Sisustus & lifestyle since 2009

Search

UUDET SILMÄLASITNäöntarkastuksen tulos muutama viikko sitten oli sangen tyly: ikänäkö vaivaa ja vähintäänkin lukulasit tarvittaisiin. En kuulemma näe lähelle enkä ihan kauas, mutta siltä väliltä onneksi oikein hyvin! Kauas näkemisestä en ole aivan samaa mieltä, tulevaisuuteen astiko sitä pitäisi nähdä, mutta lähinäkö eli kännykän tekstit ja sanomalehti aamuhämärässä tuntuu nykyään vähän turhan pieneltä präntiltä.. 

- Toisaalta oli ihan mukava kuulla syy siihen, miksi mulle on ilmestynyt "sibeliusrypyt" tässä vuoden sisällä. 

Valitsin instrumentariumin kehysvalikoimasta pokat, jotka tuntuivat lopulta kaikkein omimmilta. Ne olivatkin vähän niinkuin musta hevonen eli löytyivät puolivahingossa, kun olin ensiksi antanut ekan kierroksen kehysvaihtoehtojen hautua mielessä muutaman päivän (aiempi kehyspostaus löytyy täältä). Eli kävin vielä uudemman kerran katsastamassa pokia ja päädyin lopulta näihin Gantin mustiin kehyksiin, jotka löytyivät miesten hyllystä. Ystävällinen myyjä tyynnytteli mua, että ne ovat trendikkäästi unisex mallia, kuten monet muutkin merkkikehykset, mutta heillä myymälässä pokat on vielä sijoiteltu vanhaan tapaan eli miesten ja naisten mallit erikseen.

Tarinalla on vielä hauska lopetus: tilaamani lasit saapuivat parissa viikossa ja mukana tuli, sanoisinko, melko maskuliininen nahkakotelo. Kannatti sivistyneesti arvostella camel boots -tyylistä ulkonäköä, sillä ystävällinen myyjä pyörähti nopeasti takahuoneessa ja kiikutti silmää iskien mulle tämän Lexingtonin peltikotelon. Sisällä tietty vielä makee puhdistusliina. Silmälasitäti sai kyllä täyden kympin asiakaspalvelusta!!


*Kehykset saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

10 kommenttia

 1. Taitaa olla että lukulasit pitää nykyään hankkia nuorempana kuin ennen. Tuntuu että minullakin olisi välillä tarvetta vaikka ikää on vasta 34v. millaiset vahvuudet sinulle tuli laseihin? Ja otit pelkät lukulasit vai monitehot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Mä otin pelkät lukulasit näin alkuun, josko niillä pärjäis.. Vahvuudet jotain 0.5/0.75 luokkaa. Otin myös 3kk kokeilupakkauksen monitehopiilareita, kun ne sai kaupan päälle. Huomaa, että onko monitehoille oikeasti tarvetta :)

   Poista
  2. Korjaus edelliseen: mun vahvuudet olikin +0.75/1.0. Eli kyl mä oikeesti tartten jo lasit!

   Poista
 2. Optikko taisi ehdottaa minulle suunnilleen saman vahvuisia laseja, mutta en kehdannut vielä hankkia nitä. Jotenkin tuntuu että en ole vielä siinä iässä että lukulasit sopisivat. Toisaalta löysin kyllä kivoja kehyksiä... Monitehot voisivat toki olla helpommat, kun niitä ei tarvisiottaa koko aikaa pois, vaan niitä voisi pitää kokoajan.Pitää varmaanvielä mettiä asiaa...

  Kerrohan muuten kokemuksia noista monitehopiilareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tottakai kerron sitten kokemuksia :) Oliskohan osasyynä tietokoneitten ja älypuhelimien runsas käyttö, kun niin monen tarvitsevat jo varhain lukulasit..

   Poista
  2. Moikka, joko olet ehtinyt kokeileen niitä piilareita? Jos olet niin kerro vähän kokemuksia.

   Poista
  3. Moikkis! Kiva kuulla susta ;) Mulla on hirmu kuivat silmät, joten useamman parin piilareita kokeiltuani tulin siihen tulokseen, ettei ne taida olla ollenkaan mun juttu. Eikä nää pakkaset ei ainakaan helpota yhtään asiaa.. Eli toistaiseksi pärjätään pelkillä silmälaseilla - ja hienosti pärjätäänkin! Maailma on kirkkaampi ja tarkempi nykyään ;)

   Poista
 3. Hyvin sopivat nuo uudet rillit sinulle! En halua mitenkään masentaa mutta seuraava vaihe lukulasien jälkeen onkin sitten kaksitehot. Huomaan nimittäin itse ettei pelkät lukulasitkaan enää riitä. Kääk, tuota ikänäköä :) Mukavaa keksiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Musta tuntui, että tarttin just vähän paksummat pokat ihan hengettömien sijaan! On näihin kyllä aikamoinen totutteleminen, kun ei oo koskaan tarttenu ku aurinkolaseja!

   Mukavaa keksiviikkoa sinnekin!

   Poista
 4. Hyvät lasit! Kaksitehojen hankinta on varmaan jossain vaiheessa edessä minullakin...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★