Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kynttilänvaloa ja koulujuttuja

Ihanaa fiilistellä talvea, kun ulkona on lumivalkoista! Muksut ovat pomppineet posket punaisina hangessa, mutta minä heräsin tänä aamuna flunssaisena. Ääh.. Toivottavasti lumi pysyisi edes vähän aikaa, sillä niin mukava vaikutus sillä on ollut! Tänään olen hissutellut sisällä villasukissa ja istunut takkatulen loimussa juoden kuumaa. Alkava viikko on kiireinen eikä nyt ehtisi millään sairastaa :/


Perjantai ja lauantai meillä oli koulua ja saimme verstaalla kunnon katsauksen vanhojen ikkunapokien maalinpoistosta, uudelleenmaalauksesta, lasituksesta, kittauksesta sekä maalauksesta. Hieman kummastellen muistan lukeneeni tämän kakkosvuoden opetussisältöä jossain vaiheessa, mutta ymmärrän nyt, kuinka tärkeää on, että opintoihimme sisällytetään perinnerakentamista ja vanhan korjaamista, sillä läheskään aina uusi ole paras vaihtoehto, vaan vanhaa korjaamalla säilytetään niin asunnon arvo kuin arvokas perinnetietokin. Viikonlopun paras osio olikin, kun saatiin rapsuttaa vanhaa maalia, hioa, naulata lasinauloilla, tehdä itse puutappeja, pyöritellä ikkunakittiä vanhoihin pokiin + maalata perinnemaalilla. Ihan superia!  

Kyllä arvostan omaa edesmennyttä pappaanikin aivan erilailla nyt, sillä hän oli kirvesmies ja taitava olikin! Tuohon aikaan, sotavuosien jälkeen, timpurit tunsivat suurta ammattiylpeyttä ja puusta rakentaminen oli kunniassa. Tänäpäivänä talot tuodaan elementteinä tai jopa yhtenä kappaleena tontille rekan kyydissä ja kytketään "verkkoon", eivätkä pienet pojat, saati isot miehetkään, tiedä puusta välttämättä muuta kuin sen, että se kasvaa metsässä.

-Sally-

8 kommenttia

 1. Voi että mitä oot päässyt tekeen koulussa, ihanaa puuhaa :) Minä olen henk.koht sillä kannalla, että käytetään, korjataan ja tuunataan vanhaa. Niinkuin meilläkin täällä Rintamamiestalossa (vm -59) on periaatteena se, että yritetään mahdollisuuksien mukaan pitää vanhan talon henki :) <3 Ihanat nuo ylimmät kuvat, tuli ihan jotenkin jouluinen fiilis tuosta takkatulesta :) Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, vanhan talon henki pitää säilyttää! Musta on hyvä, että tiedämme kunnon perusteet myös perinnejutuista, jotta osaamme arvostaa ja kunnioittaa vanhaa eikä tyrkätä vaan uutta tilalle. Muutama viikonloppu tämän asian parissa on vain pintaraapaisu, mutta mielestäni tärkeä alku kuitenkin! Jos vanha täyttää sille alunperin asetetun tehtävän yhä, ei ole mitään järkeä vaihtaa sitä uuteen.

   Poista
 2. Onpas monipuolista opetusta! Mä luulen, että meidän sisustussuunnitellijat eivät ymmärrä näistä jutuista puupennin vertaan... Voin olla väärässäkin, mutta jotenkin tulee sellainen olo, että kaiken pitää aina olla uutta. Tai sitten pöyristyttävän vanhaa kallista.

  Mulla on peukut pystyssä, että lähestyvä flunssa lähtee loikkimaan häntä koiopien välissä jonnekin muualle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, vähän kyllä tuntuu kuin olisi kaktus kurkussa ;) Täällä meillä taidetaan vielä osata ajatella että "Suomi elää metsästä" ja puusta rakentaminen on meillä itsestäänselvyys. Mutta ei tarvitse mennä kuin Tanskaan, niin ihmiset asuvat kivitaloissa ja haaveilevat puutalosta. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne teille!

   Poista
 3. Näyttää kodikkaalta, kaikenkaikkiaan kiva ja kaunis blogi!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★