuokralla asuessa, ja yleensäkin jonkun muun suunnittelemassa kodissa, tulee usein havainneeksi asioita, jotka ovat varmasti näyttäneet hyvältä suunnittelupöydällä, mutta eivät sitten toimi arjessa. Asunto saattaa olla sokkeloinen, kaapinovet tai huoneiden sisäovet saattavat aueta väärään suuntaan, jopa kulkureitille, keittiö on usein aivan liian ahdas, kodinhoitohuone pelkkä putka ja makuuhuoneet pitkulaisia = sen vuoksi hankalat sisustaa. Onneksi ajat muuttuvat ja arkkitehditkin ovat yhä useammin naisia. Perheiden tarpeet ovat myös erilaisia ja sen vuoksi 3-henkinen perhe tarvitsee erilaiset tilat kuin esim. 6-henkinen uusperhe. Osalla meistä taas on karvatassuja perheenjäseninä, osalla lapset jo kasvaneet ja lentäneet pesästä. Muunneltavuus taitaakin olla yksi tämän päivän asumisen kulmakivistä. Mutta millainen olisi pohjaratkaisu, joka mahdollistaisi kaikki elinkaaremme vaiheet? Talon rakentaminen on kuitenkin kallis ja vaativa projekti ja talon ennustettu "elinikä" ylittää sen asukkaiden elinikäennusteen moninkertaisesti.

-Sally-

2 kommenttia

 1. Takka on kiva, mutta onhan tuo paikka ehkä vähän epäkäytännöllinen :) Sisustat niin kivasti, että saat kyllä kaiken näyttämään meikäläisen silmiin oikein mainiolta.

  Ihanaa, kun on taas terassikelit! Tosin meillä ollaan jo sillä rajalla, että alkaa olla liian kuuma terassin käyttöön, mutta aamukahvit vielä voi nauttia.

  VastaaPoista
 2. Hih, tuo olikin kiva juttu:)
  Meillä on vaan sen mallinen asunto, että kaikki hoksais heti, mistä on kyse.

  Kaunis olkkari teillä kuitenkin on, vaikka onkin pieni!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★